صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۲ - ۱۷ مهر ۱۳۹۸
رئیس مرکز خشکسالی ایران در گفتگو با آنا:

آذر و آبان پربارشی در انتظار ایران است/ ساخت و سازهای بی‌منطق زمینه را برای بروز سیل فراهم می‌کند

رئیس مرکز خشکسالی ایران با بیان اینکه براساس مطالعات اقلیمی، ماه مهر در ایران کم‌بارش است گفت: آذر و آبان ماه سال جاری باران‌های بسیاری را خواهیم داشت.
کد خبر : 429847

احد وظیفه در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص شرایط بارندگی در پاییز و زمستان امسال گفت: طبق آمار و گزارشات سال‌های گذشته در کشور، مهر ماه پربارش نخواهد بود. البته در برخی از سال‌ها در مهر ماه نیز شاهد باران بودیم اما به‌طور کلی از نظر اقلیمی ماه مهر کم‌بارش است.


وی اضافه کرد: بر اساس مدل‌های پیش‌بینی هواشناسی و مدیریت اقلیمی، آبان و آذر ماه پربارشی در انتظارمان خواهد بود.


رئیس مرکز خشکسالی کشور با اشاره به اینکه در جنوب غرب کشور نیز بارندگی‌ها نرمال است، تأکید کرد: در مناطق شرقی و مرکزی کشور، بارندگی‌ها نرمال و گرایش به بیش از نرمال است.


وظیفه با اشاره به اینکه زمستان امسال بارندگی‌ها نرمال و با گرایش کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود، اضافه کرد: در ماه‌های دی، بهمن و اسفند در حوزه جنوب غرب، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و ایلام، بر اساس مدل‌های اقلیمی زمستان نرمال پیش‌بینی می‌شود.


«براساس گزارشات و اطلاعات هواشناسی، میزان بارندگی هر منطقه با منطقه دیگر متفاوت است. به‌طورمثال میانگین بارندگی در استان تهران 260 میلیمتر است که اگر در یک سال این بارندگی به 240 میلیمتر برسد می‌گوییم گرایش به کمتر از نرمال است و اگر بارندگی به 290 میلیمتر برسد، گرایش به بیشتر از نرمال مطرح می‌شود.


اما وقتی در استان گیلان نرمال بارندگی یک هزار میلیمتر است، وقتی این بارندگی به 900 میلیمتر برسد، گرایش به کمتر از نرمال رسیده است و اگر یک هزار و 100 میلیمتر برای سال بارندگی تخمین زده شود، گرایش بیش از نرمال ثبت می‌شود. این در حالی است که میانگین سالانه هر استان و منطقه می‌تواند عدد مشخصی باشد.


به‌طور مثال می‌توان از سال 1350 تا 1380 به‌عنوان پایه میانگین انتخاب شود اما وقتی پایه میانگین از سال 1360 تا 1390 در نظر گرفته می‌شود، میزان میانگین نرمال تغییر می‌کند. در حال حاضر میانگین بارش پایه در کشور ما از سال 1370 تا 1395 در نظر گرفته می‌شود و به‌طور مثال در تهران، میانگین بارش 263 میلیمتر تخمین زده شده است که در سال گذشته یعنی از اول مهر تا پایان شهریور ماه 317 میلیمتر بارش در تهران ثبت شد که این میزان 30 درصد بالاتر از نرمال بود.»


رئیس مرکز خشکسالی کشور خاطرنشان کرد: در زمستان امسال میزان بارندگی کمتر از سال گذشته خواهد بود.


وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا امسال شاهد وقوع سیل هستیم؟ گفت: میزان بارش نمی‌تواند ملاکی برای وقوع سیل باشد زیرا بسیاری از اوقات عوامل انسانی و ساخت‌وسازهایی که در راه سیلاب‌ها صورت می‌گیرد، می‌تواند منجر به سیل شود. در واقع سیل در برخی از مواقع ربطی به طبیعت ندارد و تغییراتی که ما در محیط ایجاد کرده‌ایم سبب وقوع سیل خصوصاً در مناطق کوهستانی می‌شود.


انتهای پیام/4087/4110/


انتهای پیام/

برچسب ها: احد وظیفه
ارسال نظر