صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۱۴ مهر ۱۳۹۸
مترجم کتاب هوش مصنوعی:

شناخت کافی از هوش مصنوعی، ضرورت جامعه امروزی است

مترجم کتاب «هوش مصنوعی کاربردی به زبان ساده» اظهار کرد: هوش مصنوعی اگر به طور مدیریت شده‌ای توسعه پیدا کند، آنگاه حتی قادر خواهد بود به یک ابزار بسیار نیرومند برای مقابله با سایر تهدید‌ها تبدیل شود.
کد خبر : 429215

به گزارش خبرنگار آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیاری از مردم عادی و حتی کارشناسان کامپیوتری نسبت به فناوری هوش مصنوعی بدبین هستند. برای مثال استفن هاوکینگ، فیزیکدان برجسته در مورد هوش مصنوعی گفته بود «من معتقدم توسعه‌ تمام و کمال هوش مصنوعی، می‌تواند شروعی برای پایان نژاد بشری باشد». ایلان ماسک، موسس تسلا موتورز، مهندس و کارآفرین برتر بین‌المللی در مورد آن گفته «هوش مصنوعی، بزرگترین تهدید برای موجودیت ماست.» مدیر حوزه‌ مهندسی گوگل، رای کورزویل به این علت نگران هوش مصنوعی است که نمی‌توان مسائل اخلاقی را به صورت کد نرم‌افزاری به کامپیوتر تفهیم کرد. هوش مصنوعی اضطراب، برانگیختگی، هیجان و ترس زیادی را ایجاد کرده است. اما این همه هیاهو برای چیست؟ 


کتاب «هوش مصنوعی کاربردی به زبان ساده» به قلم ‏ کریستیان هاموند و به ترجمه نوید فرخی توسط انتشارات دانش‌بنیان به چاپ رسیده تا به این سوال و پرسش‌های فراوان دیگری در حوزه‌ هوش مصنوعی پاسخ دهد. هدف از این کتاب، کمک به خوانندگان برای درک هوش مصنوعی است تا در مورد آن مطلع باشند و نسبت به انتخاب‌هایی که این فناوری در مقابل‌‌شان قرار می‌دهد، آگاهانه تصمیم بگیرند.


نوید فرخی که پیشتر آثاری را در حوزه‌ رایانش ابری و امنیت سایبری تالیف و ترجمه کرده در مورد برگردان تازه‌ خود گفت: در لیست بنیاد جهانی چالش‌ها در ارتباط با دوازده تهدید اصلی بشریت که در سال 2015 میلادی منتشر شده، درحالی که تغییرات آب و هوایی در جایگاه چهارم، و خطر یک جنگ هسته‌ای در جایگاه ششم لیست است، هوش مصنوعی به طور بلامنازعی در صدر لیست قرار دارد. بنابراین این نگرانی بالقوه برای بسیاری از کارشناسان و مردم عادی وجود دارد که توسعه‌ این فناوری به کجا خواهد رسید.


وی افزود: اما تنها چیزی که واقعا باید از آن بترسیم این است که شناخت کافی از هوش مصنوعی نداریم، اینکه نمی‌دانیم چه کار می‌کند، و چطور وارد زندگی ما شده است. ندانستن و ناآگاهی ترسناک است و هدف این کتاب رفع این مسئله است تا بتوان به نیمه‌ پر لیوان نگاه کرد. هوش مصنوعی اگر به طور مدیریت شده‌ای توسعه پیدا کند، آنگاه حتی قادر خواهد بود به یک ابزار بسیار نیرومند برای مقابله با سایر تهدید‌ها تبدیل شود.


مترجم کتاب «هوش مصنوعی کاربردی به زبان ساده» اظهار کرد: این کتاب دارای شش فصل مختلف است و در هر فصل تلاش شده به موضوعی مجزا در زمینه‌ هوش مصنوعی پاسخ داده شود. فصل اول کتاب سابقه‌ هوش مصنوعی را در علوم کامپیوتر می‌کاود و تعریفی دقیق از هوش مصنوعی ارائه می‌دهد. فصل دوم کتاب مشخص می‌کند که چه سیستم‌هایی را می‌توان زیر رده‌ هوش مصنوعی قرار داد و خوانندگان را با ابزارهای لازم برای تشخیص مولفه‌های هوش مصنوعی آشنا می‌کند.


وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در این حوزه،‌ ضرورت وجود حجم بالای داده‌ها است و در فصل سوم از اهمیت کلان داده برای انجام ارزیابی، استنتاج و پیش‌بینی در هوش مصنوعی بحث خواهد شد. در فصل چهارم مروری بر ماشین‌های هوشمند جدید خواهد داشت و از اسرارشان پرده برمی‌دارد. فصل پنجم به زبان و پردازش ماشین و همچنین آینده‌ی هوش مصنوعی خواهد پرداخت. و فصل پایانی کتاب خوانندگان را راهنمایی می‌کند چگونه برای خود یا سازمان‌شان یک سیستم هوش مصنوعی را انتخاب کنند.


انتهای پیام/4116/


انتهای پیام/

ارسال نظر