صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جلسه هیأت رئیسه مطرح شد

دکتر میرزاده: طرح تجمیع 3 برای کاهش نیروی انسانی نیست/ رویکرد دولت تدبیر و امید فضای جدیدی برای همکاری‌های بین‌المللی ایجاد کرده است

جلسه هیات رییسه دانشگاه آزاداسلامی به ریاست دکتر حمید میرزاده و با حضور اعضا برگزار شد. میرزاده در این جلسه از سرعت در تصویب رشته‌های دکتری و کارشناسی ارشد، کاهش زیاندهی واحدها و سرعت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
کد خبر : 41864

به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه ضمن محکوم کردن بی‌تدبیری دولت سعودی در حادثه منا گفت: «دولت عربستان باید به افکار عمومی جهان و مسلمانان پاسخگو باشد و در پی جبران این حادثه برآید.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تقدیر و تشکر از نطق رییس جمهوری در سازمان ملل اظهار داشت: «سخنان دکتر روحانی باعث شد پیام صلح و دوستی ملت ایران، در عین قدرت و متانت به گوش جهانیان برسد و فضای جدیدی از جلب همکاری‌های بین‌المللی با ایران ایجاد کند.»


او افزود: «اینکه رئیس جمهوری محترم سفر خود را با همه اهمیتی که داشت، برای شرکت در مراسم تشییع جان‌باختگان حادثه منا نیمه‌تمام رها کردند، جای قدردانی دارد.»


دکتر میرزاده به حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی، رییس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم «بهار دانش و ایثار» اشاره کرد و گفت: «همیشه نظرات آیت الله هاشمی رفسنجانی برای بنده که از ابتدای انقلاب شاهد کوشش‌ها و پیگیری‌های ایشان در تاسیس این دانشگاه بودم، مورد توجه است.»


او افزود: «برای توسعه علمی دانشگاه آزاد اسلامی که امروز به یک سرمایه بزرگ ملی تبدیل شده، همواره از نظرات ایشان استفاده شده است. ما وقتی خودمان در جریان امور دانشگاه هستیم، شاید به ظرایف و نکاتی که از دیدگاه ایشان مورد توجه است، به دلیل مشغولیت‌های فراوان کمتر توجه کنیم.»


دکتر میرزاده به اخبار منتشر شده از دانشگاه آزاد اسلامی در رسانه ها اشاره کرد و گفت: «اشخاصی هستند که خارج از دانشگاه از روی دل‌سوزی یا نکته سنجی، اخبار و اطلاعاتی را در سایت‌ها منتشر می‌کنند که ممکن است برخی از آنها درست و برخی از روی عدم اطلاع کافی باشد که ضرورت دارد با رصد دقیق، از آنها در جهت رفع مشکلات استفاده صحیح صورت پذیرد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه مقایسه‌ای از شرایط فعلی دانشگاه نسبت به گذشته، اظهار داشت: «نسبت به 32 سال گذشته، درخصوص تصویب رشته‌های دوره دکتری 4/5برابر و در دوره کارشناسی ارشد 2/5 برابر سرعت داشته‌ایم.»


او افزود: «در سال 92 که بنده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی را تحویل گرفتم، 392 رشته-محل دکتری در این دانشگاه دایر بود و این در حالی است که امروز هزار و 414 رشته محل دکتری داریم. هم‌چنین در مقطع کارشناسی ارشد کمتر از 3هزار رشته محل وجود داشت که این رقم به 7هزار و 800 رشته-محل رسیده است.»


اگرچه هنوز واحدهای زیان‌دهی وجود دارد اما مجموع دانشگاه از زیان‌دهی خارج شده است که این در اقتصاد کشور در شرایط فعلی نیز کم سابقه است

دکتر میرزاده به تراز مالی سال گذشته اشاره کرد و گفت: «اگرچه هنوز واحدهای زیان‌دهی وجود دارد اما مجموع دانشگاه از زیان‌دهی خارج شده است که این در اقتصاد کشور در شرایط فعلی نیز کم سابقه است.»


رئیس بزرگترین دانشگاه حضوری جهان ادامه داد: «در حوزه عمرانی، براساس گزارش معاونت عمرانی، از سال 92 تاکنون 1/5 میلیون مترمربع فضا تکمیل شده که پیشرفت خوبی را نشان می دهد و امسال نیز 700هزار مترمربع دیگر از پروژه های نیمه‌تمام تکمیل خواهد شد. یعنی طی این مدت حدود 2/5 میلیون مترمربع فضای مسقف و غیرمسقف اضافه می‌شود.»


میرزاده به اجرای طرح های تجمیع 1 و 2 اشاره کرد و گفت: «اجرای طرح‌های تجمیع در دانشگاه آزاد اسلامی باعث چابک‌سازی شد و بسیاری از اختیارات از سازمان مرکزی به استان‌ها واگذار شد. 30هزار صفحه در حوزه قوانین و مقررات اصلاح و به 3هزار صفحه مجلد تبدیل شد و نسخه الکترونیکی آن در سایت دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت.»


او با بیان اینکه بررسی دستور کمیسیون معاملات بعضاً چندین ماه به طول می‌انجامید، افزود: «امروز بررسی پرونده‌ها در 2 تا 3 هفته انجام می‌شود. اگرچه آیین‌نامه‌های مالی و معاملاتی باعث کندی سیستم می‌شوند اما به دلیل لزوم دقت در این‌گونه موارد، این کندی اجتناب ناپذیر است.»


دکتر میرزاده با تأکید بر تسریع در ایجاد مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: «به منظور تسریع در امور و تحقق شعار تولید درآمد خارج از شهریه، کمیسیون دائمی باید هر هفته تشکیل شود.»


او با بیان اینکه حرکت دانشگاه آزاد اسلامی به سمت تمرکززدایی و سرعت بخشی است، گفت: «300 واحد دانشگاهی به اتوماسیون اداری متصل شده‌اند که این امر باعث چابک‌سازی و سرعت بخشی و هم‌چنین حذف کاغذ می‌شود.»


میرزاده همچنین درخصوص طرح تجمیع 3 گفت: «این طرح، ادغام واحدها و کاهش نیروی انسانی نیست بلکه سرعت بخشیدن به فرآیندهای دانشگاه است به این طریق که هر معاونت باید موارد اضافی را حذف و یا به استان ها تفویض اختیار کند.»


اهم مصوبات جلسه هیات رییسه


در جلسه هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی به منظور بررسی و تسریع امور دانش بنیان کارگروهی متشکل از معاونت های برنامه ریزی، پژوهش و فناوری، پزشکی، عمرانی و شواری اقتصاد دانش بنیان تشکیل و مستمرا به طور هفتگی دنبال شود.


در این جلسه، نامه معاون دانشجویی و فرهنگی در خصوص مدارک واحدهای برون مرزی مطرح و مقرر شد، مصوبه شماره 2 هیات رییسه مبنی بر اینکه دانشجویان ورودی قبل از سال 92 در واحد دانشگاهی که مشغول به تحصیل هستند از همان واحد، مدرک اخذ کنند و مواردی که با قواعد قبلی مغایرت وجود دارد در کمیسیون موارد خاص مطرح شود.


در ادامه جلسه گزارش نقل و انتقال و ماموریت اعضای هیات علمی مطرح و مقرر شد آیین نامه مربوط به شکل جامع بررسی و به هیات رییسه ارائه شود.


در این جلسه موضوع وصول بخشی از مطالبات دانشگاه از بنیاد شهید و قطعی شدن آن بنام دانشگاه مطرح و از زحمات آقایان هاشمی، احسانی و طباطبایی حکیم قدردانی شد.


ساخت مهدکودک و پیش دبستانی در سازمان مرکزی


همچنین نامه جمعی از همکاران در خصوص ساخت پیش دبستانی برای فرزندان کارکنان سازمان مرکزی دانشگاه مطرح و مقرر شد؛ نسبت به ساخت مهدکودک و پیش دبستانی مناسب در کوتاه مدت اقدام لازم به عمل آید.


در این جلسه کمیسیون تخصصی شماره 1 هیات رییسه توسط دکتر حسین زاده لطفی مطرح و مقرر شد؛ در خصوص تکمیل ظرفیت واحدهای دانشگاهی کارگروهی تشکیل و با در نظر گرفتن پارامترهایی مانند امکانات، کیفیت، شهریه و ... مدل بهینه شناسایی شود.


در ادمه مقرر شد؛ اعضای هیات علمی که جهت تصدی پست اجرایی معرفی می شوند و واحد متبوع آنها تا شعاع 150 کیلومتری شهر تهران است باید کلیه وظایف آموزشی و پژوهشی خود را در واحد محل خدمت انجام دهند و صرفا حق مسئولیت آنها از طریق حساب فی مابین محاسبه شود.


افرادی که واحد دانشگاهی آنها بیش از شعاع 150 کیلومتر از شهر تهران فاصله داشته باشد می توانند موظفی تدریس خود را در واحد محل استخدام یا در یکی از واحدهای استان تهران انجام دهند.


عضویت معاون دانشجویی و فرهنگی در شوراهای تخصصی دانش بنیان و مراکز رشد


در ادامه مقرر شد؛ در شوراهای تخصصی مرتبط با دانش بنیان و مراکز رشد و کارآفرینی که نقش دانشجویان و کارکرد آنها اهمیت دارد معاونان دانشجویی و فرهنگی عضویت داشته باشند.


در ادامه پیشنهاد معاونت علوم پزشکی در خصوص حق التدریس دانشجویان بالینی مطرح و مقرر شد؛ مراتب در آیین نامه کار دانشجویی لحاظ و بر این اساس اقدام گردد. همچنین در خصوص حق التدریس کارکنان نیز وفق بخشنامه حق التدریس اقدام شود.


در این جلسه نامه معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص الگوی مقدماتی نظام جامع مدیریت سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی مطرح و مقرر شد؛ راهبردها و اقدامات سند جهت معاونت ها ارسال و گزارش عملکرد آن ارائه شود. همچنین در خصوص طرح طبقه بندی مشاغل و رشته های شغلی مقرر شد؛ نسخه‌ای از آن جهت معاونت‌ها و حوزه‌ها ارسال و نسبت به اجرای آن اقدام لازم به عمل آید.


تبدیل مرکز شهریار به واحد مستقل


در این جلسه نامه معاونت برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص تبدیل مرکز شهریار به واحد مستقل مطرح و به شرط طی مراحل قانونی موافقت شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر