صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۱۴ مهر ۱۳۹۴

مرکز تحقیقاتی انگلیس: نیروگاه‌های هسته‌ای از نظر امنیت سایبری در «وضعیت هشدار» قرار دارند

نتیجه تحقیقاتی که روز گذشته (دوشنبه) منتشر شد، نشان می‌دهد که مسئولان نیروگاه‌های هسته‌ای در سراسر جهان برای مقابله با تهدید حملات سایبری آمادگی لازم را ندارند.
کد خبر : 42494

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از خبرگزاری فرانسه، نتیجه تحقیق مرکز پژوهشی «چتم‌هاوس» لندن که یک سال و نیم به طول انجامیده است، نشان می‌دهد که نیروگاه‌های هسته‌ای به‌تازگی در حال هماهنگ کردن خود برای مقابله با حملات و تهدیدات سایبری هستند.


براساس این گزارش، در نتیجه این تحقیق آمده است:‌ نیروگاه‌های هسته‌ای در سراسر دنیا آمادگی لازم برای مقابله با وضعیت اضطراری سایبری در مقیاس وسیع را در اختیار ندارند و برای واکنش مناسب به تهدید سایبری در سطح وسیع با مشکلات قابل توجهی مواجه خواهند شد.


از جمله دلایلی که موجب شد تا مرکز پژوهشی «چتم‌هاوس» در این‌باره هشدار دهد، سرمایه‌گذاری و آموزش ناکافی، کمبود استانداردهای نظارتی و استفاده فزاینده از سیستم‌های دیجیتال عنوان شده است. این در حالی است که به‌گفته پژوهشگران این مرکز تحقیقاتی، در صنعت هسته‌ای دنیا این افسانه همچنان پابرجاست که چون نیروگاه‌های هسته‌ای به اینترنت متصل نیستند، درنتیجه خطری نیز تهدیدشان نمی‌کند.


در این گزارش آمده است: بسیاری از نیروگاه‌ها به‌تدریج در حال اتصال به اینترنت به اشکال مختلف هستند و سیستم‌ آن‌ها را می‌توان با ابزارهای قابل حمل همچون USB نیز آلوده کرد. این، اتفاقی است که برای صنعت هسته‌ای ایران در سال 2010 افتاد و ویروس «استاکس‌نت» که گفته می‌شود آمریکا و اسرائیل طراحش بودند، با درایوی قابل حمل و کوچک وارد سیستم هسته‌ای این کشور شد و برای عملیات هسته‌ای ایران مشکلات زیادی ایجاد کرد.


مقام‌های ایران در آن زمان اعلام کردند که حملات بدافزار «استاکس‌نت» و دیگر ویروس‌های رایانه‌ای بخشی از توطئه اسرائیل، آمریکا و متحدانشان برای تضعیف برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به‌وسیله انجام عملیات محرمانه بوده است.


هشدار موسسه «چتم‌هاوس» می‌تواند برای کشورهایی همچون ایران مهم باشد که تنها قربانی «استاکس‌نت» نبوده است. در سال‌های گذشته مقام‌های جمهوری اسلامی ایران بارها اعتراف کرده‌اند که چندین مورد «خرابکاری» در صنعت هسته‌ای ایران رخ داده است و چندین بدافزار در کارخانه‌های ایران کشف شده است.


معاون سازمان انرژی اتمی ایران شهریور سال گذشته ‌از شناسایی و جلوگیری از «خرابکاری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هسته‌ای» خبر داد و کشورهای آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا را به تلاش برای «خرابکاری» در تاسیسات هسته‌ای ایران متهم کرده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر