صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۱۸ - ۱۹ مهر ۱۳۹۸
ظریف:

امنیت از طریق تجاوز و تهاجم به سوریه به دست نمی‌آید

وزیر امور خارجه گفت: هر چند ما مطالبه ترکیه برای بهبود وضعیت امنیتی را قبول داریم، اما باور نداریم که این امنیت از طریق تجاوز و تهاجم به سوریه به دست می‌آید.
کد خبر : 430219

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وزارت امور خارجه، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با شبکه خبری تی‌آر‌تی گفت: هر چند ما مطالبه ترکیه برای بهبود وضعیت امنیتی را قبول داریم، اما باور نداریم که این امنیت از طریق تجاوز و تهاجم به سوریه به دست می‌آید. ما گزینه‌های بهتری داریم و گزینه‌های بهتری در مقابل دوستان ترک‌مان قرار داده‌ایم.


وی در توضیح گزینه‌هایی که ایران به طرف ترکیه‌ای پیشنهاد داده است به توافق آدانا اشاره کرد و گفت: توافق آدانا همچنان معتبر است، ما می‌توانیم کردها، دولت ترکیه و دولت سوریه را گرد هم بیاوریم و اداره امنیت مرز‌ها را به ارتش سوریه با همکاری دولت ترکیه بگذاریم. این راهکار بهتری برای دست یافتن به امنیت است.


ظریف در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه تی‌آر‌تی در این مورد که خواسته نهایی ایران در سوریه چیست، تأکید کرد: من ۶ سال پیش زمانی که وزیر خارجه شدم، در کرانه رودخانه ایست ریور نیویورک با وزیر خارجه پیشین ترکیه، احمد داوداوغلو قدم می‌زدم و همان‌جا یک طرح صلح چهارمرحله‌ای پیشنهاد دادم. آتش‌بس فوری، تشکیل یک دولت فراگیر، گفتگوی سوری-سوری و انتخابات بود. حالا هم خواسته ما گفتگوی سوری-سوری، بازبینی قانون اساسی و برگزاری انتخابات در سال ۲۰۲۱ است که زمان قانونی انتخابات بعدی رئیس‌جمهوری سوریه است. زمانی که من با وزیر خارجه پیشین گفتگو می‌کردم، مدتی به انتخابات قبلی مانده بود، حالا باید منتظر رسیدن به انتخابات بعدی باشیم. به نظر من تشکیل کمیته بازنگری در قانون اساسی بسیار اهمیت دارد و باید این گام را با اقدامات جدی، از جمله کاهش تنش، دنبال کنیم.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر