صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۱ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸

چرا دولتمردان خنده‌های «روحانی» را نماد اعتماد به نفس می‌دانند؟

علی ربیعی و محمود واعظی در مقام توجیه قهقهه‌های حسن روحانی در سازمان ملل برآمدند و در طرف مقابل هم منتقدان دولت بر ضعف دیپلماسی دولت در برابر تعهدات برجامی اروپا تأکید دارند.
کد خبر : 429431

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی ربیعی در یادداشتی از برخی منتقدان داخلی برجام و دولت به‌شدت انتقاد کرده است. به نظر می‌رسد مخاطب اصلی کلام وی برخی از کسانی است که برجام را ضرری برای کشور اعلام می‌کنند.


چند روز قبل بود که سعید جلیلی از نحوه برخورد دولت روحانی با کشورهای اروپایی انتقاد کرد. به گفته این عضو سابق مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران؛ برجام عبرتی سخت بود، اما درسی شد که نباید به آمریکا و اروپا اعتماد کرد.


از طرفی دیگر برخی به برخوردهای حسن روحانی در اجلاس نیویورک اعتراض دارند. روحانی در دیدار با بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس قهقهه‌های بلندی سر داد. این خنده‌ها کافی بود تا افرادی به وی نقد کنند که چرا باید در زمانی که اروپا به وعده‌های برجامی خودش عمل نمی‌کند این‌گونه صمیمی با جانسون برخورد شود.


بعد از این اعتراض‌ها بود که علی ربیعی، سخنگوی دولت به موضوع واکنش نشان داد و این خنده‌ها را نشان از «اعتمادبه‌نفس حسن روحانی» دانست.


در همین مورد محمود واعظی مسئول دفتر روحانی هم به یکی از رسانه‌های داخلی گفته «به نظرم بهترین پاسخ به پیشنهاد و اصرار وزرای خارجه فرانسه و انگلیس برای دیدار با ترامپ، همان خنده‌ای بود که رئیس‌جمهوری داشتند؛ این نشان‌دهنده اعتمادبه‌نفس ملی و نماد شکست فشار حداکثری بر ایران است».


امروز هم علی ربیعی در یادداشتی به بیان دستاوردهای سفر روحانی پرداخته است. سخنگوی دولت که در کارنامه پیشین خود تجربه کار در معاون وزارت اطلاعات را دارد به کسانی که مذاکره را ذلت و سازش می‌دانند، انتقاد کرده است.


او گفته برخی در تحقیر دستاوردهای اخلاقی ایران می‌گویند که چرا ایران برنده «کاپ اخلاق» شده است. ربیعی به این نکته در یادداشت خودش اشاره کرده که روحانی خط بطلانی بر خواسته‌های ترامپ کشیده است. دستیار امور اجتماعی رئیس‌جمهور گفته که «ایران در فراسوی اسم برجام امریکا را دعوت به بازگشت به رسم برجام کرد».


بسیاری به روحانی انتقاد می‌کنند که چرا او در زمان امضای برجام تضمین بهتری نگرفته است. محمدجواد ظریف چند سال پیش درباره تضمین برای برجام، امضای جان کری را مثال زده بود و گفت که امضای او برای ایران تضمین خواهد بود.


امروز هم ربیعی بر این نکته در یادداشت خودش تأکید دارد که «روحانی در نهایت ذکاوت نخواست وارد اتاقی شود که طرف آمریکایی بدون وانهادن تیغ تحریم قصد ورود بدان دارد و به خانه بازگشت؛ اما این مسیر ادامه دارد».


به نظر می‌رسد امروز دولت روحانی در حال دفاع از کاپ اخلاق برجام یا توجیه قهقهه‌های روحانی در عرصه دیپلماسی دولت است و ارکان دولت بیشتر تلاش خود را برای این موضوع به کار بسته‌اند.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر