صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۰۰ - ۲۷ مهر ۱۳۹۸

تصفیه هوای آرایشگاه‌های زنانه و آزمایشگاه‌ها با دستگاه فیلتراسیون سیار

محققان یک شرکت مستقر در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به ساخت دستگاه فیلتراسیون قابل حمل هوا شدند.
کد خبر : 431279

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محققان یک شرکت مستقر در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به ساخت دستگاه فیلتراسیون قابل حمل هوا شدند. این دستگاه که در محیط‌های شغلی همچون آرایشگاه‌های زنانه، آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و ...کاربرد دارد، با استفاده از یک هود قابل تنظیم، بر روی منبع تولید آلودگی متمرکز شده و قبل از ورود هوا به سیستم تنفس کاربر، آن را مکش و تصفیه می‌کند.


 علی کریمی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر این شرکت به معرفی محصول "دستگاه سیار تصفیه موضعی آلودگی هوا" پرداخت و توضیح داد: یکی از مشکلات در محیط‌های کاری، استفاده زیاد از مواد شیمیایی و بیولوژیکی هست که کاربر را در معرض بخارهای سمی و خطرناک قرار می‌دهد.


وی ادامه داد: در اکثر محیط‌های کاری امکان نصب سیستم‌های تهویه یا هودهای بزرگ وجود ندارد یا دارای هزینه بالایی است. آلودگی هوا در این محیط‌ها کاربران را در معرض مواد سمی قرار داده و در درازمدت خطر ابتلای آن‌ها به بیماری‌های شغلی را افزایش می‌دهد.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تحقیقاتی که از سوی او و همکارانش بر روی مشاغل خاص انجام شده است، اظهار کرد: کارکنان در محیط‌های شغلی همچون آرایشگاه‌های زنانه، آزمایشگاه‌ها، لابراتورها، بیمارستان‌ها و ... به دلیل سروکار داشتن با مواد شیمیایی در معرض بیماری‌های شغلی هستند. این در حالی است که ۶۰ درصد آرایشگرها درجات مختلفی از بیماری‌های تنفسی را تجربه می‌کنند و بسیاری نیز مجبور به ترک شغل خود هستند.


کریمی با بیان اینکه از یک سال قبل کار بر روی محصول فیلتراسیون قابل حمل را آغاز کردیم و این محصول به مرحله تجاری‌سازی رسیده‌ است، گفت: این محصول در حال حاضر با بهترین نوع خود در دنیا برابری می‌کند، در حالی که قیمت آن یک پنجم نمونه خارجی است.


وی افزود: محصول فیلتراسیون با سطح مقطع ۴۰ در ۴۰ سانتی‌متر و ارتفاع ۷۰ سانتی‌متر، ابعادی کوچک‌تر از یک ماشین لباسشویی دارد. این دستگاه دارای چرخ بوده و از قابلیت جابه‌جایی در محل کار برخوردار است. بازوی متحرک این دستگاه به راحتی بر روی منبع آلاینده متمرکز شده و اجازه نمی‌دهد بخار مواد شیمیایی و بیولوژیک وارد منطقه تنفسی اپراتور ‌شود؛ بلکه این بخار به داخل دستگاه کشیده شده و سه مرحله فیلتراسیون پیشرفته بر روی آن انجام می‌شود.


مدیر این شرکت مستقر در مرکز رشد فناوری سلامت تشریح کرد: در مرحله اول فیلتراسیون گرد و غبار درشت، در مرحله دوم گرد و غبار ریز با استفاده از فیلترهای هپا (مورد استفاده در اتاق تمیز) و در مرحله سوم از بسترهای جاذب مواد شیمیایی برای پاک‌سازی استفاده می‌شود و حتی در اتاقک بالایی امواج اشعه ماوراء بنفش (UVC) که خاصیت میکروب‌کشی دارند، برای ضدعفونی کردن هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند.


کریمی با اشاره به اینکه محصول فوق دارای بازویی با قابلیت چرخش در حد  ۲۷۰ درجه است و تا طول حدود ۱۲۰ سانتی‌متر هم باز می‌شود، اضافه کرد: بنابراین پیشرفته‌ترین سطح فیلتراسیون که در یک بیمارستان باید با هزینه‌های گزاف ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان تأمین شود، با هزینه حدود ۶ میلیون تومان و با استفاده از فیلتراسیون قابل حمل قابل تأمین است.


وی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به تولید ۹ محصول منحصر به‌ فرد در زمینه تصفیه آلودگی هوا در این شرکت اشاره کرد و با بیان اینکه تبلیغ و بازاریابی این محصولات طی روزهای گذشته آغاز شده است، خاطرنشان کرد: آمادگی صادرات محصول به کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی چین و اروپا را داریم. نمونه خارجی این محصول۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان است، در حالی که در داخل آن را با هزینه ۵ تا ۶ میلیون تومانی تولید می‌کنیم.


این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه آیا تاکنون این محصول به فروش رفته است یا خیر، گفت: محصول را در قالب شرکت نفروختیم، اما با توجه به ارتباطی که با صنعت دارم، محصولات مشابه از قبیل هودهای بازویی مورد استفاده در صنعت جوش‌کاری و آب‌کاری را در قالب پروژه‌های صنعتی فروخته‌ام.


کریمی در پایان یادآور شد: در حال انجام کارهای اداری برای دریافت مجوز دانش‌بنیان و ثبت اختراع محصول هستیم که این کارها در مرحله داوری و ارزیابی هستند؛ اما به طور کلی برای دریافت مجوز دانش‌بنیانی باید ۶ ماه از فعالیت ما گذشته باشد.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر