صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روند کاهشی قیمت‌ ها در بازار خودرو

ثبات قیمتی که طی یک ماه گذشته بر بازار خودرو حاکم بود این هفته جای خود را به روند کاهشی داد تا بار دیگر رکود حاکم بر این بازار عمیق‌تر شود.
کد خبر : 42750

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه دنیای اقتصاد در ادامه نوشت: بنابه گفته فعالان بازار، مشتریان همچنان از خرید خودرو از بازار امتناع می‌کنند و این موضوع تا زمانی که آنها فرمان حرکت را صادر نکنند، منجر به خروج بازار از شرایط رکودی نخواهد شد.



از سوی دیگر در شرایط معمول هر ساله در ماه‌های مهر و آبان بازار در رکود فرو می‌رود. برهمین اساس نمایشگاه‌داران پایتخت همزمانی شرایط انتظاری مشتریان با رکود فصلی را عاملی در تشدید رکود در هفته‌های آینده پیش‌بینی می‌کنند. روند کاهشی اما کند قیمت در هفته جاری نیز تاییدی بر این مدعا است. این موضوع در حالی است که در هفته‌های گذشته بازار خودرو ثبات قیمتی را تجربه کرده بود. بر این اساس با وجود سرسختی مشتریان اما دولت و خودروسازان در حال تلاش برای رفع رکود موجود در بازار هستند.
به‌طوری که دولت با اعلام ارائه تسهیلات و پرداخت بخشی از یارانه تولید به خودروسازان قصد دارد ضمن حل مشکل خودروسازان تکانی به بازار خودرو دهد. از سوی دیگر اعلام بسته ضدرکود دولت در هفته جاری امید خودروسازان به حل مشکل رکود در بازار را بیشتر کرده است. آنگونه که پیداست دولت به دنبال حل مشکل بازار از طریق ترغیب مشتریان به خرید است.
این موضوع در حالی است که خودروسازان نیز در هفته جاری بر ارائه کیفیت و خدمات پس از فروش بهتر به مشتریان تاکید کرده‌اند. آن‌طور که به نظر می‌رسد، خودروسازان با توجه به خواست مشتریان تلاش دارند بار دیگر اعتماد آنها را جلب کنند. این موضوع در شرایطی است که بازار خودرو تاکنون هیچ واکنشی به این تصمیمات و اظهارنظرها نشان نداده است. با این حال، فعالان بازار معتقدند که برای آنکه بازار نسبت به تصمیمات کلان اقتصادی دولت واکنش نشان دهد باید یک دوره یک تا دو ماهه سپری شود.
نوسان در بازار داخلی‌ها
اما در بازار خودرو کشور چرخی بزنیم و ببینیم افت و خیز قیمتی در هفته جاری چگونه بوده است. آن‌طور که فعالان بازار می‌گویند، در حال حاضر پژو 206 تیپ 5 با قیمتی برابر با 36 میلیون و 200‌هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع از تثبیت قیمت خودرو موردنظر در هفته‌جاری حکایت می‌کند. با این حال، پژو 206 صندوقدار در مدل V8 با کاهشی 100 هزار تومانی روبه‌رو شده و هم‌اکنون 36 میلیون و 900 هزار تومان قیمت دارد. اما از بازار پژو 405 نیز خبر می‌رسد که این محصول با کاهش 300 هزارتومانی در حال حاضر 28 میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسد.
از بازار پژوپارس نیز خبر می‌رسد که این خودرو 35 میلیون و 500‌هزار تومان به فروش می‌رسد و این یعنی 100 هزار تومان از قیمت آن کاسته شده است. آن‌طور که از بازار رانا خبر می‌رسد، این خودرو همچنان 32 میلیون تومان به فروش می‌رود که نشان‌دهنده تثبیت قیمت این خودرو در هفته جاری همانند هفته‌های گذشته است. دنا نیز که قیمت بازار با کارخانه‌اش تفاوتی چندانی ندارد هم‌اکنون 42 میلیون و 500 هزار تومان معامله می‌شود.
با گشتی در بازار خودروهای سایپا متوجه خواهیم شد که محصولات این شرکت نیز در هفته جاری افت و اخیز قیمتی داشته‌اند؛ به‌طوری‌که تیبا با کاهش 200 هزار تومانی در حال حاضر 23 میلیون و 900 هزار تومان معامله می‌شود. پراید 131 نیز با کاهش125 هزارتومانی، 19 میلیون و 900 هزار تومان به فروش می‌رسد. با این حال، مدل 132 پراید ثبات قیمتی خود را همچنان حفظ کرده است؛ به‌طوری که برای خرید این محصول هم‌اکنون باید 20 میلیون و 500 هزار تومان هزینه کرد.
تداوم افت تندر
اما فعالان بازار از تداوم کاهش قیمت تندر-90 نیز صحبت به میان می‌آورند. بر این اساس، پارس‌تندر قیمتی برابر با 39‌ میلیون و 300‌هزار تومان دارد که این موضوع از کاهش قیمت 100 هزار تومانی این خودرو در هفته جاری حکایت دارد. این خودرو پیش‌تر بالای 44 میلیون تومان به فروش می‌رسید، اما حالا دیگر به زیر 40 میلیون تومان رسیده است. همچنین تندر اتومات که در ایران خودرو تولید می‌شود، در حال حاضر 46 میلیون و 700 هزار تومان قیمت دارد که این موضوع نشان‌دهنده افت قیمت 400 هزار تومانی آن در هفته جاری است. تندر E2 تولیدی شرکت پارس خودرو نیز با کاهش 400 هزار تومانی هم‌اکنون 38 میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش می‌شود.
افت قیمتی در وارداتی‌ها
عرضه‌کنندگان خودروهای وارداتی در هفته جاری با ارائه طرح‌های فروش بسیار جذاب تلاش دارند، بازار محصولات خود را رونق دهند. آنگونه که فعالان بازار می‌گویند، ارائه طرح‌های فروش برخی واردکنندگان، تا حدودی بازدید از نمایشگاه‌های خودروهای وارداتی را رونق داده است، اما این موضوع منجر به معامله از سوی مشتریان نشده است. بر این اساس بازار این خودروها نیز همچنان در رکود به‌سر می‌برد. این در حالی است که قیمت خودروهای وارداتی در هفته جاری نوسان زیادی نداشته است، اما برخی خودروها با افت قیمت‌ اندکی مواجه بودند.
هرچه هست، هم‌اکنون در بازار، هیوندایی سوناتا قیمتی برابر با 164 میلیون تومان دارد که این موضوع از کاهش یک میلیون تومانی این خودرو حکایت دارد. هیوندایی توسان نیز با قیمت 147 میلیون به فروش می‌رسد که این موضوع حکایت از ثبات قیمتی این خودرو در بازار دارد. از بازار محصولات کیا نیز خبر می‌رسد که هم‌اکنون برای خرید کیا اپتیما باید 151 میلیون تومان هزینه کرد و این موضوع از تثبیت قیمت خودرو موردنظر حکایت دارد.
همچنین سراتو نیز بدون تغییر قیمتی خاص، در حال حاضر 114‌میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسد و این در حالی است که سراتوی اتومات سایپا با کاهش یک میلیون تومانی هم‌اکنون 87‌میلیون تومان قیمت دارد و مدل دنده‌ای آن نیز 76 میلیون تومان به فروش می‌رسد.
محصولات تویوتا نیز که همواره ثبات قیمتی خود را در بازار حفظ کرده‌اند اما در هفته جاری با افت قیمت مواجه بودند، به‌طوری که لکسوس با کاهشی 5 میلیون تومانی هم‌اکنون 585 میلیون تومان به فروش می‌رسد. همچنین یاریس‌هاچ بک با کاهش 500 هزار تومانی در حال حاضر 104 میلیون و 500 هزار تومان معامله می‌شود. در این میان اما کمری ثبات قیمتی خود را حفظ کرده است و با قیمت 180 ساس بنز C200 295 میلیون تومان و بنز E200 420 میلیون تومان معامله می‌شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر