صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۵ - ۱۵ مهر ۱۳۹۴
در هشتمین جشنواره نانو /3

دستگاه اسپکتروفتومتر به عنوان دومین تجهیزات برگزیده انتخاب شد

شرکت دانش بنیان «طیف‌سنج پیشرو پژوهش» با معرفی دستگاه اسپکتروفتومتر در هشتمین جشنواره نانو توانست مقام سوم در تجهیزات فناوری نانو را به نام خود کند.
کد خبر : 42678

نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- به گفته نادر شکوفی، مدیرعامل شرکت طیف‌سنج پیشرو پژوهش و دکترای شیمی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه شیمی و پلیمر، این شرکت در سال 1390 تاسیس شد و از آن زمان تاکنون در زمینه تولید دستگاه‌های آنالیز کار می‌کند و توانسته عنوان نخستین سازنده دستگاه اسپکتروفتومترو در ایران را به خود اختصاص دهد.


این دستگاه استانداردهای لازم اعم از گواهی ثبت اختراع را داراست و مورد تائید ستاد توسعه نانوست و تائیدیه نانومقیاس را از نظر ویژگی‌های فناوری نانو دارد.



شکوفی درباره زمینه فعالیت این شرکت گفت:‌ «این شرکت در زمینه تولید اسپکتروفتومتر مرئی- فرابنفش، آشکارسازی آرایه‌ای، بیواسپکتروفتومتر، نانو دراپ (دستگاه اندازه‌گیری مقیاس بسیار کوچک)، پلاسما مانیتورینگ و استاندارد رفرنس متریال کار می‌کند».


وی درباره دستگاه اسپکتروفتومتر گفت: «شرکت کار خود را روی این دستگاه از سال 91 شروع کرده و توانسته آن را به تولید انبوه برساند».


به گفته وی، اسپکتروفتومتر یکی از دستگاه‌هایی است که برای آنالیز کمی و کیفی مواد مورد استفادهه قرار می‌گیرد. این دستگاه نور را از یک منبع مشخص به نمونه می‌تاباند و سپس توسط آشکارساز جمع‌آوری می‌کند و مقدار نور عبوری از نمونه یا نور جذب شده توسط نمونه را اندازه‌گیری می‌کند. مقدار عبور یا جذب نور توسط نمونه‌ها با هم متفاوت است و همین تفاوت، در شناسایی کمی و کیفی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


ویژگی‌ها


به گفته دکتر شکوفی، این دستگاه امکان نمایش هم‌زمان طیف‌ها و کنترل بخش‌های مختلف و امکان نمایش اطلاعات به صورت سه‌بعدی توسط نرم‌افزار سیستم را دارد. همچنین می‌تواند ارزیابی زمانی طیف و ثبت طیف‌های زمانی برای کاربردهای آنالیز پیشرفته و ثبت طیف‌های زمانی برای کاربردهای سینتیکی را انجام دهد. این دستگاه همچنین قابلیت کنترل دمای سل نمونه را نیز دارد.


کاربردها


دکتر شکوفی درباره کاربردهای اسپکتروفتومتر گفت: «همانطور که گفتیم، این دستگاه قابلیت اندازه‌گیری شدت و میزان جذب نور و عبور همه طول موج‌ها را در لحظه دارد و لذا براساس اندازه‌گیری مشخصه‌های طیف نوری از مواد مختلف می‌تواد ترکیبات مختلف را اندازه‌گیری کند».


وی افزود: «اسپکتروفتومتر با آشکارسازی آرایه‌ای قابلیت طیف‌گیری در ناحیه مرئی- فرابنفش طیف الکترومغناطیس را در کمتر از ثانیه به طور هم‌زمان دارد».


وی عنوان کرد به دلیل این ویژگی‌هایی که دستگاه اسپکتروفتومتر دارد، برای آنالیز نمونه‌های شیمیایی و بیوشیمیایی کاربرد دارد و کاربردهای دیگر آن در صنایع نفت و پتروشیمی (برای اندازه‌گیری گاز موجود در ترکیبات نفتی)، در آب و محیط‌زیست (برای اندازه‌گیری میزان نیترات)، در صنایع غذایی (برای اندازه‌گیری میزان فلزات سنگین در مواد غذایی) است.


دکتر شکوفی گفت: «این دستگه در صنایع دارویی برای اندازه‌گیری DNA و پروتئین و همچنین در صنایع فلزی و معدنی، مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های پزشکی و کلینیکی کاربرد دارد».


این شرکت برای فروش دستگاه اسپکتروفتومتر تاکنون با چند ده دانشگاه از جمله دانشگاه امیرکبیر، شریف، تهران، تربیت مدرس، خواجه نصیر و علوم پزشکی سمنان و همچنین با سازمان‌هایی چون موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشسرای دانش‌آموزی قرارداد بسته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر