صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۰ - ۲۰ مهر ۱۳۹۸
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران:

سالانه 100 هزار نفر در ایران گرفتار سرطان می‌شوند

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران  گفت: سالانه 100 هزار نفر گرفتار سرطان می‌شوند که این سرطان‌ها منجر به مرگ بیش از نیمی از ین بیماران می‌شود.
کد خبر : 430262

محمدرضا قوام نصیری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص بحث سرطان در کشور گفت: سرطان در همه جای دنیا رو به افزایش است مثلاً در کشورهای پیشرفته و صنعتی ما شاهد افزایش سرطان در آمریکا و کانادا هستیم و یا همچنین افزایش سرطان را در کشورهای درحال‌توسعه مانند ایران مشاهده می‌کنیم و حتی سرطان در کشورهای عقب‌مانده نیز افزایش‌یافته است.


وی اضافه کرد: هرسال 100 هزار مورد جدید ابتلا به انواع سرطان‌ها در کشور مشاهده می‌شود که  50 درصد آن‌ها سبب مرگ بیمار می‌شود و این عدد بالایی به شمار می‌رود.


در شیوع این بیماری عوامل مختلفی دخالت دارد زیرا عامل اصلی هنوز ناشناخته است ولی بیشترین دلایل آن زندگی شهری و فعالیت خانم‌ها در خارج از منزل است که باعث می‌شود ایجاد ناراحتی‌های عصبی در بین زنان افزایش یابد و درنهایت استرس بیشتری ایجاد شود. بنابراین استرس در رأس عوامل سرطان‌زا است که باعث می‌شود سیستم ایمنی افراد مختل شود و باعث بیماری‌های مختلف ازجمله سرطان شود.


رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران  با تأکید بر اینکه این رقم بسیار زیاد است و درمان‌های گران‌قیمتی هم برای درمان آن اعمال می‌شود اضافه کرد:‌ در بسیاری از موارد نتیجه درمان سرطان صد در صد نیست و در حال حاضر سرطان بعد از بیماری‌های قلب و عروق دومین عامل مرگ‌ومیر در کشور به شمار می‌آید.


قوام نصیری با تأکید بر اینکه سرطان و روش‌های درمانی باید جایگاه ویژه‌ای داشته باشد تأکید کرد:‌ تشخیص زودهنگام  و پیشگیری از سرطان می‌تواند در کاهش آن نقش تأثیرگذاری داشته باشد.


وی با اشاره به عوامل محیطی سرطان افزود:  تلاش برای کاهش استرس، کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا و رفع عادات شخصی مانند مصرف دخانیات خصوصاً سیگار می‌تواند نقش مهمی در کاهش انواع سرطان داشته باشد.


رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با تأکید بر تسویه بهتر بنزین و پالایش آن  گفت: سربی که در دود اگزوز وجود دارد، توسط دستگاه تنفس جذب خون می‌شود و می‌تواند در مغزاستخوان اثر بگذارد و در برخی از موارد ایجاد سرطان خون در کودکان به همین دلیل است.


وی به بحث تغذیه و اهمیت آن در کاهش سرطان اشاره و اضافه کرد:‌ در سال‌های اخیر تغذیه نامناسب نقش مهمی در ابتلا به سرطان‌ها در کشور ایفا کرده است و بسیاری از سرطان‌های دستگاه گوارش فوقانی مثل مری و معده و در برخی از موارد سرطان روده بزرگ  به دلیل مصرف برخی از مواد غذایی و سبک تغذیه نادرست است.


اورژانس‌های آنکولوژی بسیار اهمیت دارد


این متخصص آنکولوژی در ادامه تأکید کرد:‌ دو روز گذشته نیز سمیناری در خصوص اورژانس آنکولوژی یا فوریت‌های بیماران مبتلابه سرطان برگزار شد تا پزشکان به تبادل تجارب خود بر اساس علم روز دنیا بپردازند.


وی افزود: اورژانس‌های انکولوژی بسیار کم رخ می‌دهد اما این  حالات وقتی به وجود می‌آید  حیات مریض را تهدید می‌کند و یا عوارض دائمی برای بیمار به وجود بیاورد.


قوام نصیری با تأکید بر اینکه روش‌های درمان سرطان  نسبت به سال‌های گذشته تغییر چشمگیری داشته است خاطرنشان کرد:‌ بااین‌وجود برخی سرطان‌ها نیز تغییر ساختاری پیداکرده‌اند  به‌طور مثال سرطانی می‌تواند مرکزش در ارگانی باشد و انتشارش در قسمت دیگر بدن مثل استخوان‌های ستون فقرات باشد. مثل سرطان سینه که می‌تواند در مهره‌ها انتشار یافته و سبب  شکستگی مهره شود و بر نخاع فشار بیاورد. بحث اورژانس انکولوژی درواقع رفع این فشارها و تکنیک‌هایی برای کاهش اثرات این عوارض است.


انتهای پیام/4087/


 


انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان
ارسال نظر