صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۸ مهر ۱۳۹۸
گزارش آنا از آینده‌ای که به خاطر سیاست تباه شد؛

بازی سیاسی وزارت علوم با بورسیه‌ها/ وزیر علوم به اشتباه دولت اعتراف کرد!

وزیر علوم بالاخره بعد از 7 سال اعلام کرد که 76 درصد بورسیه‌های حاشیه‌ساز قانونی است، این افراد از آن زمان تاکنون با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند.
کد خبر : 429967

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ماجرای ادامه‌دار بورسیه‌ها به قسمتی درخور توجه رسید که باز ابهاماتی چندوجهی به وجود آورد. روز گذشته منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای پاسخ به سؤال محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی حاضر شد. صادقی درباره نتیجه برخورد با بورسیه‌های حاشیه‌ساز دولت قبل پرسید و به این کلام رهبر معظم انقلاب استناد کرد که «تحقیقات نشان می‌دهد مسئله بورسیه‌ها به آن شکلی که در روزنامه‌ها با آن بازی کردند نبود اما اگر هم بود باید از راه‌های قانونی امتیازاتی که حرف های بر خلاف قانون گرفته بودند لغو می‌شد.»


در پاسخی معنادار از سوی وزیر علوم مطرح شد که تعداد زیادی از بورسیه‌ها مشکل خاصی نداشتند که برخورد یکی‌دوساله با آن‌ها صحیح نبوده است و بسیاری از آن‌ها امروز در دانشگاه‌ها جذب شده‌اند.  


ماجرا از این قرار است که از سال ۸۵ تا ۹۲، ۷۱۰ نفر بورس خارج از کشور، یک هزار و ۸۷۴ نفر تبدیل بورس خارج به داخل، ۱۶۰ نفر بورس از طریق بخشنامه ایثارگران و ۸۹۰ مربی دانشگاه بورسیه دریافت کرده‌اند که درمجموع سه هزار و ۶۴۴ نفر بورسیه شدند.


اما بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم به یکباره مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد که بیش از 3 هزار بورسیه غیرقانونی بودند. سپس کمیته‌ای برای بررسی بورسیه‌ها در دوره‌های قبل و حل‌وفصل این موضوع تشکیل شد. بر اساس بررسی‌های این کمیته از 3 هزار و ۶۴۴ نفر بورسیه از سال ۸۵ تا ۹۲، ۸۴۱ نفر فاقد یک شرط یا چند شرط برای دریافت بورسیه تشخیص داده شدند که از این میان ۳۴۵ نفر ملزم شدند با هزینه‌های شخصی تحصیل کنند. ۲۱ نفر به دلیل تصمیم واحد آموزش دانشگاه لغو تحصیل شدند و ۱۷ نفر به خاطر عدم توان ادامه تحصیل، اخراج شدند.


نتیجه بررسی وزارت علوم نشان می‌دهد که 2 هزار و 803 نفر اساساً بدون مشکل قانونی پذیرش شده بودند و تنها 38 نفر از ادامه تحصیل بازماندند. ولی اعلام سازمان امور دانشجویان در آن زمان مشکلات زیادی را برای دانشجویان قانونی بورسیه پدید آورد که تاکنون هم ادامه دارد. تا جایی که اخیراً حکم انفصال از خدمت سه رئیس دانشگاه تهران، کاشان و صنعتی اصفهان در ماجرای بورسیه‌ها از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده است. ماجرا از این قرار است که برخی از دانشگاه‌ها از پذیرش این فارغ‌التحصیلان قانونی بورسیه سرباز می‌زدند و سالها این افراد را سردرگم نگه داشته بودند که پس از رسیدگی‌های دیوان عدالت اداری در این زمینه و ضوابط قانونی و تعهدهایی که وزارت علوم به این افراد داده بود، این دانشگاه‌ها ملزم شدند که تعهدات قانونی خود را برای به‌کارگیری این افراد اجرایی کنند.


با این وجود موضوع دیگری که در جلسه علنی 16 مهرماه 98 مجلس شورای اسلامی مطرح شد این بود که نماینده سؤال‌کننده از وزیر علوم مدعی شد 100 نفر از بورسیه‌های حاشیه‌ساز از آقازاده‌ها بودند که وزیر علوم هم پاسخ داد:‌ آماری از ارتباط افرادی که بورس دریافت کرده‌اند با افراد خاص نداریم.


در این زمینه خبرنگار آنا چندین بار با این نماینده مردم تهران تماس گرفت تا لیست آقازاده‌های بورسیه را دریافت کند که متأسفانه وی پاسخگو نبود.


نکته جالب توجه اینجاست که به نظر می‌رسد ماجرای بورسیه‌ها صرفاً یک بازی سیاسی از طرف دولت بوده تا بتواند جایگاه سیاسی خود را تثبیت کند غافل از اینکه این بازی آینده و سرنوشت 2هزار و 803 دانشجو را  زیر تیغ برده است. گذشته از آن وزارت علوم نیز تاکنون درباره آن‌ها سخنی به میان نیاورده است.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر