صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۳ - ۱۹ مهر ۱۳۹۴
در آستانه روز جهانی کاهش ریسک سوانح طبیعی

ریسک زلزله شهر ری مورد بررسی قرار گرفت

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، راه‌اندازی سامانه هشدار پیش‌هنگام را برای جلوگیری از افزایش ریسک زلزله و پیشگیری از حوادث خطرناک در زمان وقوع زلزله‌های احتمالی شهر ری ضروری برشمرد.
کد خبر : 43224

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 20، مهدی زارع عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در جلسه بررسی خطر ریسک زلزله در شهر ری و لرزش‌های اخیر در پهنه جنوبی تهران، گفت: ریزگردها و تغییرات زیست‌محیطی شهر ری به علت وجود منابع آلاینده شهری نظیر تاسیسات و کارخانه‌های صنعتی خطر ریسک زلزله و احتمال وقوع شرایط بحران‌زا را در این محل افزایش داده است.


زارع با اشاره به اینکه رشد جمعیت در حاشیه جنوبی شهر تهران خطرپذیری این محدوده را بیشتر کرده است، افزود: راه‌اندازی سامانه هشدار پیش هنگام مهم‌ترین راهکار برای کنترل و مدیریت شرایط بحرانی در شهر ری است که پیشنهاد می‌شود در دستور کار عوامل اجرایی قرار گیرد.


وی گسل‌های شمال ری، جنوب ری، کهریزک و پیشوا را از جمله گسل‌های شهر تهران و شهر ری برشمرد و گفت: بر اساس مطالعات انجام شده میزان ضریب تشدید خاک در برخی محله‌های محدوده منطقه 20 زیاد است که بایستی از بلند مرتبه‌سازی و استقرار جمعیت‌های بالا در مناطق خطرپذیر جلوگیری شود تا ریسک خطر کاهش یابد.


زلزله‌شناس برجسته کشور وقوع زلزله اخیر در جوادآباد ورامین را مربوط به گسل فرعی پیشوای ورامین دانست و افزود: وقوع زلزله‌های ناشی از گسل‌های فرعی امکان تحریک گسل‌های اصلی را به وجود می‌آورد، به همین علت زلزله‌های گسل‌های فرعی، همواره مورد توجه زلزله‌شناسان و مدیران بحران است.


زارع یادآور شد: وقوع زلزله یا حوادث غیرمترقبه، حوادث دیگری نظیر آتش‌سوزی و انفجار را نیز به همراه دارد که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان از وقوع ریسک‌هایی که در پی ریسک‌های اولیه پیش می‌آید جلوگیری کرد.


عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در ادامه به اهمیت آموزش‌های شهروندی در جهت کاهش خطرات سوانح طبیعی نیز تاکید کرد.


بر اساس این گزارش، جلسه آموزشی بررسی خطر ریسک زلزله در شهر ری و لرزش‌های اخیر جنوب تهران با حضور چند تن از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، اعضای ادارات تخصصی و عمومی عضو ستاد مدیریت بحران، شهرداران نواحی و روسای ادارات منطقه 20 برگزار شد.



انتهای پیام/

ارسال نظر