صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۳ - ۲۰ مهر ۱۳۹۴
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت:

406 هزار زن در کشور مراقبت‌های ادغام یافته سلامت را دریافت کرده‌اند

رئیس مرکز سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت شمار زنانی که پس از اجرای طرح تحول مورد مراقبت‌های ادغام یافته رایگان قرار گرفته‌اند 406 هزار و 168 نفر اعلام کرد و افزود: سال 93 تعداد 132 هزار و 893 زن از این خدمات استفاده کردند که با اجرای طرح تحول بیش از سه برابر رشد کرده است.
کد خبر : 43481

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد اسماعیل مطلق با توجه به اقدامات دفتر سلامت خانواده وزارت بهداشت پس از اجرای طرح تحول سلامت برای ارتقای سلامت زنان میانسال و پیشگیری از مرگ زود هنگام آنان، اظهار کرد: امسال تدوین و ویرایش نخست بسته خدمات سلامت میانسالان که مشتمل بر خدمات ارتقای شیوه زندگی، سلامت باروری و کنترل عوامل خطر، پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، دیابت، دیس لپیدمی(اختلالات سوخت و ساز چربی) و سرطان‌های زنان است در دستور کار قرار گرفت.


رئیس مرکز سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، گفت: این بسته شامل راهنمایی اجرایی برای مدیران، راهنمایی اجرایی برای ارائه‌دهندگان خدمات، راهنمای بالینی ویژه پزشک، راهنمایی بالینی ویژه غیره پزشک، راهنمای ادغام خود مراقبتی در مراقبت‌های ادغام یافته سلامت میانسالان و مجموعه خود ارزیابی سلامت میانسالان بوده که با همکاری مستقیم آموزش سلامت و ادارات فنی برای گیرندگان خدمات تدوین شده است.


وی با توجه به آغاز اجرای این طرح از سالجاری گفت: مراقبت‌های ادغام یافته سلامت زنان میانسال در تمام روستاها، حاشیه شهرها و شهرهای زیر 50 هزار نفر جمعیت در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور آغاز شده که در قالب پایش مستمر خدمات شامل مشاوره تغذیه‌ای، مشاوره فعالیت‌های جسمانی، مشاور ترک دخانیات، بررسی سلامت باروری، تشخیص زودهنگام سرطان‌های زنان و تشخیص زود هنگام بیماری‌های غیر واگیر به این افراد ارائه می‌شود.


مطلق خاطرنشان کرد: این بسته با همکاری و همیاری ادارات فنی به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده و توسط مراقبان سلامت، بهورزان، کارشناسان بهداشت خانواده و اداره میانسالان در خانه‌های بهداشت شهرستان‌ها به اجرا در آمده است.


رئیس مرکز سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت شمار زنانی که پس از اجرای طرح تحول مورد مراقبت‌های ادغام یافته رایگان قرار گرفته‌اند را تا امروز (20 مهرماه) 406 هزار و 168 نفر اعلام کرد و افزود: سال 93 تعداد 132 هزار و 893 زن از این خدمات استفاده کردند که با اجرای طرح تحول بیش از سه برابر رشد کرده است.


به گفته مطلق؛ با توجه به اینکه این خدمات هر روزه ارائه می‌شود، به صورت روزانه بر شمار زنانی که از این مراقبت‌ها بهره‌مند می‌شوند، افزایش می‌یابد.


وی اقدام دیگر وزارت بهداشت که با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامع برای ارتقای سلامت زنان میانسال انجام شد را تامین و تجویز مکمل ویتامین D نام برد و تصریح کرد: با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در زنان، این مکمل‌ها به صورت رایگان در بین زنان 50 تا 60 سال توزیع می‌شود.


دکتر مطلق افزود: برنامه‌ریزی برای مداخله در علل غیر مادری مرگ مادران (یعنی مرگ‌هایی که در دوره بارداری اتفاق می‌افتد اما علت آن بارداری نیست) و علل زمینه‌ای مرگ مادر اقدام دیگری است که با توجه به شیوع کم خونی و فقر آهن در حدود 20 تا 25 درصد از زنان اهمیت دارد.


مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه آنِمی یا کم خونی از مواردی است که احتمال مرگ مادر را به علت خونریزی زایمان افزایش می‌دهد، در این مورد مهم مداخله کرده و اکنون قرص آهن از طریق خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی حاشیه شهرها به صورت رایگان در اختیار زنان قرار داده می‌شود.


دکتر مطلق یکی از اولویت‌های مهم معاونت بهداشت وزارت بهداشت را کاهش مرگ زنان 30 تا 70 ساله کشور عنوان کرد و افزود: وضعیت موجود مرگ در این گروه سنی مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات نشان می‌دهد که 78 درصد مرگ زنان 30 تا 70 سال به علت چهار بیماری اصلی غیر واگیر یعنی بیماری‌های قلبی –عروقی، سرطان‌ها، دیابت و بیماری‌های تنفسی اتفاق می‌افتد.


وی تاکید کرد: مهم‌ترین راه مداخله برای کاهش این موارد ارتقای شیوه زندگی زنان در زمینه تغذیه فعالیت جسمانی و پرهیز از استعمال دخانیات است که در بسته‌های خدمات مراقبت‌های سلامت گروه های سنی به ویژه گروه سنی میانسال است که در قالب مشاوره برای ارتقای موارد فوق در دستور کار قرار گرفته است.


مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه بررسی نیازهای سلامت زنان سالمند کشور و اولویت‌بندی سلامت زنان انجام شده، گفت: این نیازها در بسته‌های خدمات سالمندان مورد توجه قرار گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر