صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۴ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸
بیانیه خانواده مسعود سلیمانی در سالروز دستگیری غیرقانونی‌اش؛

سوء استفاده از اتباع کشورها برای مقابله با دولت آن کشور مصداق بارز نقض حقوق بشر است

خانواده مسعود سلیمانی در سالروز بازداشت غیرقانونی‌ این دانشمند و نخبه ایرانی توسط پلیس FBI ایالت متحده آمریکا بیانیه‌ای اعتراضی صادر کردند.
کد خبر : 441779

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خانواده مسعود سلیمانی در سالروز بازداشت غیرقانونی‌ این دانشمند و نخبه ایرانی توسط پلیس FBI ایالت متحده آمریکا و در اعتراض به دستگیری و زندانی شدن وی بیانیه‌ای اعتراضی صادر کردند.


متن کامل بیانیه به این شرح است:


یک سال از بازداشت غیرقانونی پروفسور مسعود سلیمانی استاد تمام و مدیر گروه خون شناسی دانشگاه تربیت مدرس می گذرد. دانشمند برجسته‌ای که نه تنها استاد نمونه کشوری در ایران در سال 1394 است، که در زمره یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان جهان بر اساس ارزیابی مؤسسه علمی تامسون در سال 2015 شناخته می‌شود و دایره شهرت و اعتبار علمی او شعاعی جهانی دارد.


او در سال 2018 توسط مایوکلینیک آمریکا برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی به این کشور دعوت شد و پس از اصرار بسیار مایوکلینیک، دعوت را پذیرفته و در اکتبر 2018 پس از دریافت ویزای رسمی، عازم آمریکا شد. اما طی یک برنامه از پیش تعیین شده، پلیس FBI پس از خروج وی از ایران، ویزای او را در هواپیما باطل کرد و در فرودگاه شیکاگو به اتهام ورود غیر قانونی به آمریکا بازداشت و با اتهام دوم نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران، روانه زندانی در جورجیا شد.


بدتر این که پس از آگاهی خانواده از بازداشت سلیمانی تا یک هفته اطلاعی از محل زندان ایشان در دست نبود. حتی در پی اصرار بر جست‌وجو و تحقیق در مورد محل نگهداری سلیمانی، پلیس فرودگاه شیکاگو اعلام کرد که این پروفسور ایرانی با پرواز قطر به ایران برگشته است. در نهایت اقدام عامدانه آمریکا برای القای ناپدید شدن سلیمانی و منحرف ساختن روند پیگیری از مسیر اصلی افشا و پشت پرده مشوش دستگیری این دانشمند ایرانی نمایان شد.


اکنون یک سال است که پروفسور مسعود سلیمانی بدون تفهیم اتهام و بدون برگزاری دادگاه در زندان اسیر است. این محقق جوان سابقه هیچ نکته منفی و عمل غیرقانونی در زندگی خود نداشته و ندارد و اقدامات و تحقیقات علمی وی همیشه شفاف و برای کمک به بشریت بوده و هم اکنون نیز رفتار و اقدامات وی در زندان بسیار بشردوستانه و مورد احترام و اعتراف زندانیان و نگهبانان است. با این وجود به او اجازه داده نشد تا با ارائه وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه از زندان آزاد شود.


همه این‌ها در شرایطی است که از طرفی ایشان دچار بیماری مزمن سندرم روده تحریک‌پذیر است و برای کاهش دردهای ناشی از بیماری و استرس، نیازمند داروهای خاصی است که با وجود تلاش‌های فراوان خانواده برای رساندن داروها به وی و حتی ارسال داروها توسط دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا، با تحویل داروها به وی مخالفت شده و مقامات زندان مانع رسیدن دارو به او شده‌اند. به‌طوری‌که هم اکنون وضعیت روحی و جسمی ایشان بسیار نامطلوب بوده و تاکنون 15 کیلو کاهش وزن و ضعف شدید بینایی پیدا کرده است.


به‌همراه دیگر اعضای خانواده این نخبه بین‌المللی، این اقدام خصومت آمیز دولت آمریکا را محکوم کرده و معتقدیم سوء استفاده از اتباع کشورها برای مقابله با دولت آن کشور، عملی غیر انسانی و ناپسند و مصداق بارز نقض حقوق بشر است. اقدام به توطئه توسط دولت آمریکا و مایوکلینیک برای به دام انداختن و بازداشت دانشمندی که در علم تخصصی خویش (سلول های بنیادی) شاخص بوده و برای کمک به بیماران صعب‌العلاج در تمام دنیا قدم برداشته، مقالات بسیاری در این زمینه نگاشته و اخیراً پیشرفت‌های شگرفی داشته است، حرکتی هدفدار بوده و به قصد دور نگه داشتن یک دانشمند غیر آمریکایی از علم و پیشرفت و عملکرد او محسوب می‌شود.


ما به مایوکلینیک که از عرصه علمی، برای به دام کشیدن دانشمندی از کشوری غیرآمریکایی به کام زندان‌های آمریکا استفاده کرده است، معترضیم و معتقدیم ناامن کردن شرایط برای دانشمندان و نخبگان در هر جامعه موجب اختلال در تولید دانش و کم شدن اشتیاق پژوهشگران شاخص جهان در این مسیر می شود. بدیهی است که هیچ انسان خردمندی این رفتار مغرضانه و غیر انسانی را تایید نمی کند. لذا به صراحت خواستاریم اگر آمریکا مدعی عدالت و رعایت حقوق بشر است، باید در سریع‌ترین زمان، پروفسور مسعود سلیمانی را بدون هرگونه قید و شرط آزاد کند، چرا که ادله کافی برای محکوم کردن این دانشمند پاک سیرت وجود ندارد، چه بسا که اگر وجود داشت، زمان انتظار یک ساله برای برگزاری دادگاه نیز دور از منطق و واقعیت بود.


همچنین از دانشگاه تربیت مدرس تهران و تمام نهادهای ایرانی و بالاخص وزارت امور خارجه و رسانه‌ها و خبرنگاران مستقل و آزاده‌ای که به موضوع آزادی مسعود سلیمانی و بررسی علل بازداشت و محکوم کردن اقدام ناجوانمردانه دولت آمریکا ورود کرده و می‌کنند، به‌ویژه شبکه بین‌المللی پرس تی وی که پیگیر درخواست آزادی ایشان است، نهایت تشکر را داریم و خواهشمندیم دانشمندان و دانش پژوهان ایرانی و غیر ایرانی به منظور جلوگیری و عدم تکرار این موارد به دولت آمریکا و سیاست‌های ضد حقوق بشری آن اعتراض کنند و آزادی هر چه سریع تر پروفسور مسعود سلیمانی را از دولت و نظام حقوقی امریکا مطالبه کنند.


اما از دولت جمهوری اسلامی ایران نیز درخواست داریم با توجه به این که در ابتدا اهمیت چندانی به موضوع داده نشد و پس از 6 ماه موضوع مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت، روند پیگیری این موضوع را جدی‌تر از هر زمان دیگری دنبال کند، زیرا هنوز اقدامی عاجل جهت آزادی این دانشمند مظلوم و بی‌گناه انجام نشده و خسارات و دشواری های بی حد حبس طولانی و فاقد قاعده قانونی پروفسور سلیمانی به‌طور روزافزون استمرار دارد، تا بدان‌جا که با درگذشت تأسف بار مادر ایشان در پی شوک دریافت خبر بازداشت فرزند، آرزوی دیدار دوباره مادر برای مسعود سلیمانی تا ابد باقی خواهد ماند و این ضایعه غیر قابل جبران بر آلام ناشی از وضعیت ناگوار ایشان به شدت افزوده و وضعیت روحی و جسمی این دانشمند بشردوست در حال حاضر نامساعد است. دولت محترم جمهوری اسلامی ایران میبایست بدون در نظر گرفتن ملاحظاتی که بعضاً بسیار وقت گیر و مشکل ساز بوده و تا دیرتر نشده است، اقدامی عاجل برای رهایی این دانشمند آزاده انجام دهد.


بیش و پیش از همه از خداوند متعال مسئلت داریم بازگشت هر چه نزدیک‌تر این فرزند شایسته، همسر وفادار، پدر مهربان و استاد نمونه دانشگاه و دانشمند نوع دوست و شاخص به آغوش خانواده، دانشگاه و جامعه علمی ایران و جهان را به لطف و حکمت خود مقدور فرماید.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر