صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۱ - ۰۹ مهر ۱۳۹۸
از حضور در مذاکرات برجام تا تخلف دانشگاهی؛

نقش «حسین فریدون» در دولت «روحانی» چه بود؟

حسین فریدون برادر حسن روحانی در حالی به اتهام اخذ رشوه به پنج سال حبس محکوم شد که سابقه حضور او در مذاکرات برجام تا تخلفات دانشگاهی‌اش حاشیه‌ساز بوده است.
کد خبر : 418494

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهور به پنج سال حبس و پرداخت 31 میلیارد تومان جریمه محکوم شد. این خبری بود که غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در جمع اصحاب رسانه اعلام کرد.


هرچند سخنگوی قوه قضائیه، اخذ رشوه را تنها جرم حسین فریدون اعلام کرده، اما برادر آقای روحانی، حواشی دیگری هم به همراه داشته که زندگی سیاسی او را تحت تأثیر قرار داده است.


1- حضور حسین فریدون در مذاکرات هسته‌ای


نام حسین فریدون به شکل جدی در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 مطرح شد. زمانی‌که حسن روحانی او را برای حضور در مذاکرات به همراه علی‌اکبر صالحی به لوزان فرستاد.


با وجود اینکه حسین فریدون حضور حاشیه‌ای در مذاکرات داشت، اما عده‌ای می‌گفتند او «چشم و گوش» رئیس‌جمهور است و یکی از مهم‌ترین افراد تأثیرگذار در مذاکرات هسته‌ای و تصویب برجام بود.



هرچند وزارت امور خارجه کشورمان علت حضور او را «انجام مشورت‌ها و هماهنگی‌های لازم در طول مذاکرات» اعلام کرده بود، اما رسانه‌های داخلی گزارش دادند که او در لحظات حساس مذاکرات اتمی موضوعات مطرح‌شده در مذاکرات را با حسن روحانی در میان می‌گذاشت.


حتی گزارش شده است که گفتگوهای حسن روحانی و حسین فریدون برای آنکه دسترسی دیگران به آن محدودتر شود به گویش سرخه‌ای (محل تولد دو برادر) انجام می‌شد.


2- نفوذ شدید در دفتر رئیس‌جمهور


حسین فریدون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال 92 حضور چشم‌گیری در کنار حسن روحانی داشت و در همه همایش‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور فعلی کشورمان، دوشادوش حسن روحانی به چشم می‌خورد.


این نزدیکی پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات تداوم پیدا کرد؛ به‌گونه‌ای که حسین فریدون حتی در جلسات هیئت دولت با فاصله اندکی از رئیس‌جمهور می‌نشست.



پس از پررنگ شدن نقش فریدون در عرصه سیاست و مذاکرات هسته‌ای، حضور او با حساسیت بیشتری از سوی رسانه‌ها رصد شد؛ به‌گونه‌ای که برخی رسانه‌ها نفوذ معنوی حسین فریدون، در دفتر رئیس‌جمهور را به‌حدی می‌دانند که بعضی از پیام‌های حسن روحانی به چهره‌های مختلف و نامه‌نگاری‌ها با آقای رئیس‌جمهور با تأیید او صورت می‌گیرد.


3- ملاقات با سران فتنه



فاز دیگر زندگی او به ارتباط با برخی‌ جریان‌های سیاسی باید مرتبط دانست. دیدار حسین فریدون با مصطفی‌ تاج‌زاده یکی از سران فتنه 88، بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای داشت؛ هرچند او این ملاقات و خوش‌وبش را تصادفی و بدون پیش‌زمینه قبلی عنوان کرد، اما گفته‌های حاکی از آن است که برادر رئیس‌جمهور به نیابت از حسن روحانی به ملاقات تاج‌زاده رفته است، البته ناگفته نماند پیش از انجام این ملاقات، حسین فریدون در سال 94 پس از جراحی زانوی مهدی کروبی یکی از رهبران فتنه 88، به عیادت او رفته بود.


4- تخلف در پرونده تحصیلی


حسین فریدون در سال 93 یعنی یک سال پس از روی کارآمدن دولت برادر خود، طی نامه‌ای از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه شهید بهشتی معرفی و درخواست می‌شود که وی به‌عنوان دانشجوی دکترای روابط بین‌الملل در این دانشگاه به تحصیل بپردازد، اما شورای گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی، با اکثریت آراء با این مسئله مخالفت و این موضوع را به سازمان سنجش اعلام می‌کند.



اما حسین فریدون دست از پیگیری برنداشته و به همین دلیل مجدداً بعد از مدتی سازمان سنجش نامه‌ای به دانشگاه شهید بهشتی نوشته و می‌گوید حسین فریدون یک سال قبل در آزمون دانشگاه گیلان امتحان داده و قبول شده، اما برای مصاحبه نرفته است، درصورتی‌که دانشگاه شهید بهشتی تمایل داشته باشد وی در این دانشگاه به تحصیل دکترا بپردازد.


مسئولان دانشگاه شهید بهشتی نیز پس از پیگیری‌های سازمان سنجش نهایتاً تصمیم‌ می‌گیرند فریدون در «پردیس دانشگاه شهید بهشتی» به تحصیل بپردازد.هرچند حتی با فرض پذیرفته شدن حسین فریدون در دانشگاه گیلان، اساساً توصیه سازمان سنجش به دانشگاه شهید بهشتی برای پذیرفتن فردی که در دانشگاه با تراز پایین‌تر قبول شده، امری عجیب است.


5- پرونده‌های فساد اقتصادی


رسانه‌ها و مسئولان کشوری و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حسین فریدون را یکی از عاملان ترویج حقوق‌های نجومی و گسترش فسادهای اقتصادی در دستگاه‌های دولتی عنوان می‌کنند.


همچنین منتقدان دولت معتقدند که حسین فریدون فضا را برای رانت‌خواری فراهم کرده است و این اخبار زمانی اوج گرفت که ماجرای فیش‌های نجومی افشا شد.



حتی عده‌ای معتقدند که انتصاب دو مدیر نجومی‌بگیر به‌نام‌های علی رستگار سرخه‌ای، مدیرعامل سابق بانک ملت و علی صدقی مدیرعامل سابق بانک رفاه با سفارش برادر رئیس‌جمهور انجام شده است.


همچنین علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی مدعی شده بود که بانک ملت با توصیه حسین فریدون وام 400 میلیون درهمی به دو فرد به‌نام‌های مالامیر و دانیال‌زاده پرداخت کرده است. به گفته او «این تسهیلات در زمان مدیرعاملی رستگار در بانک ملت پرداخت شده و خود شخص مدیرعامل در اعطای آن نقش داشته است.»


آیا باید منتظر واکنش رئیس‌جمهور ماند؟


هرچند رئیس‌جمهور تا به امروز به اتهامات واردشده به برادرش واکنش نشان نداده، اما تحلیل‌‌گران معتقدند حسن روحانی به احتمال زیاد واکنش نشان نخواهد داد؛ زیرا واکنش رئیس قوه مجریه به این حکم جایگاه و مقام حقوقی او را زیر سؤال می‌برد و حتی براساس نظر کارشناسان ممکن است، خود او هم در مظان اتهام قرار گیرد.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر