صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸

رمان «سیمیا» روایتی تاریخی برای آینده‌ای بهتر از گذشته و حال

یک نویسنده و منتقد ادبی رمان «سیمیا» اثر سعید تشکری را روایتی برساخته از دل تاریخ دانست برای کسانی که احساس می‌کنند آینده باید بهتر از گذشته و حال باشد.
کد خبر : 441746

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سعید تشکری نویسنده اهل خراسان دومین مجلد از رمان تحسین شده ولادت را با عنوان «سیمیا» از سوی انتشارات کتاب نیستان روانه بازار کتاب کرد. سیمیا داستانی تاریخی است که در زمان سلطنت مأمون می‌گذرد و روایتی از ارادت شیعیان امام رضا(ع) در ایران به این امام و مکتب ائمه(ع) دارد.



محمد اسماعیل حاجی علیان نویسنده و منتقد ادبی درباره این اثر یادداشتی نگاشته است که در ادامه می‌خوانید.


کتاب‌های زیادی از دیرباز تا کنون ما را با تاریخ کشورها، اقوام و افراد مختلف آشنا می‌کنند و دانش ما را نسبت به گذشتگان می‌افزایند. کتاب‌هایی تحت عنوان کتاب تاریخی. دسته‌ای از کتاب‌ها هم هستند که علاوه بر روایت تاریخ، ما را در موقعیتی قرار می‌دهند که درک بهتری از عملکرد افراد حاضر در آن برهه از تاریخ داشته باشیم. این کتاب‌ها چیزی فراتر از روایت صرف تاریخ دارند. ماندگاری دانش حاصل از این کتاب‌ها از کتاب‌های صرف بیان تاریخ بیشتر است. از همین رو علاقمندان این گونه روایت بیشترند.


دسته‌ای دیگر از نویسندگان و راویان تاریخ هستند که تاریخ را از منظری خاص و با زبان روایی و نثر ویژه و منحصربه‌فردی روایت می‌کنند که اثر را دلنشین‌تر و خواندنی‌تر می‌کند. به اینان روای مؤلف تاریخ می‌گویند. راویانی که حساب شده و با هدف گوشه‌ای از تاریخ را با بزرگنمایی آگراندیسمان، نه اغراق در اتفاق، بلکه بزرگنمایی برای دیدن بهتر و درک درست تاریخ دست به خلق روایتی از تاریخ می‌کنند. اینان دلسوزان جامعه‌اند و می‌خواهند همنوعان‌شان زندگی سعادتمندی داشته باشند و از تاریخ درس بگیرند برای ساخت آینده. من نام این گونه روایت تاریخ را مثل گذشتگان؛ روایت برساخته از دل تاریخ می‌نامم.


روایتی که ساخته شده با هدفی غایی برای تمرکز بر برهه‌ای از تاریخ یا حادثه‌ای و یا زندگی شخصیتی. روایتی که تاکنون نبوده و خلق شده است. روایتی که علاوه بر خلاق بودن و منحصربه‌فرد بودن، از ویژگی‌های زیباشناختی بهره‌مند است.


سعید تشکری از نویسندگان خوب این سرزمین در آثارش و به‌ویژه در کتاب سیمیا، یک راوی مؤلف تاریخ است. روایتی برساخته از دل تاریخ برای مخاطبانش عرضه می‌کند که تمامی ویژگی‌ها و خصلت‌های ذکر شده را داراست.


سیمیا روایتی بی‌نظیر است از دل تاریخ. روایتی سراسر کنش و کشمکش و گره از برهه‌ای تاریخی. موجزگویی و پرهیز از اطناب، روایتی غیرخطی، نثری پالوده، شخصیت‌هایی ملموس، دیالوگ‌هایی شنیدنی و قابل باور از خصایل زیباشناختی روایت برساخته سیمیا است.


سیمیا در ۱۳۰ صفحه و به قطع رقعی با انتشارات نیستان روانه بازار کتاب شده و آنان که احساس می‌کنند آینده باید بهتر از گذشته و حال باشد، مخاطبان این اثر خواندنی هستند.



انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر