افتتاح دوازدهمین جشنواره فناوری نانو
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دوازدهمین جشنواره فناوری نانو با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری افتتاح شد. این جشنواره با حضور ۱۳۹ نهاد فعال از امروز تا ۲۱ مهرماه در محل نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز به کارکرد.
کسب رتبه چهارم دنیا درزمینه تولید علم نانو، فعالیت ۲۳۹ شرکت دانشبنیان و صنعتی تولید بیش از ۶۱۰ محصول و صادرات محصولات نانو به بیش از ۴۰ کشور جهان از دستاوردهای کشورمان در حوزه نانو است. محصولات این نمایشگاه حوزههای آب و محیطزیست، انرژی، مراقبتهای بهداشتی، خودرو، ساختوساز، نساجی، نفت و کشاورزی را در برمیگیرد.
این نمایشگاه بخشهای مختلفی ازجمله پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، آزمایشگاهی، دانشگاهی، پژوهشگاهی و باشگاههای دانشآموزی را در دل خود جایداده است. غرفه نانو مچ با حدود ۳۰ طرح آماده سرمایهگذاری باهدف رفع نیازهای صنعتی با تکیهبر فناوریهای داخلی یکی از مهمترین بخشهای این جشنواره است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور: فناوریهای جدید میانبر برای پیشرفت علمی کشور
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور صبح امروز در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه نانو فناوری در محل نمایشگاه بینالمللی تهران گفت: نانو از علومی است که در توسعه آن پیشتاز هستیم و از پنج سال پیش تمرکز جدی برای تجاریسازی محصولات در این حوزه آغاز شد.
وی افزود: تولید یک محصول نتیجه سرمایهگذاری بخش خصوصی در پژوهش است و اگر بستر خوبی در این زمینه مهیا شود شاهد تولید محصولات بسیاری میشویم. علوم جدید همچون نانو تحولات زیادی در زندگی ایجاد میکند و باعث کاهش هزینهها و نوعی میانبر در حوزه فناوری میشود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور اذعان کرد: پژوهشگاه نیرو یکی از نهادهای دولتی است که بهعنوان یک منتور در حوزه پژوهش عمل کرده است و کمکی برای شرکتهای خصوصی جهت توسعه فعالیت استارتاپ ها و شرکتهای دانشبنیان است. تا چرخه تجاریسازی بهدرستی شکل نگیرد در تولید مقاله و پتنت نیز نمیتوانیم بهخوبی عمل کنیم. سرمایهگذاری روی پژوهش باعث افزایش پتنت و تولید مقالات نیز میشود.
در ادامه این مراسم سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اظهار کرد: برای سومین سال متوالی رتبه چهارم در حوزه نانو از آن ایران شد که نشان میدهد کمیت و کیفیت تولید علم را حفظ کردهایم اما هدف ما کسب رتبههای بالاتر است. سال گذشته ۸۵ شرکت دانشبنیان در این نمایشگاه دستاوردهای خود را ارائه دادند که امسال به ۱۲۵ شرکت فناور افزایش یافت. همچنین افزایش ۵۰ درصدی و بیش از ۱۹۰ غرفه در نمایشگاه ایجاد شد.
وی افزود: در سال ۲۰۱۰ با انتشار ۱۰ مقاله رتبه ۵۷ در حوزه نانو را داشتیم اما امروز این تولیدات علمی از مرز ۱۰ هزار مقاله در سال گذشته عبور کرد، در حال حاضر شاهد ایجاد ۲۲۰ شرکت تولیدی در حوزه نانو و بیش از ۶۱۰ محصول مورد تأیید در بازار هستیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه هدفگذاری کردهایم که تا سال ۱۴۰۴ به صادرات یک میلیارد دلاری برسیم، خاطرنشان کرد: تمرکز ما امروز روی صنعتی سازی و صادرات محصولات است و به بیش از ۴۵ کشور دنیا محصولات نانو صادر میشود.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/