صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۰۶ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸
ترامپ:

با تحقیقات درباره استیضاح، مرا لینچ‌ کردند/ واکنش به کنایه لینچ ترامپ چه بود؟

اظهارات جدید دونالد ترامپ درباره تحقیقات استیضاح با واکنش‌های فراوان روبرو شده است.
کد خبر : 441873

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از رویترز، ترامپ با غیرقانونی و غیرمنصفانه خواندن  تحقیقاتدرباره استیضاحش را تلاشی برای "لینچ کردن"  خود خوانده، اصطلاحی که در آمریکا به اعدام غیرقانونی و خودسرانه سیاه‌پوستان از سوی سفیدپوستان خودسر اطلاق می‌شود.


ترامپ امروز در توییتر یک‌بار دیگر به این تحقیقات سه کمیته مجلس نمایندگان حمله کرد و آن را "فاقد وجاهت قانونی، عاری از انصاف و بدون رعایت روند صحیح تحقیقات" خواند.


رسانه‌های آمریکا می‌گویند نتایج این تحقیقات ممکن است به درخواست رسمی استیضاح  ترامپ از سوی دموکرات‌ها در روزهای پایانی سال جاری میلادی ختم شود.


استفاده ترامپ از اصطلاح لینچ کردن که در آمریکا بشدت با تاریخ نژادپرستی و برده‌داری سیاهان گره خورده، خیلی زود منجر به موجی از واکنش‌های تند علیه او شده است.


این حال هوگان گایدلی، معاون سخنگوی کاخ‌سفید گفته: "رئیس‌جمهور از اصلاحات فراوانی با بار معنایی متفاوت استفاده می‌کند تا توجه‌ها را به نحوه رفتار رسانه‌ها با خودش جلب کند... با وجود این، رئیس‌جمهور به‌هیچ‌وجه قصد مقایسه خودش با آن بخش مخوف و سیاه تاریخ آمریکا را نداشته است".


واکنش‌ها چه بوده؟


ترامپ بارها تحقیقات مربوط به نقش روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ را "دسیسه چینی" و تلاش برای کمرنگ کردن پیروزی خود در آن انتخابات خوانده و در یک ماه گذشته هم‌بارها تحقیقات استیضاح را تلاش دوباره دموکرات‌ها برای ساقط کردن دولتش دانسته است.


با این حال مقایسه تحقیقات استیضاح بر مبنای قانون اساسی آمریکا با عمل خودسرانه اوباش موجب خشم نمایندگان آفریقایی‌تبار در کنگره شده است.


جیم کلایبرن، عضو مجلس نمایندگان به شبکه سی‌ان‌ان گفته: "این (لینچ کردن) اصطلاحی است که هیچ رئیس‌جمهوری نباید درباره خودش از آن استفاده کند."


"من تاریخ ریاست‌جمهوری را تا حدودی خوانده‌ام و هرگز چیزی شبیه آن را نیافتم."


کلایبرن، نماینده دموکرات کارولینای جنوبی افزوده: "من فرزند جنوب آمریکا هستم. من تاریخچه پشت این اصطلاح را می‌دانم. این واژه‌ای است که باید بسیار بسیار با دقت از آن استفاده کرد."


بابی راش، نماینده دموکرات از ایالت ایلینوی هم در توییتی خطاب به ترامپ نوشت: "مشکل شما دقیقاً چیست؟ می‌دانی افرادی شبیه تو چند نفر را که ظاهری شبیه من داشتند در این مملکت لینچ کردن؟"


این نماینده کنگره از  ترامپ خواست توییت خود را حذف کند.


حکیم جفریس، نماینده دموکرات نیویورک نیز گفت: "در این مملکت، هزاران آفریقایی‌تبار در دورانی که لینچ کردن همه‌گیر شده بود کشته شده‌اند آن هم فقط به علت رنگ پوستشان... رئیس‌جمهور نمی‌بایست تحقیقات استیضاح را که قانون اساسی آن را بر عهده کنگره نهاده با این فصل تاریک و خوفناک تاریخ آمریکا قیاس می‌کرد."


در مقابل نمایندگان آفریقایی‌تبار دموکرات، جمهوری‌خواهان به دفاع از آقای ترامپ پرداخته‌اند هر چند لزوماً نحوه استفاده او از واژگان را تائید نکرده‌اند.


جیم جردن، نماینده جمهوری‌خواه گفته این توییت نشان‌دهنده "کلافه شدن" رئیس‌جمهوری است.


سناتور لیندزی گراهام اما گفت: "این (تحقیقات استیضاح) دقیقه همان لینچ کردن است".


سناتور تیم اسکات که تنها سناتور جمهوری‌خواه سیاه‌پوست در کنگره است گفت: "اگر چه تردیدی نیست که این تحقیقات استیضاح تقریباً همان معنای محکومیت به اعدام را در دنیای سیاست دارد و از این منظر من رئیس‌جمهور را درک می‌کنم اما شخصاً هرگز از اصطلاح لینچ کردن برای آن استفاده نمی‌کنم."


کوین مک‌کارتی، رهبر اقلیت جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان کنگره هم گفت: "من به نحو حرف نمی‌زنم."


از تحقیقات استیضاح چه خبر؟


قرار بود امروز ویلیام تایلر، سفیر موقت آمریکا در اوکراین با حضور در کنگره برابر کمیته‌های سه‌گانه تحقیقات استیضاح به سؤالات نمایندگان پاسخ دهد.


محتوای پیامک‌های ردوبدل شده میان آقای تایلر با کورت ولکر، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین و گوردون ساندلند، سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا، یکی از محوری‌ترین اسناد تحقیقات استیضاح است.


در یکی از این پیامک‌ها تایلرر می‌نویسد: "از نظر من دیوانگی است که کمک نظامی را با هدف کمک به مقاصد انتخاباتی متوقف کنیم".


برخی از تحلیل‌گران با توجه به سابقه طولانی تایلر در امور دیپلماتیک گمانه‌زنی کرده‌اند که ویلیام تایلر به نوعی با نوشتن این پیامک‌ها قصد مستند کردن امور را داشته است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر