صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۳
عضو هیأت علمی واحد رشت:

حمایت از علمای بزرگ و تدوین کتب اربعه فقهی از خدمات فراموش نشدنی آل بویه است

عضو هیأت علمی گروه ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، حمایت از علمای بزرگ و تدوین کتب اربعه فقهی را از خدمات فراموش نشدنی سلسله آل بویه دانست.
کد خبر : 4380

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر محمدتقی یونسی رستمی در سخنرانی علمی با عنوان « نقش سلسله آل بویه در گسترش ادبیات شیعی» که به همت دفتر انجمن های علمی واحد رشت و با حضور جمعی از علاقه مندان مباحث علمی و تاریخی این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: سلسله آل بویه، فرزندان بویه دیلمی از قبیله شیرزیل ( شیر دل وند) از گیلان بودند که با کوشش سه برادر توانستند به مدت 127 سال ( 447 – 320 ه.ق ) در بخش هایی از ایران و عراق حکومت کنند.


عضو هیأت علمی واحد رشت، ادامه داد: سلاطین این سلسله به رغم اینکه سه خلیفه را عزل کردند ولی با مقام و نهاد خلافت رابطه نزدیکی داشته و از این طریق توانستند به منویات خود که حمایت از مذهب شیعه بود، بپردازند.


یونسی با بیان اینکه اولین تعطیلی رسمی عاشورای حسینی در سال ( 352 ه.ق) بود، افزود: به دستور معزالدوله دیلمی، بازارها بسته شد و مردم با لباس سیاه به صورت گسترده به عزاداری پرداختند .


وی با برشمردن محورهای گسترش ادبیات فقهی، بیان کرد: حمایت از علمای دینی و ادبای عصر، ترویج سنن و آداب شیعی مانند برگزاری جشن غدیر، بزرگداشت روز عاشورا، احیای سنت زیارت، زیارت اماکن مقدس، بوجود آمدن زمینه برای نوحه خوانی، مرثیه سرایی و تعزیه خوانی سبب شد شعر عاشورایی ویژه ای در این زمان شکل بگیرد که مجموعه ای از خردگرایی، ذکر مهرورزی ها و بیان سوزناک آنها از جمله محورهای این گسترش بود که این موضوع به گسترش ادبیات فقهی و مذهبی منجر شد و در شعر و نثر هم بازتاب گسترده ای را پیدا کرد.


عضو هیأت علمی واحد رشت، حمایت از علمای بزرگ و تدوین کتب اربعه فقهی را از خدمات فراموش نشدنی این سلسله دانست و تصریح کرد: مجموع این آثار در حوزه های نثر، شعر، فلسفه، فقه و کلام شیعی سبب شد که در قرن دهم هجری قمری سلسله صفویه بتواند از این آبشخور برای تشکیل شاهنشاهی شیعی در ایران بهره گیرد و آن آثار ، چشم انداز نوینی را برای طالبان علم و فضیلت و عاشقان اهل بیت (ع) فراهم ساخت.


انتهای پیام/

ارسال نظر