صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اعتراض جراحان زیبایی به تعرفه وزارت بهداشت/ اختلاف قیمت ۲۵ میلیونی بازار با قانون!

با توجه به اینکه عمل های جراحی روز به روز بیشتر می شود هزینه های این جراحی های زیبایی نیز روند صعودی طی می کنند. این نکته جالب توجه است که با رشد فزاینده قیمت ها اما اقبال این جراحی ها میان مردم نه تنها پایین نیامده که بیشتر هم می شود.
کد خبر : 43995

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از قدس انلاین، اگرچه آمار دقیقی از تعداد عمل زیبایی درکشورمان وجود ندارد ولی براساس شواهد وگزارشهای شفاهی می توان کشورمان را رکورددارعمل زیبایی دانست که در این بخش عمل زیبایی بینی و بعد ازان پلک بالاترین اقبال را به خود اختصاص داده اند از سوی دیگرقیمت هایی که برای هر جراحی زیبایی در نظر گرفته می شود بسته به دکتر آن و منطقه ای که کلینیک در آن قرار گرفته است تغییر می کند.در واقع تعرفه نداشتن این جراحی های زیبایی دست پزشکان این بخش را تا جایی باز گذاشته که برخی جراحی ها رقم های نجومی به خود بگیرد. بیشترین قیمت جراحی های زیبایی در حالی ۳۰میلیون تومان آن هم برای صورت است که متوسط هزینه یک عمل قلب در ایران ۲۰میلیون تومان تمام می شود.


*هزینه جراحی بینی از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان


درچنین شرایط برای هماهنگی وایجاد نظم در بازار،وزارت بهداشت در کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات سلامت قیمت عمل جراحی بینی راحدود ۴ تا ۵ میلیون تومان در نظر گرفته و درواقع وارد تعرفه گذاری برای این بخش شد که با واکنش های شدید مخالفان مواجه شده است.


سال گذشته ابوالحسن امامی رئیس انجمن جراحان پلاستیک با اظهار تاسف از اینکه قیمت عمل جراحی بینی در کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات بسیار پایین در نظرگرفته شده؛ گفت: نگرانیم این تعرفه‌های پایین عوارض زیادی را به دنبال داشته و تقاضای زیادی را برای مردم ایجاد کند.دکتر سید ابوالحسن امامی با اشاره به اینکه قیمت عمل جراحی زیبایی بینی در کتاب تعرفه‌ها با یک کد وارد شده؛ تصریح کرد: تعرفه این عمل برای پزشکی که تازه فارغ التحصیل شده؛ کسی که سالهاست در این زمینه تجربه و تبحر دارد و کسی که اصلا پزشک نبوده و تبحر این جراحی را ندارد؛ ثابت و یکسان در نظر گرفته شده است. به گفته امامی طبق استعلام‌های انجام شده در مورد جراحی‌های زیبایی در دنیا قیمت عمل با توجه به توافق بین بیمار و پزشک در نظر گرفته می‌شود. رئیس انجمن جراحان پلاستیک با تاکید بر اینکه خواهان نظارت مسئولان بر تعرفه‌های این نوع جراحی‌ها هستیم؛ بیان داشت: معدود کسانی هستند که قیمتهای غیر معقول برای این نوع اعمال جراحی زیبایی دریافت می‌کنند که طبق گفته وزیر بهداشت بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان است و باید نظارت روی آن‌ها صورت گیرد. رئیس انجمن جراحان پلاستیک با اشاره به اینکه تقریبا 20 هزار نفر از جعیت ایران در سال تحت عمل جراحی بینی قرار می‌گیرند، گفت: این آمار برای جمعیت ایران نسبتا زیاد است.وی با اشاره به اینکه ایران پایتخت جراحی پلاستیک دنیاست افزود: جای خوشحالی است که همکاران ما اعمال جراحی بینی را که انجام می‌دهند نتایج خوبی دارد بطوری که در کنگره‌های بین المللی با اعمال جراحی که مشابه آن را همکاران خارجی ما انجام میدهند و صاحبنظر ند، جراحان ایران را مورد تحسین قرار میدهند.


*تعرفه‌گذاری برای جراحی‌های زیبایی اشتباه است


از سوی دیگررئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: انجام اعمال جراحی زیبایی و پلاستیک آمیزه‌ای از تخصص و هنر پزشک است و قطعاً قیمت‌گذاری بر روی یک اثر هنری اشتباه بوده و تعرفه‌گذاری آن صحیح نیست.علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور ضمن اشاره به لزوم حمایت از جامعه پزشکی گفت: باید اعتماد به نفس پزشکان‌ را بالا ببریم و اقدامات حقوقی و معنوی و حمایتی بیشتری از پزشکان صورت بگیرد، در غیر این صورت انجام عمل‌های جراحی سخت و پیچیده و مهم با مشکلاتی روبه‌رو خواهد شد و پزشکان تمایل به انجام این‌گونه عمل‌ها را از دست می‌دهند.زالی در ادامه با مطرح کردن مشکلات تعرفه‌ای و پرداختن به حقوق مالی و معنوی پزشکان حوزه راینولوژی گفت: فاصله زیاد قیمت تمام‌شده خدمات جراحی و تعرفه‌های تعیین‌شده در حوزه پزشکی، باعث برخی نارضایتی‌هایی در جامعه پزشکان شده است. باید بپذیریم که جراحی‌های راینولوژی بسیار پیچیده است و در آن پزشک از هنر و تخصص همزمان استفاده می‌کند و نمی‌شود بر روی هنر پزشک قیمت گذاشت، همان‌گونه که نمی‌توان بر روی یک تابلوی نقاشی و هنری قیمت‌گذاری کرد.وی افزود: باید به این موضوع توجه کرد که آیا برای اعمال جراحی زیبایی می‌توان تعرفه گذاری و قیمت‌گذاری کرد یا خیر؟ در بیشتر عمل‌ها راینولوژی، ما با یک بیمار طرف نیستیم و تنها مراجعه‌کننده می‌خواهد که عمل زیبایی انجام دهد. حال اینکه آیا باید به او هم به چشم بیمار و تعرفه‌های نظام سلامت نگاه کرد یا خیر؟ جراحی پلاستیک و راینولوژی از هنر پزشک سرچشمه می‌گیرد و قطعاً تعرفه گذاری بر روی یک کار هنری اشتباه است.


*عمل‌های زیبایی تعرفه‌بردار نیست


همچنین رئیس کنگره بین المللی انجمن راینولوژی ایران گفت: برای عمل‌های زیبایی نباید تعرفه گذاشت، زیرا کار جراحان پلاستیک یک نوع حرفه هنری است و برای کار هنری نمی‌توان قیمتی تعیین کرد.دکترمحمدابراهیم رزم پا افزود: سیستم تعرفه گذاری بر روی عمل های لوکس جراحی باعث شده است کسانی که 30 سال سابقه دارند معادل کسی که تازه فارغ التحصیل شده است تعرفه بگیرد، در حالیکه در بسیاری از کشورهای دنیا برای عمل های جراحی پلاستیک محدوده و نه سقف تعیین می کنند.رئیس کنگره بین المللی انجمن راینولوژی ایران با بیان اینکه قانون فعلی تعرفه گذاری را قبول ندارم گفت: اگر کسی خارج از این تعرفه دستمزد بگیرد، انجمن جراحان پلاستیک با وی برخورد قانونی می کند.رزم پا درباره دریافت زیرمیزی در صنف جراحان پلاستیک افزود: زیرمیزی مربوط به بخش دولتی است و پزشکی که در مطب و در بخش خصوصی دستمزد می‌گیرد، مشمول پدیده زیرمیزی نیست بلکه خارج از تعرفه عمل کرده است.وی تاکید کرد‌: در هیچ جای دنیا اعمال جراحی پلاستیک سقفی ندارد و بیشتر توافقی بین پزشک و بیمار است و نباید عملکرد یک پزشک جراح پلاستیک را در محدوده قیمتی خاص ارزیابی کرد.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تبلیغات پزشکان زیبایی در مجلات گفت:‌ تبلیغات کار پزشکی در نشریات و مجلات مجاز نیست و جنبه گمراه کننده دارد.رزم پا افزود: این گونه تبلیغات خلاف موازین علمی است و پزشک تنها باید از طریق اسم و تخصص خود شهرت یابد و هیچ نیازی به تبلیغات غیر واقعی نیست.


*عمل زیبایی تعرفه ندارد


دبیر انجمن راینولوژی ایران معتقد است که عمل زیبایی در هیچ کجای دنیا تعرفه ندارد و بنابراین، وزارت بهداشت نیز نباید در تعیین تعرفه های جراحی زیبایی مداخله کند. دکتر ابوالحسن قیصری تعیین تعرفه برای عمل زیبایی که تحت پوشش بیمه ها نیست، انتقاد کرد و گفت: اعمال جراحی غیر درمانی بیمه نیستند و شرکت های بیمه ای همواره در قراردادهایشان قید می کنند که جراحی پلاستیک غیر ضروری زیبایی و حتی برخی خدمات دندانپزشکی مشمول بیمه نیستند.وی با انتقاد از وزارت بهداشت که برای عمل زیبایی تعرفه تعیین کرده است، افزود: متاسفانه دوستان وزارت بهداشت استدلال های ما را نمی پذیرند.قیصری با بیان این تعیین تعرفه های عمل زیبایی ارتباطی با دولت ندارد و مداخله بخش دولتی در بخش خصوصی غیرقانونی است، گفت: در این نوع اعمال جراحی زیبایی، عرضه و تقاضا، تعیین کننده دستمزد جراح است.دبیر انجمن راینولوژی ایران تاکید کرد: در جراحی زیبایی غیر درمانی، علم و هنر جراح است که تعیین می کند چقدر دستمزد از بیمار دریافت کند و بیمار خودش انتخاب می کند برای عمل زیبایی سراغ کدام جراح برود و چقدر هزینه بپردازد.وی اظهارداشت: عمل زیبایی در دنیا تعرفه ندارد.



انتهای پیام/

ارسال نظر