صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۲۴ مهر ۱۳۹۸

چرا بزرگ‌ترین مناظره انتخاباتی دموکرات‌ها در اوهایو برگزار شد؟ / ایالتی فوق‌العاده مهم در تعیین رئیس‌جمهور آمریکا

مردم اوهایو از سال 1948 تاکنون، جز یک مورد، به هر کاندیدایی که رأی دادند، رئیس‌جمهور آمریکا شده و این دلیل کافی است تا چرایی برگزاری بزرگ‌ترین مناظره انتخاباتی دموکرات‌ها در آن ایالت را تحلیل کنیم.
کد خبر : 431002

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا حسین ارجلو؛ شب گذشته 12 نامزد حزب دموکرات آمریکا برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 2020 چهارمین مناظره خود را در ایالت اوهایو برگزار کردند. این ایالت در کنار ایالت‌های فلوریدا و پنسیلوانیا یکی از مناطق بسیار مهمی است که آراء مردم آن، برنده انتخابات ریاست جمهوری را مشخص می‌کند. از 71 سال پیش (1948)‌ تاکنون کاندیدایی که در اوهایو گوی رقابت را ربوده، درنهایت موفق شده به کاخ سفید وارد شود. مردم این ایالت تنها یک‌بار در سال 1960 به کاندیدایی رأی دادند که نتوانست پیروز انتخابات شود و «ریچارد نیکسون»، منتخب آن‌ها در آن سال در برابر «جان اف کندی» شکست خورد. ترامپ در سال 2016، آرای الکترال این ایالت را کسب کرد و به این وسیله توانست رقیب قدرتمند خود، هیلاری کلینتون را شکست دهد. این ایالت به ایالت «شاه‌بلوط‌ها» مشهور شده و شعار معروف «اوهایو را ببر تا برنده انتخابات ریاست جمهوری باشی» نیز به همین دلیل معروف شده است.


بافت جمعیتی این ایالت فوق‌العاده مهم، غیرهیسپانیک، سفیدپوست و به پایگاه آراء ترامپ نزدیک‌تر است. مردم این ایالت صنعتی و کشاورزی، به‌ویژه بخش مرکزی آن، عموماً به جمهوری‌خواهان متمایل‌اند و از این رو، دموکرات‌ها برای جلب حمایت اقلیت رنگین‌پوست و زنان، برنامه ویژه‌ای تدارک دیده‌اند. آن‌ها امیدوارند از رهگذر ترغیب مردم به حضور در انتخابات، مشارکت سیاسی آن‌ها را افزایش داده تا آرای الکترال اوهایو را برای شکست نهایی ترامپ به دست آورند. لذا بزرگ‌ترین مناظره انتخاباتی درون‌حزبی آمریکا که در تاریخ این کشور بی‌سابقه بود، با این هدف در اوهایو برگزار شد.



درصد تأثیرگذاری آرای مردم ایالت اوهایو در پیروزی رؤسای جمهور دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا


این در حالی است که کمپین انتخاباتی ترامپ نیز برنامه‌ای ویژه‌ برای تبلیغات در این ایالت در نظر گرفته است. اوهایو در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما درگیر بحران مالی و اقتصادی بود و بسیاری از کارخانه‌های آن یا تعطیل‌شده، یا به مناطق دیگر آمریکا و یا به خارج از کشور اسباب‌کشی کردند، در نتیجه، نارضایتی مردم این منطقه، کار دست دموکرات‌ها داد و متعاقب آن نیز موفق نشدند که رأی نخبگان این ایالت را کسب کنند. سه شهر ثروتمند اوهایو یعنی کلمبوس، سینسیناتی و کلیولند، در دور قبل به هیلاری کلینتون اقبال داشتند ولی همراهی مردم این ایالت و البته دیگر ایالت‌ها با دموکرات‌ها، الزاماً به معنی پیروزی آن‌ها در انتخابات نیست، چراکه «مجمع گزینندگان» (الکترال‌ها) درنهایت تصمیم می‌گیرند که چه کسی رئیس‌جمهور باشد.


الکترال‌ها چه کسانی هستند و چرا آرای آن‌ها در انتخاب رئیس‌جمهور آمریکا مهم است؟


در آمریکا رئیس‌جمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب نمی‌شود بلکه در فرایند الکترال یا «کالج انتخاباتی» برگزیده می‌شود. مردم ایالت‌های مختلف در روز رأی‌گیری افزون بر رأی دادن به نامزد مورد نظر خود و معاونش، به یک‌سوم نمایندگان مجلس سنا، 435 نماینده مجلس نمایندگان و همچنین اعضای مجمع گزینندگان هم رأی می‌دهند. اعضای این مجمع پس از شمارش آرای مردم مشخص‌شده و طی یک گردهمایی، به یکی از دو نامزد نهایی رأی می‌دهند.


«مجمع گزینندگان»، ۵۳۸ عضو از 50 ایالت آمریکا را دارد. تعداد اعضای این مجمع در هر ایالت با مجموع تعداد نمایندگانش در کنگره (مجلس نمایندگان و سنا) برابر است. بنابراین ایالت‌های پرجمعیت‌تر در این مجمع، اعضای بیشتری دارند و هرچه تعداد اعضا بیشتر باشد رأی آن ایالت در نتیجه انتخابات مهم‌تر خواهد بود. به‌عنوان نمونه، کالیفرنیا دو نماینده در سنا و ۵۳ عضو در مجلس نمایندگان دارد، با این حساب، ۵۵ عضو در مجمع گزینندگان خواهد داشت. اوهایو نیز 18 عضو در فرایند الکترال دارد اما نکته اینجاست که این اعضا نباید هیچ‌گونه مقام دولتی یا نظامی داشته باشند. درنهایت، هر نامزدی که 270 رأی از 538 رأی الکترال را به دست آورد، برای ورود به اتاق بیضی کاخ سفید مجاز می‌شود.



تعداد اعضای مجمع گزینندگان (الکترال) از ایالت اوهایو از  سال 1932



اساساً سیستم الکترال که به نمایندگی از مردم رأی می‌دهد، به این مفهوم است که «جمهوری» در آمریکا همین اقتضا را دارد و در هیچ‌یک از بندهای قانون اساسی این کشور اشاره‌ای به «دموکراسی» بودن نظام سیاسی ایالات‌متحده نشده است.



نامزدهای دموکرات حاضر در مناظره شب که بودند و سرفصل‌هایی مطرح‌شده چه بود؟


«جو بایدن»، معاون سابق رئیس‌جمهور آمریکا، «بیتو اُ روک»، نماینده سابق کنگره آمریکا، «تام استیر»، میلیاردر کالیفرنیایی، «تولسی گابارد»، قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا، «اندرو یانگ»، کارآفرین آمریکایی، «جولیان کاسترو»، وزیر سابق مسکن و امور شهرسازی و سناتورهای آمریکایی «الیزابت وارن»، «برنی سندرز»، «کوری بوکر»، «ایمی کلوباچار»، «پیت بوتیجج»، شهردار «ساوث بند» در ایالت ایندیانا و «کامالا هریس»، ۱۲ نامزد حاضر در این مناظره بودند.


موضوع استیضاح ترامپ، خارج کردن نیروهای آمریکا از سوریه، نشان دادن چراغ سبز به ترکیه برای حمله به سوریه، نابودی ائتلاف ناتو در صورت انتخاب مجدد ترامپ به ریاست‌جمهوری، انتقاد از سیاست خارجی وی و سیاست او در زندانی کردن کودکان مهاجران غیرقانونی، ازجمله موضوعاتی بود که نامزدهای دموکرات به آن پرداختند.


باید منتظر ماند و دید که در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آیا رأی مردم و الکترال‌های این ایالت با دموکرات‌ها همراه خواه بود یا نه؛ اتفاقی که با توجه به حمایت اکثریت مردم آمریکا از استیضاح ترامپ، بعید به نظر نمی‌رسد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر