صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۰ - ۱۲ مهر ۱۳۹۴
یک متخصص بهداشت عمومی در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

آب و غذای آلوده مهم‌ترین راه انتقال «وبا» است

یک متخصص بهداشت عمومی با بیان اینکه آب و غذای آلوده مهم‌ترین راه انتقال «وبا» است، عنوان کرد: به افرادی که قصد سفر به مناطقی که وبا در‌ آنجا شیوع یافته است را دارند توصیه می‌شود از مصرف آب و غذای غیر قابل اطمینان خودداری کنند.
کد خبر : 42052

دکتر محمد هاشمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا با توجه به شیوع بیماری وبا در عراق و آغاز سفر زائران ایرانی برای سفر به عتبات عالیات، گفت: وبا جزو بیماری‌های میکروبی است که عمدتا از طریق مصرف آب و غذای آلوده فرد را درگیر می‌‌کند که اگر به موقع تشخیص و درمان نشود، کشنده و مرگ‌آور خواهد بود.


این متخصص بهداشت عمومی با بیان اینکه حتی یک مورد ابتلا به بیماری وبا اپیدمی تلقی می‌شود، اظهار کرد: حتی ابتلای یک نفر به این بیماری زنگ خطر برای سیستم بهداشتی کشور محسوب می‌شود، زیرا این بیماری قابل انتقال و سرایت به افراد دیگر است.


وی اضافه کرد: فرد مبتلا به وبا دچار اسهال بدون تب و لرز و بسیار آبکی و بد بو می‌شود که هیچ گونه علائم دل درد و دل‌پیچه نخواهد داشت، به همین دلیل زائران اگر در عراق و یا بازگشت به کشور دچار اسهال شدند، باید سریعا به مراکز درمان مراجعه کنند.


هاشمی با تاکید براینکه وبا عمدتا از طریق مصرف و یا استفاده از آب آلوده منتقل می‌شود، یادآور شد: بر این اساس به افراد توصیه می‌شود، از آب‌ تصفیه شده و استاندارد برای مصرف و شست‌و‌شو استفاده کنند و اگر به آب مورد اطمینان دسترسی نداشتند از آب جوشانده شده و یا آب مخلوط با نمک استفاده کنند.


این متخصص بهداشت عمومی در ادامه افزود: به افراد توصیه می‌شود حتما در چنین شرایطی میوه و سبزیجات مورد استفاده را ابتدا با آب خالص سپس با مایع ضد عفونی کننده یا مخلوط آب و نمک و بعد با مایع ظرفشویی برای جدا کردن تخم انگل استفاده کنند و در نهایت مجدد میوه و سبزی را با آب سالم شست‌و‌شو دهند.


وی در بخش دیگری از سخنانش اسهال را یکی از علائم بسیار جدی دانست و گفت: به افرادی که دچار این علامت شدند توصیه می‌شود، حتما به مراکز درمان به خصوص مراکز درمان دولتی مراجعه کنند تا علاوه بر معاینه و ارائه درمان‌های مورد نیاز منبع آلودگی که موجب بروز علامت در فرد شده را نیز مورد بررسی قرار دهند.


هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: این دسته از بیماران مقدار زیادی آب بدن را از دست می‌دهند بنابراین به آنها توصیه می‌شود، برای جبران آب از دست رفته و تنظیم الکترولیت‌ها بدن از محلول‌‌های «اُ آر اس» که در تمام داروخانه‌ها وجود دارد استفاده و حتما قبل از استفاده دستورالعمل درج شده بر روی بسته را مطالعه کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر