آیا در فضا زودتر پیر میشویم؟
به گزارش گروه دانشگاهها خبرگزاری آنا از یورونیوز، گروهی از فضانوردان در مأموریتی ۶ ماهه در فضا در سومین ماه حضورشان در ایستگاه فضایی مشغول آزمایشهای علمی مختلفی هستند.
یکی از این فضانوردان در توضیح آزمایش برای بررسی مسئله پیری در فضا میگوید: «یکی از این آزمایشها که میخواهم آن را برای شما توضیح دهم تغییر مایعات است، آنچه ما درباره تأثیر جاذبه روی بدن انسان میدانیم این است که به خاطر تفاوت تأثیر پمپاژ قلب، خون و دیگر مایعات داخل بدن ما به سمت نواحی فوقانی بدن بالا میروند.»
وی در ادامه توضیح میدهد: «در ریزگرانی یا همان جاذبه صفر بر خلاف زمین تغییر مایعات تبعات مختلفی در بر دارد. فشار بر چشمها و احتمالاً فشار داخل جمجمه افزایش مییابد و رفتارهای قلبی و عروقی ما را تغییر میدهد.»
این فضانورد ایتالیایی میگوید: «این مطالعه در پی آن است که بفهمد این تغییرات چه هستند و چطور میتواند تغییرات رخ داده در بدن انسان را سنجید؟»
روی بدن خود این فضانورد نیز آزمایشی در حال انجام است. او در توضیح این آزمایش میگوید: «این آزمایش پیری عروقی نام دارد. وقتی ما پس از اتمام مأموریت بلندمدتمان به روی زمین بازگردیم سیستم قلبی و عروقی ما به شکلی پیرتر شده است که البته به شکلی با آنچه بنا بود روی زمین اتفاق بیفتد ناهماهنگ است.»
آنها هنوز نمیدانند این تغییرات ممکن است به چه مسائلی مرتبط باشد اما احتمالهایی را مطرح میکند از جمله اینکه «ممکن است به رژیم غذایی مرتبط باشد یا به حضور در فضا که وقتی در گوشه و کنار حرکت میکنیم یا وقتی ورزش میکنیم متفاوت است.»
به گفته وی «این مطالعات سعی در کشف این نکات دارد و اینکه نقاط مختلف را کنار هم قرار دهد.»
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/