فرماندار سبزوار: رویکرد دولت یازدهم به بخش روستایی، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی است
به گزارش خبرنگار آنا، احمد برادران که در نخستین همایش توسعه روستایی و چالشهای کشاورزی سخن میگفت با ابراز خرسندی از حضور در جمع مسؤولان حوزهی کشاورزی، اعضای شوراهای روستایی، دهیاران و سایر فعالان در این عرصه، از همکاری دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در برگزاری این همایش یکروزه قدردانی کرد.
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات شهرستان، وجود مؤسسات آموزش عالی است، گفت: جامعه انتظار دارد در قبال این افتخار، خروجی و برآیند درخوری نیز در سطح شهرستان اتفاق بیفتد.
فرماندار سبزوار ارتباط دوسویه بین دانشگاه و جامعه را از جمله موضوعات مهمی عنوان کرد که همواره در جلسات مختلف با رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی شهرستان مورد نقد و بررسی قرار میگیرد و افزود: در این جلسات تلاش شده با یافتن حلقههای مفقوده ارتباط حوزه و جامعه، قدمهای مؤثری در جهت ارتباط بهتر آنها برداشته شود.
برادران هدف از برگزاری همایش توسعه روستایی و چالشهای کشاورزی را در راستای حل مسائل کشاروزی حوزه شهرستان و منطقه عنوان کرد و گفت: قصد داریم با برگزاری چنین همایشهایی در طول سال، ضمن پوشش کاستیها، از فرصتهای خوبی که در زمینه توسعه پایدار بخش کشاورزی شهرستان وجود دارد بهره ببریم.
وی با توجه به کاستیها در حوزه کشاورزی کشور ادامه داد: علیرغم جذب نیروی انسانی لازم و استفاده زیاد از منابع آبی، راندمان ما در این حوزه حدود 33 درصد است که راندمان خوبی نیست.
این مسئول وجود مجموعه بزرگ کشت و صنعت جوین در شهرستان را یک فرصت خوب در جهت توسعه کشاورزی سبزوار دانست و گفت: مجتمع کشت و صنعت جوین بهعنوان یکی از بزرگترین مجتمعهای کشاورزی کشور، پتانسیلهای خوبی در جهت کمک به توسعه کشاورزی در سطح منطقه دارد.
فرماندار سبزوار با توجه به وضعیت روستاها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، به تشریح توفیقاتی که طی 35 سال گذشته در حوزهی روستایی کسب شده پرداخت و اظهار کرد: در گسترش زیرساختهایی همچون جادهکشی، خطوط برق، گاز و تلفن، انشعابات آب شُرب، خانههای بهداشت و مدرسهسازی، خدمات دولت بسیار چشمگیر بوده است.
برادران با بیان مشکلات مالی که دولت در سالهای اخیر با آن مواجه بوده است افزود: علیرغم کمبود اعتبارات لازم، در سال گذشته بیش از 230 کیلومتر از راههای ارتباطی شهرستان آسفالت شده است.
وی قرار گرفتن روستا در کانون تولید، تأمین بومی نیازمندیهای روستایی، توسعه صنایع تکمیلی بومی، توجه به میراث فرهنگی و گردشگری، برپایی مراسم محلی مختلف درجهت تقدیر از روستاییان، احیاء هنرها و صنایع بومی که با بیتوجهی، مهجور ماندهاند، اشتغال جوانان، توجه به محیط زیست و منابع طبیعی، افزایش راندمان کشاورزی، بازنگری در روشهای آبیاری و لزوم پیادهسازی روشهای نوین در این زمینه و بازنگری در الگوی کشت را از اولویتهایی دانست که در حوزه روستایی باید مورد توجه واقع شود.
فرماندار سبزوار با توجه به وجود حدود 650 واحد مرغداری در شهرستان سبزوار گفت: در سالهای گذشته و بهعلت برخی سوء مدیریتها در بخش کشاورزی، دامی و طیور، کشاورزان، دامداران و مرغداران ما دچار آسیبهای جدی میشدند. خوشحالیم در سالهای اخیر، این تنشها کمتر شده و سیر توسعه در این زمینهها، روال منطقیتری را طی میکند.
برادران با توجه به اهمیت نقش دانشگاهها در بررسی چالشهای روستایی، ابراز امیدواری کرد با تداوم برگزاری همایشها و نشستهای تخصصی علمی، بتوانیم با بررسی و رفع موانع و کاستیها، زمینههای افزایش کیفی راندمان تولید در روستاها را فراهم کنیم.
نخستین همایش توسعه روستایی و چالشهای بخش کشاورزی به همّت دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار و مشارکت فرمانداری شهرستان، ادارهی جهاد کشاورزی، دانشگاه حکیم سبزواری، ادارهی گردشگری و میراث فرهنگی و شرکت کشت و صنعت جوین در سالن همایشهای دانشکدهی علوم انسانی مجتمع دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار برگزار شد.
انتهای پیام/