صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۱۳ مهر ۱۳۹۸
آنا بررسی می‌کند؛

آثار تاریخی و فرهنگ ایرانی قربانی اهداف مالی مسئولان/ موزه‌های کشور بر چه مبنایی بهای بلیت را افزایش می‌دهند؟

موزه‌های هر کشوری می‌تواند ابزاری برای انتقال فرهنگ آن کشور باشد اما برخی از موزه‌ها در کشور بدون نظارت خاصی، بهای بلیت را افزایش می‌دهند و به نوعی در راستای کاهش ورود گردشگر خارجی به ایران اقدام می‌کنند.
کد خبر : 418368

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مریم حضرتی، بازدید از موزه و دیدن برخی آثار تاریخی و ارزشمند آن همواره برای برخی انسانها موجب شگفتی و لذت می‌شود، چرا که موزه‌ها مکانی هستند که آثار ارزشمند تاریخی را در خود نگه می‌دارند و این آثار می‌تواند بیانگر تاریخ و فرهنگ یک کشور باشد.


درحال حاضر بسیاری از کشورها از موزه‌های خود در راستای جذب گردشگر استفاده می‌کنند، چراکه این موضوع فرصتی مناسب برای گردش مالی و همینطور رشد اقتصادی در حوزه میراث فرهنگی است که البته در کشور ما از این فرصت گران‌بها به بهترین نحو ممکن استفاده نشده است.


به‌دلیل اینکه گردشگران خارجی علاقه‌مند به بازدید از فرهنگ و بناهای تاریخی هر کشور هستند، به همین دلیل کشورهای مختلف به فکر احداث موزه برآمده‌اند.


برای مثال موزه مادام توسو در انگلستان با هزینه‌های بالای قیمت بلیت روبه‌رو است اما همه گردشگرانی که به انگلستان می‌روند حاضرند بیش از 38 پوند برای دیدن این موزه بدهند چرا که این موزه خصوصی است و آنقدر جاذبه برای خود ترتیب داده که به تنهایی می‌تواند قیمت را بالا ببرد.


درحال حاضر در هفته گردشگری هستیم و مردم طبق مناسبت‌هایی که در طول سال وجود دارد، می‌توانند سه روز به‌طور رایگان از موزه‌ها استفاده کنند؛ موزه نقشه تهران یکی از موزه‌هایی است که مورد استقبال مردم قرار گرفته است اما قیمت‌های نامتعارف برای بازدید از این موزه مشکلاتی را برای علاقه‌مندان به‌وجود آورده است.


براساس این گزارش، مدتی است که در برخی رسانه‌ها قیمت نامتعارفی از موزه نقشه تهران منتشر  کرده و مقصر این اقدام را شورای شهر تهران معرفی کردند. در هفته گذشته جلسه شورای شهر تهران لایحه تعیین بهای بلیت بازدید از مجموعه موزه نقشه تهران در دستور کار اعضای شورا قرار گرفت و کلیات آن تصویب شد.


بنابر پیشنهاد شهرداری، بهای بلیت برای بازدیدکنندگان داخلی 40 هزار تومان و برای بازدیدکنندگان خارجی ۵۰ هزار تومان پیش‌بینی شده که هر ساله این قیمت افزایش پیدا خواهد کرد.


اما اینکه برخی رسانه‌ها قیمت بلیت موزه نقشه تهران را برای گردشگران داخلی 40 هزار تومان منتشر کرده‌اند بر خلاف عرف و همین‌طور غیر قابل باور است، چراکه اکثر ایرانی‌ها حاضر به پرداخت این مبلغ برای بازدید از موزه نیستند. بهای بلیت موزه نقشه تهران به اندازه 4 برابر قیمت‌های بلیت موزه‌های دیگر است و این موضوع باعث از بین رفتن استقبال از موضوع موزه گردی در تهران می‌شود.


رئیس موزه نقشه تهران: قیمت بلیت موزه نقشه تهران 4 هزار تومان است


میترا خراسانیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، می‌گوید:‌ موضوع افزایش بلیت موزه نقشه تهران شایعه است و درحال حاضر قیمت بلیت این مجموعه برای ایرانی‌ها 4 هزار تومان است.


رئیس موزه نقشه تهران می‌گوید که این موزه آنقدر جذابیت برای قشر تحصیل‌کرده و روشنفکر دارد که حداقل سالی یک بار را برای بازدید به موزه برای خود لحاظ کند، ضمن اینکه این موزه مرکز جامعی در رابطه با اسناد تاریخی تهران است .


وی اظهار کرد: این موزه برای گردشگران خارجی با قیمت 50 هزار تومان آماده سرویس دهی است چرا که در این مدت بازگشایی، بسیاری از گردشگران از جمله گردشگران خارجی از این موزه بازدید کرده‌اند.


غلط املایی برخی رسانه‌ها به شایعات دامن زد 


بهاره آروین عضو شورای شهر هم در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا مبلغ بلیت موزه نقشه تهران را 40 هزار ریال یا همان 4 هزار تومان عنوان کرد و گفت:‌ بر اساس لایحه مصوب شده، قیمت بلیت برای هر گردشگر ایرانی 4 هزار تومان و برای هر گردشگر خارجی 50 هزار تومان است و موضوع افزایش قیمت بلیت این موزه که در برخی رسانه‌ها منتشر شد، به برخی شایعات دامن زد.


موزه‌ها باید درآمدزا باشند


اما محمدرضا کارگر نگاه دیگری به این مقوله دارد و معتقد است که موزه‌ها باید درآمدزا باشند.


وی به خبرنگار اجتماعی آنا می‌گوید: اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی بر روی موزه‌های دولتی و وابسته به خود می‌تواند نرخ تعیین کند اما برای موز‌ه‌های خصوصی نمی‌تواند اقدامی صورت دهد.


مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی گفت: با توجه به شایعاتی مبنی بر قیمت بالای بلیت موزه نقشه تهران باید گفت قیمت بلیت موزه‌های خصوصی را نمی‌توان تعیین کرد.


کارگر با اشاره به اینکه حتماً برای قیمت بلیت 50 هزار تومانی موزه نقشه تهران برنامه‌ریزی خاصی تدارک دیده شده که مخاطب به خاطر جذابیت‌ها این مبلغ را پرداخت کند اظهار کرد: آنهایی که توانایی مالی بالایی ندارند و نمی‌توانند از موزه‌ها استفاده کنند قطعاً در طول سال 3 بار به‌طور رایگان می‌توانند از موزه‌ها در مناسبت‌ها بازدید کنند.


با توجه به اینکه در هفته گردشگری هستیم، انتظار این است تا نهادهای متولی به موضوع قیمت‌های نامتعارفی که برخی از موزه‌ها از گردشگران اخذ می‌کنند، ورود کرده و با اقدامات نظارتی خود زمینه را برای بازدید بیشتر مردم از موزه‌ها فراهم کنند. درحال حاضر موزه‌هایی که خصوصی اداره می‌شوند، به راحتی بهای بلیت‌ها را افزایش می‌دهند و این موضوع موجب کاهش بازدیدکننده و در نتیجه کاهش گردشگران خارجی می‌شود و از همه مهمتر که خود ایرانی‌ها رغبتی برای بازدید از موزه‌ها نخواهند داشت.


با این وجود می‌توان نتیجه گرفت که برخی از موزه‌ها برای دستیابی به اهداف مالی خود، از آشنا شدن گردشگران خارجی با فرهنگ، رسوم و آثار تاریخی ایران اسلامی که قدمتی چند هزار ساله دارد جلوگیری می‌کنند.


انتهای پیام/4046/4110/


انتهای پیام/

برچسب ها: موزه
ارسال نظر