صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۱ - ۱۴ مهر ۱۳۹۴

Space X زودتر از ناسا به مریخ می‌رسد

بررسی احتمالات و امکانات نشان می‌دهد که شرکت خصوصی Space X شانس بیشتری برای رسیدن به مریخ نسبت به دیگران دارد.
کد خبر : 42418

به گزارش گروه علم و فناوری آنا، لاس وگاس شهری در آمریکا است که آمار و احتمال در آن جریانی روزمره دارد و شانس و اقبال در بنگاه‌های شرط‌بندی این شهر، زندگی روزمره را تشکیل می‌دهند اما این‌بار پاپیولار مکانیکز (Popular Mechanics) از رافائل اسپرازا، یکی از متخصصان بررسی احتمالات خواست تا در یک برنامه زنده تلویزیونی با استفاده از نرم‌افزار Docsports شانس فعالان عرصه فضا را برای رسیدن به مریخ بررسی کند.


براساس نمودارهای احتمالی که از این بررسی و داده‌های اطلاعاتی به دست آمد، شانس شرکت اسپیس ایکس در رسیدن به مریخ یک به پنج است و این درحالی است که ناسا با شانسی یک به هشتاد می‌تواند در مدت مشابه روی مریخ فرود آید.


از جمله آیتم‌های اثرگذار در این احتمال، بودجه و انگیزه بود که در هر دو آیتم نیز شرکت اسپیس ایکس از رقبایش و به‌خصوص ناسا جلوتر است.


سازمان فضایی آمریکا این روزها با مشکل کاهش بودجه دولتی روبروست و بسیاری از پروژه‌های این سازمان نیز در اثر همین کاهش بودجه دچار مشکلات شدید و تعویق شده‌اند.


حتی تیمی که در Mars One یکی دیگر از رقبای ناسا فعالیت می‌کند، با شانس یک به پانزده، جلوتر از این سازمان ایستاده است. احتمالات شرطی برای دستیابی به سطح مریخ، برای سازمان فضایی اروپا و چین نیز بررسی شد که در آن مورد بسیار پذیرفتنی‌تر بود.


اروپایی‌ها با شانسی یک به 100 و چینی‌ها با شانسی یک به 300، به مریخ خواهند رسید. چنین بررسی‌ای گرچه پایه اظهارنظرهای علمی قرار نمی‌گیرد اما از اعتبار بالایی برخوردار است و در پدیده‌هایی مانند مسابقات ورزشی و شرط‌بندی‌های نامشخص که عامل شانس در آنها دخالت دارد، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.


آنچه مسلم است این موضوع است که روی کاغذ، سازمان‌های دولتی عقب‌تر از شرکت‌های خصوصی هستند و این نشان می‌دهد قوانین دست‌وپاگیر دولتی و بودجه‌هایی که نوسان زیادی دارند، مانع اصلی سر راه اکتشاف فضا محسوب می‌شوند.


یکی از دغدغه‌های فلسفی امروز این است که اگر شرکت‌های خصوصی که در مالکیت افراد یا شرکت‌های دیگر هستند بتوانند نقاطی در فضا را قبل از دولت‌ها تسخیر کنند، وضعیت آینده فضانوردی و کلونی‌هایی که احتمالا از انسان‌ها در این نقاط درست می‌شود، چه خواهد بود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


منبع: CNet


انتهای پیام/

ارسال نظر