صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۴ مهر ۱۳۹۴
سرهنگ مراد مرادی*

احقاق حقوق شهروندی رسالت پلیس راهور

کد خبر : 42324

حقوق شهروندی مجموعه تکالیف و وظایفی است که آحاد جامعه در برابر یکدیگر دارند اما با توجه به حس رقابت، حسادت یا لجاجت و سایر خصلت‌های نیک و بدی که در وجود انسان‌هاست، مردم گاهی این تکالیف و وظایف خود را به دست فراموشی می‌سپارند یا عمدا حقوق یکدیگر را رعایت نمی‌کنند و بدین ترتیب نظم و امنیت را بر هم می‌زنند که این موضوع به نوبه خود باعث هنجارشکنی‌های متعدد می‌گردد.


امروزه یکی از حوزه‌هایی که حقوق شهروندی به شدت در معرض تجاوز و پایمال شدن است حوزه ترافیک می‌باشد احساس عدم مسئولیت برخی از رانندگان نسبت به نظم عبور و مرور وجود برخی از افراد که عمدا مرتکب تخلفات رانندگی شده و باعث به هم خوردن جریان امن ترافیک می‌شوند و سایر علل که موجبات تضییع حقوق شهروندی افراد را فراهم می‌نماید همه و همه این احساس نیاز را به وجود می‌آورند که باید نهادی وجود داشته باشد تا از حقوق شهروندی عموم جامعه حمایت نماید و پلیس راهنمایی و رانندگی در پاسخ به این نیاز به وجود آمده است.


علیرغم پیشرفت صنعت و تکنولوژی در قرن حاضر و پیچیدگی‌هایی که در ارتباطات جوامع انسانی به وجود آمده است با نقض حقوق شهروندی و تجاوز به حقوق مشروع آنها در سطح گسترده روبرو هستیم.


بدیهی است هر کسی حق دارد در پناه قانون از امنیت اجتماعی برخوردار باشد و پلیس در این راستا وظایف متعدد و مشخصی را بر عهده دارد.


پلیس راهور در واقع نقش اصلی احقاق حقوق شهروندی آحاد مردم جامعه در زمینه حمل و نقل و ترافیک را داراست و در این راه مقتدرانه مشغول انجام وظایف خود است.


به یقین پلیس راهنمایی و رانندگی یکی از نهادهای مهم و بنیادین اجتماعی، انتظامی، فرهنگی و آموزشی است که دارای وظایف و ماموریت‌های خطیری در فرآیند تامین امنیت پایدار و همه جانبه و مراقبت از آن است.


این نهاد امروزه مظهر انتظام بخشی به عبور و مرور، ترافیک و سایر امور حمل و نقل و مدافع حقوق عمومی و حقوق شهروندی است.


در پایان باید توجه داشت که رابطه میان وظایف و اختیارات پلیس و حقوق شهروندی یک رابطه دوطرفه است؛ به عبارت دیگر برای اینکه حقوق شهروندی در سطح جامعه به صورت تمام و کمال اجرا شود پلیس و مردم باید در کنار و به کمک یکدیگر مؤلفه‌های حقوق شهروندی را مدنظر خود قرار دهند تا اینکه جامعه‌ای عاری از قانون‌شکنی و تجاوز به حقوق دیگران به وجود آید.


انتهای پیام/

ارسال نظر