دیابت، سرطان یا بیماری قلبی؛ پدرتان مقصر است!
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، افرادی که به دیابت، سرطان، یا انواع بیماریهای قلبی مبتلا هستند، باید پدر یا حداکثر پدربزرگ خود را مقصر بدانند. به گفته دانشمندان رفتارها یا محیط زندگی پدران سبب بروز بیماریهای لاعلاج مانند سرطان، دیابت یا بیماری قلبی در فرزندان می شود.
در سالهای اخیر دانشمندان ثابت کردهاند که تجربیات زیسته یک پدر، از جمله غذا، داروها، قرار گرفتن در معرض مواد سمی و استرس حتی پیش از آنکه نطفه فرزندش شکل بگیرد، رشد و سلامتی کودکان و نوههای او را تحت تأثیر قرار میدهد. با این حال دانشمندان پس از یک دهه کار روی این موضوع، تاکنون نتوانسته بودند درباره مکانیزم انتقال این «خاطرات محیطی» در چند نسل به نتیجه درستی برسند.
به گزارش futurity.org پژوهشگران دانشگاه مکگیل در مونترال کانادا و همکاران سوئیسی، توانستهاند بخشی از این معمای مولکولی را حل کنند. به گفته این دانشمندان پروتئینهایی به نام هیستون که تاکنون چندان مورد توجه قرار نداشتهاند، احتمالاً نقشی عمده در این مکانیزم بر عهده دارند.
این پژوهش که نتایجش در ژورنال Science منتشر شده، قابلیت تغییر دیدگاه عمیق ما درباره چگونگی به ارث رسیدن خصوصیات را دارد، زیرا پژوهشگران نشان دادهاند که غیر از DNA عامل دیگری نیز در تعیین ویژگیهای مربوط به بهداشت و سلامتی انسان نقش دارد.
بر اساس این پژوهشها، هیستونهای موجود در اسپرم مردان در جریان شکلگیری سلول با DNA ترکیب میشوند. ظاهراً هیستونها مانند قرقرهای عمل می کنند که DNA به دور آنها می پیچد.
سارا کیمینز از دانشکده علوم جانوری دانشگاه مکگیل و یکی از نگارندگان مقاله پژوهشی این گروه گفته است: «پیش از این هرگز تصور نمی شد که تغییر یافتن چیزی خارج از DNA - یعنی یک پروتئین- ممکن است در به ارث رسیدن ویژگیها نقش داشته باشد..»
به گفته این پژوهشگر، در این پژوهش مشخص شده که پدران در سلامتی فرزندان و حتی نوههای خود نقشی مهم دارند و رفتارها و محیط آنها تعیینکننده بهداشت نوادگانشان در آینده است.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/