صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۸ - ۰۸ مهر ۱۳۹۸

آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام برگزار شد

آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه امام صادق -علیه السلام- امروز دوشنبه با حضور ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس و اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه امام صادق -علیه‌السلام- برگزار شد.
کد خبر : 418405

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام صبح امروز دوشنبه هشتم مهرماه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، رئیس و اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه‌السلام برگزار شد.


ستاری در این آیین باشکوه گفت: هدف از ایجاد دانشگاه‌ها و تأمین خرج آن‌ها این است که مردم امیدوارند مشکلات جامعه با مدل‌های بومی دانشگاه‌های داخلی رفع شود. باید دانشگاه‌ها با مدل‌های بومی و مبتنی بر فرهنگ جامعه شکل گرفته و توسعه یابد.


ستاری در ادامه با بیان این‌که دانشگاه‌های بومی کشور باید مکانی برای ارتقای کارآفرینی، اشتغال‌زایی، ارزش‌آفرینی و نفوذدهی فرهنگ داخلی کشور به دنیا باشند افزود: امروز نسل جدیدی از کارآفرینان به جامعه تزریق شده‌اند که این نسل با نگاه درست به علوم انسانی مسیر پیشرفت و توسعه کشور را هموار می‌کنند.


علوم انسانی بر اساس فرهنگ عمومی جامعه در کشور توسعه می‌یابد


رئیس ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز توسعه علوم انسانی را مورد توجه قرار داد و گفت: علوم انسانی بر اساس فرهنگ عمومی جامعه در کشور توسعه می‌یابد. این روزها نمود علوم انسانی در کشور به نوشتن کتاب خلاصه شده است؛ اما نوشتن کتاب به‌تنهایی دردی از جامعه دوا نمی‌کند.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در ادامه عنوان کرد: نوشتن کتاب بدون ارائه راهکار، به درد جامعه نمی‌خورد. در این شرایط شما در اتاقی، کتاب راه‌های رفع معضلات اجتماعی را می‌نویسید و در اتاقی دیگر فرزندان شما با کتاب‌ها، اسباب‌بازی‌ها و بازی‌های کامپیوتری خارجی سرگرم هستند.


رئیس ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی ادامه داد: کشف نفت بزرگ‌ترین خیانت به فرهنگ و بوم این کشور بود. خیانتی که اصالت فرهنگی را از ما گرفت و بازار داخلی را فلج کرد. پایه‌های اقتصاد دانش‌بنیان صیانت از بازار داخلی است. بازاری که هویت کشور را ترسیم می‌کند و تضمینی برای تحقق آینده اقتصاد دانش‌بنیان کشور است.


ستاری در ادامه با بیان اینکه بازسازی فرهنگ عظیم ایرانی تنها با توسعه علوم انسانی در کشور رخ می‌دهد افزود: تجاری‌سازی علوم انسانی حلقه مفقوده کشور است که برای پیروزی در مبارزات فرهنگی و اقتصادی به این علم کاربردی نیاز داریم.


سورنا ستاری در ادامه مفاهیم ایثار و ازخودگذشتگی را یادآوری کرد و گفت: ما نیاز به بازآفرینی برخی مفاهیم بومی در کشور داریم. مثلاً باید به شرکت‌های دانش‌بنیان و خصوصی یادآوری کنیم که با ازخودگذشتگی و ایثار می‌توانند ایران را به خودکفایی و خودباوری برسانند. مفاهیمی که در دیگر کشورها خریداری ندارد و نامفهوم است.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری دانشگاه امام صادق علیه‌السلام را مهد دانشگاه‌های مبتنی بر مفاهیم بومی کشور خواند و افزود: این دانشگاه، جایی است که می‌تواند با تکیه بر فرهنگ داخلی، معضلات و مشکلات اجتماعی را رفع کند. این معضلات با توسعه زیست بومی نرم و هویت‌ساز رفع می‌شود.


رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر تکمیل مرکز نوآوری و رشد دانشگاه امام صادق تأکید دارد و از شکل‌گیری پارک علم و فناوری در اطراف این دانشگاه استقبال می‌کنیم و معتقدیم که این پارک می‌تواند با محور توسعه فناوری، شرکت‌های مختلفی را در علوم انسانی در دل خود جای دهد.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بازار ایران باید به گونه‌ای تقویت شود که در کنار محصولات خارجی موجود در آن، بتواند خودی نشان دهد و مردم به خرید محصولات ایران ساخت راغب باشند و در خارج از کشور نیز حرفی برای گفتن داشته باشند. برای ما خوب نیست که هویت و اصالت بازار خود را از دست بدهیم. ایران روزی آقای علم و فرهنگ در دنیا بود که باید آن روزهای تاریخی و باعظمت را دوباره بازسازی کنیم.


باید دانشگاه‌ها به بخشی از فرهنگ، اقتصاد و اجتماع تبدیل شوند


ستاری با اشاره به این‌که دانشگاه باید جزئی از جامعه و فرهنگ کشور باشد، تصریح کرد: باید دانشگاه‌ها دیوارهای خود را حذف کنند و به بخشی از فرهنگ، اقتصاد و اجتماع تبدیل شوند. این دانشگاه‌ها باید محور توسعه کشور باشند و از علوم انسانی که روح همه علوم است بهره بگیرند.


رئیس ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان با بیان این‌که علوم انسانی، انسان‌ساز است گفت: علوم انسانی، علمی است که ارتباط مستقیمی با فرهنگ و اصالت ایران و ایرانی دارد. به همین دلیل باید راه‌های توسعه این علم کاربردی و پایه را در دانشگاه‌ها، کشور و فضای حاکم بر اقتصاد کشور هموار کنیم.


رئیس ستاد حوزه فناوری حوزه انرژی با اشاره به این‌که پژوهش با پول دولت به محصول منجر نمی‌شود گفت: این پژوهش‌ها باید در بطن شرکت‌های خصوصی و توسط مردم صورت گیرد تا منتج به محصول و نتیجه شود. هویت پول دولتی به گونه است که محصولی از دل آن بیرون نمی‌آید.


رئیس بنیاد ملی نخبگان هم‌چنین عنوان کرد: هدف از ایجاد دانشگاه حل مسائل و معضلات جامعه است. این دانشگاه‌ها باید تلاش کنند با کمک گرفتن از فرهنگ داخلی راه‌های توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور را بیابند و به کار ببندند.


سورنا ستاری افزود: امروز بیشتر از هر دوره تاریخی دیگر در حوزه آموزش هزینه می‌کنیم؛ اما کمتر نتیجه می‌گیریم که این موضوع به دلیل فاصله گرفتن از فرهنگ و اصالت ایرانی و نفوذ نفت به اقتصاد کشور رخ داده است.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در پایان گفت: باید به حوزه تجاری‌سازی علوم انسانی ورود کنیم؛ زیرا این علم می‌تواند به شکوفایی فرهنگ ایرانی و مقتضیات بومی کشور کمک کند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعدی رئیس دانشگاه امام صادق علیه‌السلام نیز در این مراسم گفت: رسالت دانشگاه امام صادق علیه‌السلام حل مسائل نظام بر اساس راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری مدظله‌العالی است. وی تحقق تمدن نوین اسلامی را از اصلی‌ترین مسائل مذکور دانست و خاطرنشان کرد تمدن دو جنبه دارد، جنبه سخت‌افزاری و جنبه نرم‌افزاری. در جنبه سخت‌افزاری ایده‌هایی در علوم طبیعی و مهندسی شکل می‌گیرد و سپس در صنعت به کالا تبدیل می‌شود؛ اما در جنبه نرم تمدنی محل رسالت و نقش‌آفرینی علوم انسانی و اجتماعی است. رسالت دانشگاه امام صادق علیه‌السلام در همین جنبه نرم تمدن است.


سعدی سپس با اشاره به مفهوم «قریه» در قرآن کریم تصریح کرد: آنچه «قریه» را شهر می‌کند، صنعت و تکنولوژی نیست، بلکه همان بعد نرم‌افزاری تمدن است. وی برای این کلام خود این‌گونه استدلال کرد قرآن سخن از قریه می‌آورد: «رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْیَهِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنکَ وَلِیًّا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنکَ نَصِیرًا» و «الْقَرْیَهِ الَّتِی کَانَت تَّعْمَلُ الْخَبَائِثَ» در همان مورد قریه از مدینه استفاده می‌کند وَجَاءَ أَهْلُ ٱلْمَدِینَهِ یَسْتَبْشِرُونَ. پس تکنولوژی و صنعت قریه را تبدیل به مدینه نمی‌کند، بلکه قریه را برای همان مدینه به‌کار می‌برد،‌ اما تغییرات جنبه نرم‌افزاری تمدن اتفاق افتاده بود.


وی هم‌چنین با اشاره به مفهوم «تعرّب بعد الهجره» اهمیت جنبه نرم تمدن را این‌گونه تبیین کرد: وقتی عبارت «تعرّب بعد الهجره» را داریم یعنی امکان دارد از روستا به شهر هم بیاید امام دوباره دچار تعرّب شود درحالی‌که از جنبه‌های سخت تمدن در شهر بهره‌مند است، اما با تغییر در جنبه‌های نرم دوباره دچار تعرّب شود.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعدی با تأکید مجدد بر این‌که رسالت دانشگاه امام صادق علیه‌السلام تولید و تقویت جنبه نرم‌افزاری تمدن است، خاطرنشان کرد: تقابل نرم‌افزاری ما با تمدن غرب در مبانی بعید نیست، بلکه حتی با برخی ظواهر تمدنی از جمله اسباب‌بازی فرهنگ و جنبه نرم تمدن خود را در جامعه ما شایع و وارد زندگی ما می‌کنند.


وی سپس با تأکید بر لزوم شکل‌گیری پارک علم و فناوری علوم انسانی بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیانی که مبتنی بر ایده‌های علوم انسانی باشند، می‌تواند به شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی کمک کند.


رئیس دانشگاه امام صادق علیه‌السلام با بیان اهمیت مسئله حکمرانی در میان مسائل نظام و بیان اهمیت دانشگاه امام صادق علیه‌السلام در پرداختن به «مسئله حکمرانی» گفت امروز مسئله حکمرانی تغییرات اساسی پیدا کرده است.


سعدی در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله مهدوی کنی قدس سره و تقدیر از دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه، شروع سال تحصیلی جدید را گرامی داشت.


انتهای پیام/4127/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر