صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۴ - ۱۸ مهر ۱۳۹۴
در واحد بوشهر و در قالب کارگاه آموزشی برگزار شد

شیوه‌های تربیت اسلامی فرزندان و الگوهای دعوت به نماز

یک استاد حوزه و دانشگاه با توجه به وظایف مهم پدر و مادر در قبال فرزندان گفت: والدین وظیفه‌شناس باید فرزند خود را از دوران کودکی با خدای بزرگ آشنا کنند و با زبانی ساده و در خور فهم کودک به او درس ایمان بدهند.
کد خبر : 42989

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، یک دوره کارگاه تحصصی آموزشی به همت کانون فرهنگی قرآن و عترت واحد بوشهر برای کارکنان و استادان واحد بوشهر به منظور آشنایی با شیوه‌های تربیت اسلامی فرزندان و الگوهای دعوت به نماز برگزار شد که حجت‌الاسلام سید محمد طاهرزاده از استادان حوزه و دانشگاه و روحانی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد استان بوشهر تدریس آن را بر عهده داشت.


طاهرزاده نماز را وسیله ارتباط انسان با خداوند متعال برشمرده و با توجه به سیره معصومین و اهتمام آنان به نماز اول وقت بیان کرد: خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی و منظومه ای متشکل از زن و مرد و فرزندان است که دارای روابط عمیق روحی، عاطفی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که در صورت پایبندی به فریضه نماز خانواده‌ای باقوام و دور از تزلزل خواهد بود .


طاهرزاده افزود: تمام مسائل و مواردی که انسان به آن نیاز دارد به نحوی در قرآن کریم آمده و دین خدا کمبودی ندارد.


وی نماز را تشکر از خدا دانست و گفت: نماز به شکرگزاری از نعمت‌های اهدایی خداوند به انسان اشاره و نقش مؤثری در بهداشت روح و جان انسان دارد.


پدر و مادر مهم ترین معارف دین را با زبان خود او بدون حساسیت و ناخوشایندی برای کودک، در سطح فهم و بینش کودک به او بیاموزند و او را برای پذیرش گفتارهای دقیق منطقی، عقلی و اعتقادی آماده کنند

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: لازم است، تمام افرادی که به نحوی با تعلیم و تربیت کودک ارتباط دارند، از دوران کودکی حس مسئولیت طفل را در پیشگاه پروردگار بیدار سازد، او را با حس وظیفه شناسی بار آورد، به زبان ساده به او بفهماند که خداوند، تو را در همه حال می بیند و از کارهای بد و خوب تو آگاه است و چیزی از خداوند پنهان نیست. در کارهای خوب، به تو پاداش می دهد و در بدی ها، مجازات می کند.


طاهرزاده با تأکید بر وجود فطرت پاک و خداجوی از بدو تولد در ضمیر انسان تشریح کرد: باید دانست که کودک، پیش از اینکه عقلش به شکوفایی برسد و قادر به درک مطالب علمی باشد، فطرت توحیدی و عواطف اخلاقی در ضمیر او فعلیت دارد و برای پذیرش تربیت، آماده است. و این والدین هستند که به ارزش این فرصت مهم توجه کنند و از بیداری فطرت ایمانی و احساسات کودک، بیشترین استفاده را ببرند و ایمان به خدا و سجایای اخلاقی را در او پرورش دهند.


این روحانی با تأکید بر اینکه با کودک باید با زبان خود او حرف زد ، تصریح کرد: پدر و مادر مهم ترین معارف دین را با زبان خود او بدون حساسیت و ناخوشایندی برای کودک، در سطح فهم و بینش کودک به او بیاموزند و او را برای پذیرش گفتارهای دقیق منطقی، عقلی و اعتقادی آماده کنند.


وی توجه به تفاوت‌های فردی را امری مهم در پرورش درست احساسات آنها دانست و خاطرنشان کرد: از دیگر وظایف والدین است است که در دعوت و آموزش فرزندان به نماز، به روحیه ، احساس و عواطف فرزندانشان به نیکی توجه کنند زیرا همان گونه که بچه‌ها از نظر ظاهر با هم متفاوت هستند، از نظر ویژگی‌های روحی و روانی نیز تفاوت دارند.


طاهرزاده، یاددهی مسائل دینی و عبادی به فرزندان را گام به گام و نکته به نکته یادآور شد و افزود : همه آموزش ها باید در زمان مناسبی انجام پذیرد که هم والدین و هم فرزندان، آمادگی لازم برای آموختن و فراگیری داشته باشند و از شرط های اصلی تأثیرگذاری والدین در پرورش عبادی فرزندان، صبر و حوصله است، زیرا کج خلقی و عصبانیت، سبب بیزاری فرزندان از کارهای عبادی و مذهبی می شود.


در پایان این نشست با ارائه بروشور و دفترچه و پرسشنامه میزان اطلاعات والدین به چالش کشیده شد و به نفرات برتر نیزهدایایی تقدیم گردید.


انتهای پیام/

برچسب ها: واحد بوشهر
ارسال نظر