صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۳ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸

قیمت‌های ساختگی زمینه ساز موج گرانی در بازار مسکن

خوشبختانه بازار مسکن طی ۲ ماه گذشته روی آرامش را به خود دیده است اما به نظر می رسد که سوداگران دوباره زمزمه افزایش قیمت را با درج آگهی‌های مسکن در سایت‌های خود را مطرح می‌کنند.
کد خبر : 418598

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، همزمان با ورود به نیمه دوم سال شنیده‌ها حاکی از آن است که قیمت مسکن در این بازار روند نزولی به خود گرفته و همین موضوع باعث شده که آرامش به مهم‌ترین سرمایه مردم باز گردد البته در این بین برخی از دلالان و سوداگران سوء استفاده کرده و قصد دارند دوباره با درج قیمت‌های غیر واقعی در سایت‌ها آرامش را از بین ببرند و دوباره موج گرانی را به بازار مسکن باز گردانند.
از اواخر سال گذشته هم زمان با افزایش ناگهانی قیمت‌ها در بازار ارز،سکه و کاهش ارزش پول ملی کشور بازار مسکن دچار نابسامانی شد به طوری که قیمت‌ها در بازه زمانی چند ماهه بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرده و همین موضوع زمینه ساز ایجاد مشکلاتی برای متقاضیان مسکن شد.
از سوی دیگر بسیاری از خریداران از افزایش بیشتر این قیمت‌ها نگران هستند و به بازار اجاره، خرید و فروش مسکن هجوم آوردند که این خود باعث ایجاد بازار سیاه از سوی دلالان و سوداگران در سایت‌ها شد؛ به طوری که آن‌ها با درج قیمت‌های کاذب سعی بر جذب مشتری داشتند و در واقع با آگهی‌هایی مانند فروش خانه‌ای نوساز زیر قیمت منطقه بر گرانی‌های مسکن دامن زدند.


موج گرانی مسکن با درج قیمت در سایت ها آغاز می شود


با ایجاد موج‌های گرانی در بازار خرید، فروش و اجاره اتحادیه املاک، وزارت راه و شهرسازی و دادستانی به این موضوع ورود کردند و برای مدتی کوتاه تمامی قیمت‌های ملک و خودرو از آگهی‌های این سایت‌ها برداشته شد، همین مدت کوتاه باعث شد که آرامش به بازار مسکن باز گردد و قیمت‌ها روند نزولی در پیش بگیرند، اما بعد از گذشت مدتی دوباره سایت‌ها در قالب‌های مختلف و به صورت مخفی اقدام به درج قیمت‌ مسکن کردند که این امر خود به گفته بسیاری از مشاوران املاک مجدد موج گرانی به بازار بازگرداند.


پیگیری‌های مکرر خبرنگار ما به ثمر نشست و مدیران این سایت‌ها اعلام کردند که مجوز درج نکردن قیمت‌ها به صورت موقت بوده و هم اکنون تمامی قیمت‌ها در حوزه مسکن از سامانه املاک وزارت راه و شهرسازی و تحت نظارت آن‌ها درج می‌شود.


بازار مسکن در یک سال گذشته شاهد تلاطم‌های قیمتی بسیار زیادی بود به طوری که بعد از رکود چند ساله شاهد جهش قیمتی ناگهانی و ریزش معاملات بسیار زیادی بوده به طوری که آمار‌ها نشان دهنده آن است که در یک سال گذشته میزان معاملات مسکن، کاهش ۷۰ درصدی داشته و این در حالی است که قیمت‌ها در این بازار رشد ۱۱۰ درصدی داشته، اما به نظر می‌رسد که از نیمه دوم مرداد همزمان با افزایش نظارت‌ها و حذف قیمت از سایت‌های آگهی دهنده  این بازار روی آرامش را به خود دیده و قیمت‌ها ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش یافته است.


قیمت ها از روی سایت های آگهی دهنده برداشته نشود مسکن دوباره گران می شود


یکی از مشاوران املاک در منطقه جنوب تهران،  با بیان اینکه از نیمه دوم مرداد امسال قیمت ها در بازار مسکن روند کاهشی داشته است، گفت: از اسفند سال گذشته بعد از رشد جهشی قیمت میزان معاملات کاهش ۷۰ درصدی داشته اما با افزایش نظارت ها بازار مسکن دوباره جان تازه ای گرفت.


او ادامه داد: در ابتدای سال هم زمان با درج قیمت‌های کاذب در برخی از سایت‌ها قیمت مسکن به شکل نجومی و دروغین افزایش یافت و همین موضوع باعث خروج بسیاری از خریداران و سرمایه گذاران از بازار مسکن شد.


این مشاور املاک اظهار کرد: امیدواریم مجددا قیمت‌ها از روی سایت‌ها برداشته شود یا حداقل نظارت بیشتری بر قیمت‌ها صورت گیرد، زیرا که این قیمت‌ها باعث می‌شود بسیاری از متقاضیان از بازار مسکن خارج شوند و نقدینگی خود را بر بازار‌های دیگری سرمایه گذاری کنند.


یکی دیگر از مشاوران املاک درباره درج قیمت‌ها در بخری از سایت‌ها، گفت: تمامی قیمت‌هایی که بر این سایت‌ها درج می‌شود ۴ تا ۵ میلیون تومان گران‌تر از قیمت واقعی ملک است و این موضوع باعث رقابت ناسالم بین فروشندگان و افزایش بیشتر قیمت‌ها می‌شود.


او به مثالی در این رابطه اشاره کرد و گفت: قیمت یک ملک ۷۰ متری در محدوده ولیعصر یک میلیارد تومان است، اما آگهی دهنده روی سایت، قیمت را یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آگهی می‌کند و بعد از گذشت چند روز قیمت را به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان کاهش می‌دهد و در زیر آگهی به بهانه فروش فوری و زیر قیمت، بازار را به هم می‌زند، چنین معضلی در چند ماه گذشته گریبانگیر بازار مسکن شده و برای بسیاری از مشاوران املاک و خریداران مسکن مشکلات بسیار زیادی را ایجاد کرده است.


همچنین یکی از خریداران مسکن در رابطه با معضل درج آگهی در سایت‌ها، گفت: در ابتدای سال با سرمایه اندک خود قصد خرید خانه‌ای نقلی در مرکز شهر را داشتم و در تمامی سایت‌ها به دنبال ملک مناسبی می‌گشتم، اما متوجه شدم که قیمت‌ها به صورت هفتگی و یا حتی روزانه در حال افزایش است و من هر روز نا امید‌تر از روز‌های گذشته می‌شدم.


او افزود: بعد از گذشت مدتی متوجه حذف قیمت‌ها از روی سایت‌ها شدم و با پیگیری‌های هر روز خود شاهد کاهش قیمت‌ها به ویژه در غرب و شمال تهران بودم، همین موضوع خود باعث خوشحالی من و تمامی خریداران مسکن شد. امیدوارم روند نزولی قیمت‌ها با نظارت‌های بیشتر و حذف دلالان ادامه یابد تا کسانی که قصد خرید ملک را دارند جرات ورود مجدد به این بازار را پیدا کنند.


گزارش های میدانی نشان می‌دهد که مجددا قیمت‌ها روی سایت‌ها آگهی درج شده است؛ پیش بینی می شود که موج گرانی دوم به ویژه در بازار مسکن در صورت عدم نظارت بر این آگهی ها در راه باشد.


نهاد‌های فعال مانع درج قیمت در سایت‌های مسکن شوند


حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران، با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین عوامل افزایش قیمت مسکن در سال ۹۸ سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و فضای مجازی بوده است، گفت: برخی از این سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها به دلیل نداشتن شناسنامه و قانونمند نبودن با درج قیمت‌های نادرست زمینه ساز افزایش قیمت مسکن شده اند.


او ادامه داد: موج گرانی که در حوزه اجاره به ویژه در ابتدای فصل تابستان ایجاد شد ناشی از قیمت‌هایی بود که در این سایت‌ها درج می‌شد و بسیاری از مستأجران به دلیل نگرانی از افزایش قیمت اقدام به جابجایی زود هنگام با قیمت‌های بالاتر از نرخ‌های مصوب شدند.


عقبایی با بیان اینکه بازار گرانی در بخش اجاره امسال از نیمه دوم فروردین به دلیل وجود قیمت‌های غیرواقعی آغاز شد، افزود: به طور مثال قیمت واقعی یک متر مربع آپارتمان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده در حالی که با درج قیمت‌های غیرواقعی قیمت این ملک تا مرز ۳ تا ۴ میلیون تومان افزایش یافت.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران افزود: بسیاری از قیمت‌ها در این مناطق غیرواقعی و ساختگی بود که همین موضوع زمینه ساز ایجاد موج‌های گرانی در بازار اجاره و خرید و فروش شد.


او با بیان اینکه هماهنگی بین دادستان و قوه قضاییه باعث دستور موقت درج نیافتن قیمت‌ها در سایت‌ها شد، افزود: در این بازه زمانی که قیمت‌ها در سایت‌ها درج نمی‌شد بازار مسکن به آرامش واقعی رسید به طوری که شاهد ثبات و در برخی از مناطق کاهش قیمت مسکن شدیم، اما هم اکنون بعد از مدتی این دستور موقت برداشته شده و ما شاهد رشد مجدد افزایش قیمت‌ها هستیم.


نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران تأکید کرد: باید دادستانی و قوه قضاییه مجدداً دستور عدم درج قیمت‌ها در سایت‌ها را صادر کنند و از سوی دیگر با نظارت‌های بیشتر مسئولان، شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن شویم، چرا که در یک ماه اخیر با درج قیمت‌ها شاهد به هم ریختگی و نابسامانی در بازار مسکن هستیم.


عقبایی اظهار کرد: مسکن جزء کالا‌های همگن نیست که بتوانیم با درج قیمت این بازار را ساماندهی کنیم بلکه هر متر مربع در هر ساختمان یا طبقه‌ای متفاوت است بنابر این نسبت دادن قیمت‌های غیرواقعی به این بازار آرامش آن را بر هم می‌زند.


او تأکید کرد: باید نهاد‌های فعال در این بخش هر چه سریع‌تر مانع فعالیت قیمت های کاذب در این بازار شوند، چرا که اگر این سایت‌ها مجدد اقدام به درج قیمت‌های غیرواقعی کنند شاهد آغاز موج گرانی و آشفتگی در بازار مسکن خواهیم بود.


درج قیمت ها در سایت ها ورود دلالان را به بازار مسکن آسان می کند


در همین رابطه ایرج رهبر دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران، با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن در بازه زمانی بود که اقتصاد کشور در تمامی بخش‌ها دچار مشکل شده و به اصطلاح جنگ اقتصادی در این حوزه ایجاد شده بود، افزود: درج قیمت‌ها در سایت‌ها به صورت موقتی حذف شد و با ایجاد محدودیت‌ها در این بخش این بازار به یک ثبات قیمتی رسید.


دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران افزود: باید درج قیمت‌ها در تمامی سایت‌ها تحت نظارت و در قالب یک مرجع اطلاع رسانی معتبر باشد تا آرامش در این بازار بر هم نریزد.


او اظهار کرد: متاسفانه دلالان و سوداگران در این بازار بسیار قدرتمند هستند و به بهانه تبلیغات سعی می‌کنند آرامش را در بازار مسکن از بین ببرند بنابراین دولت و دستگاه‌های مسئول و قضایی نباید اجازه دهند که دلالان با درج قیمت‌های نادرست آرامش را در بازار مسکن از بین ببرند.


رهبر با اشاره به اینکه باید دستگاه‌های نظارتی و دادستانی مجددا به این موضوع ورود پیدا کنند، گفت: فعالیت سایت‌های درج قیمت مسکن، جو روانی و اثر‌گذاری بسیار بدی بر تمامی بخش‌ها می‌گذارد و این خود باعث می‌شود که اقتصاد کشور دچار نابسامانی شود.


دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران توضیح داد: هم اکنون بازار مسکن خود به یک آرامش مناسب و کاهش قیمت رسیده که ناشی از شکسته شدن حباب قیمت و ایجاد ثبات در بازار ارز و سکه است بنابراین باید نظارت‌ها در این حوزه نسبت به گذشته افزایش یابد تا بتوانیم سرمایه گذاران را در این بازار حفظ کنیم.


کاهش ۳۵ تا ۴۰ درصدی قیمت مسکن در ۷ ماه گذشته


همچنین مجید کیان‌پور عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه خوشبختانه ارزش پول ملی کشور در چند ماه گذشته ۳۰ تا ۳۵ درصد تقویت شده است، گفت: در ۵ ماه گذشته این موضوع در بازار مسکن اثر مطلوبی داشته و زمینه ساز ثبات قیمت در این بازار شده است. سرمایه‌های کاذب از بازار مسکن خارج و ما شاهد ورود سرمایه و نقدینگی‌های مطلوب در این بازار هستیم.


کیان‌پور با بیان اینکه حباب قیمتی در بازار مسکن در حال تخلیه شدن است، گفت: ثبات در بازار ارز و سکه باعث شده که قیمت‌ها در بازار مسکن تعدیل و واقعی شود بنابراین بر‌ای حفظ این شرایط باید دولت و دستگاه‌ها، نظارت‌های خود را افزایش دهد.


عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: درج قیمت‌ها در سایت‌ها باید تحت نظارت باشد و همزمان با کاهش قیمت آگهی دهندگان نیز قیمت‌های پایین تری را در سایت‌ها درج کنند.


او افزود: درج قیمت در تمامی سایت‌ها باید از یک منبع موثق و تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی صورت بگیرد تا دلالان و سوداگران نتوانند از این فرصت استفاده کنند.


کیان‌پور با اشاره به اینکه قیمت‌ها در بازار مسکن کاهش ۳۵ تا ۴۰ درصدی نسبت به ابتدای سال داشته است، گفت: تمامی این کاهش قیمتی را بانک مرکزی و مرکز آمار تایید کرده بنابراین دلالان حق ندارند قیمت‌های کاذب در سایت‌ها درج کنند.


عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: در بازار مسکن قیمت‌ها به طور میانگین حداقل ۲ میلیون تومان کاهش یافته است بنابراین باید در این بخش مواظب ورود دلالان و سوداگران باشیم.


تمامی آمار‌ها نشان دهنده آن است که آرامش روی خود را به بازار مسکن نشان داده است بنابراین باید نظارت‌ها از سوی دولت به ویژه وزارت راه و شهرسازی و بخش‌های حقوقی بیشتر باشد تا متقاضیانی که دوباره برای خرید به بازار مسکن بازگشته‌اند نا امید نشوند، چرا که بخش مسکن به عنوان مهم‌ترین سرمایه‌های مردم به شمار می‌رود و نباید اجازه دهیم که نقدینگی موجود در این بازار  تنها به دلیل درج قیمت‌های کاذب در سایت‌های درج آگهی از بین برود.


منبع:باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر