عضو هیات امنای جامعه فارغالتحصیلان دانشگاه امیرکبیر: لغو انتخابات نظام مهندسی بدبینی مهندسان خاموش را افزایش داد
امیرعلی فهیمی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با تاکید بر اینکه انتظار میرفت مجریان انتخابات نظام مهندسی ساختمان از تکتک گروهها، تشکلها و نامزدها برای لغو انتخابات عذرخواهی کنند، افزود: برای برگزاری هر انتخاباتی باید تمرکز مجریان بر 3 محور سرعت، دقت و سلامت انتخابات، داغ بودن تنور انتخابات و نحوه اجرایی کردن آن باشد که در این دوره، خوشبختانه، فضاسازی مناسبی برای افزایش مشارکت آگاهانه جامعه مهندسان صورت گرفته بود.
وی با بیان اینکه برای برگزاری انتخابات با نهایت سرعت، دقت و سلامت وزرات راهوشهرسازی، هیات اجرایی، سازمان نظام مهندسی ساختمان و هیات نظارت دخیل هستند، تصریح کرد: به جز ارکان اصلی برگزارکننده انتخابات، جامعه مهندسین و نامزدها نیز در این بخش موثر هستند.
مدیرعامل تشکل فراگیر مهندسی تابش ادامه داد: بخش اجرایی انتخابات باید بر اساس ابزارها و روشهای مناسب خود دو محور پیشین را کنترل کند و به نوعی ضامن سرعت، دقت و سلامت انتخابات باشد.
فهیمی اضافه کرد: درباره سلامت و سرعت و دقت این دوره از انتخابات نمیتوان اظهارنظری کرد و درباره بخش اجرایی نیز متاسفانه اتفاق مبارکی در این دوره از انتخابات نیفتاد، چرا که انتخابات در تهران و دو استان فارس و گیلان لغو شد.
وی بیان کرد: در هر انتخاباتی، افراد علاوه بر صرف هزینه و وقت بسیار باید از اعتبار خود نیز هزینه کنند که متاسفانه با لغو این دوره از انتخابات در برخی استانها، نامزدها به پله شروع خود بازگشتند.
عضو هیات رئیسه هیات امنای جامعه فارغالتحصیلان دانشگاه امیر کبیر گفت: البته در انتخابات گروههایی با دید پروژهای افرادی را بدون در نظر گرفتن صلاحیت به انتخابات میبرند که لغو انتخابات سه استان هزینههای این گروهها را دو چندان و فرصت مناسبی را برای جامعه مهندسین مهیا کرد.
فهیمی با تاکید بر اینکه لغو انتخابات موجب افزایش حس بدبینی جامعه مهندسان خاموش به سازمان نظام مهندسی ساختمان شد، افزود: جامعه مهندسان خاموشی که طی 20 سال گذشته به علت بدبینی و برآورده نشدن خواستههایشان هیچگاه در انتخابات نظام مهندسی ساختمان شرکت نکرده بودند در این دوره با توجه به فعالیت مثبت نامزدها و گروهها وارد صحنه شدند و افزایش 3 برابری مشارکت در این دوره نیز مبین همین امر است.
وی تصریح کرد: شاید سازمان نظام مهندسی ساختمان خود انتظار این میزان مشارکت در انتخابات را نداشت، چرا که حتی تعداد سیستمهای در نظر گرفتهشده برای اخذ رای در حوزهها نیز به هیچ وجه متناسب با گستردگی انتخابات نبود.
مدیرعامل تشکل فراگیر مهندسی تابش با بیان اینکه حداقل زمان رای دادن به 25 نامزد حدود 5 تا 10 دقیقه است، تاکید کرد: بنابراین هر سیستم میتواند در نهایت 10 رای را در هر ساعت اخذ کند که با توجه به مشارکت 30 هزار کاندیدا در انتخابات، باید حداقل 15 سیستم کامپیوتری در هر حوزه رایگیری وجود داشت.
فهیمی درباره زمان برگزاری دوباره انتخابات نظام مهندسی ساختمان در 3 استان تهران، فارس و گیلان اظهار کرد: پیشنهادهای بسیاری در این درباره وجود دارد، اما هنوز زمان رسمی اعلام نشده است.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون، انتخابات نظام مهندسی ساختمان باید تا حداکثر 26 مهرماه در باقی استانها برگزار شود، ادامه داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان با توجه به سقف زمانی قانونی برای برگزاری انتخابات علاقهمند است هرچه سریعتر آن را برگزار کند، اما هیات اجرایی تمایل دارد برای برگزاری انتخابات به صورت کامپیوتری کمی زمان را عقبتر بیاندازد.
فهیمی با تاکید بر اینکه جامعه مهندسین پیش از شروع هر کاری ابتدا آن را بررسی و مهندسی میکند، بیان کرد: نکته قابل توجه در این دوره از انتخابات نظام مهندسی ساختمان این است که ما خود به عنوان مدعیان مهندسی و برنامهریزی در صنعت و توسعه کشور نتوانستیم زیرساخت کافی و لازم را پیشبینی کنیم و در واقع در این مهندسی ضعیف عمل کردیم.
به گفته عضو هیات رئیسه هیات امنای جامعه فارغالتحصیلان دانشگاه امیر کبیر، مجامع قبل نیز نشان از نبود زیرساخت کافی و مناسب برای مشارکت گسترده جامعه مهندسان است و ما همواره از این منظر دچار مشکل میشویم.
انتهای پیام/