صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸
ابوترابی در گفتگو با آنا:

لایحه شفافیت در کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس بررسی می‌شود

عضو کارگروه مشترک بررسی لایحه شفافیت از بررسی این لایحه در کارگروه خبرداد و گفت: نتیجه بررسی‌های کارگروه بعد از تعطیلات مجلس به صحن کمیسیون قضائی و حقوقی می‌آید.
کد خبر : 441719

ابوالفضل ابوترابی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به ورود مجلس به بررسی لایحه شفافیت دولت، اظهار کرد: کمیته مشترکی در کمیسیون قضائی و حقوقی برای بررسی این لایحه تشکیل شد.


وی افزود: این کارگروه در ایام تعطیلی مجلس کارهای مقدماتی لایحه را صورت می‌دهد تا بتواند بعد از تعطیلی مجلس آن را به صحن کمیسیون بیاورد.


عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: این کارگروه 6 نفره به ریاست اللهیار ملکشاهی تشکیل شده که محمدعلی پورمختار نایب اول و محمود صادقی نایب دوم آن هستند، هم‌چنین سه نفر دیگر از نمایندگان در این کارگروه حضور دارند.


به گزارش آنا، لایحه شفافیت اول تیر ماه سال جاری توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی ارسال شد. لایحه مذکور که در کمیسیون خاص شفافیت و معاونت اقتصادی رئیس جمهور در ۳۶ ماده تدوین شده بود، در جلسه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ هیئت وزیران با هدف ارتقای سطح شفافیت و تحقق اقتصاد سالم و پویا تصویب شد.


این لایحه عملکرد دولت (به معنای عام) را پیگیری می‌کند و به‌رغم شفافیت دولت، نظارت و اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت را به دنبال دارد، هم‌چنین مشارکت همگانی (مردم و دولت) برای مبارزه با فساد را تقویت خواهد کرد.


براساس این لایحه اطلاعات، صلاحیت‌ها، رفتارها و عملکردهای مؤسّسات مشمول در زمان مناسب و با کیفیت مناسب در معرض دسترسی و استفاده اشخاص ذی‌نفع یا عموم مردم یا مراجع نظارتی قرار می‌‏گیرد.


لایحه شفافیت در دو سطح تکالیف عام و اختصاصی مهم‌ترین حوزه‏‌های شفافیت را مورد توجه قرار داده که در سه دسته «شفافیت وظایف، اختیارات، مأموریت‏‌ها و صلاحیت‌‏ها»، «شفافیت فرآیندهای سازمانی» و «شفافیت اطلاعات سازمانی» تقسیم‌بندی شده است.


لایحه مذکور اکثر حوزه‌های امور عمومی اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را به‌صورت یکپارچه در برمی‌گیرد.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر