صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۰ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

7 میلیون سالمند در کشور چه می‌کنند؟/ توجه به کیفیت زندگی سالمندان توسط نهادهای خدمات‌رسان

طبق آمارهای منابع رسمی، جمعیت ایران روز‌به‌روز رو به سالمندی می‌رود که بر همین اساس با توجه به افزایش تعداد سالمندان در کشور باید به کیفیت زندگی آنان توجه ویژه‌ای شود.
کد خبر : 418280

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- مریم حضرتی؛ همه ما دیر یا زود به سن سالمندی خواهیم رسید و این اتفاقی است که برای بزرگترهایمان رخ داده و بعد از این هم برای ما و برای بعد از ما رخ خواهد داد.


سالمندان سرمایه‌های زندگی ما هستند و وقتی صحبت از آنان به میان می‌آید مشکلات نگهداری از آنان اولین موضوعی است که به ذهن متبادر می‌شود.


طبق آمارهای منابع رسمی، جمعیت ایران روز‌به‌روز رو به سالمندی می‌رود که بر همین اساس با توجه به افزایش تعداد سالمندان در کشور باید به کیفیت زندگی آنان توجه ویژه‌ای شود.


سالمندانی که به سن 60 سالگی می‌رسند به بیماری‌های مختلفی دچار می‌شوند؛ در اکثر آن‌ها بیماری‌هایی نظیر فشار خون، دیابت، آرتروز، پوکی استخوان، اختلال خواب، مشکلات ادراری و تغذیه‌ای و آب مروارید و حتی آلزایمر دیده می‌شود.


طبق آمار سرشماری سال 1395 حدود 7 میلیون و 400 هزار نفر جمعیت سالمند در کشور وجود دارد که 10 درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند ولی تهدید آن‌جایی است که تا سال 2050 میلادی این آمار به 30 درصد خواهی رسید.


طبق گزارش وزارت بهداشت، بالاترین میزان مرگ و میر در سنین 60 تا 70 سال در ایرانی‌ها به ترتیب بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و سرطان‌ها است و متأسفانه کمتر از 40 درصد افراد مبتلا به فشار خون و مبتلا به دیابت تحت کنترل مناسب با داروها هستند.


۷۲۵ هزار سالمند تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند


مصطفی سراج در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، می‌گوید، ۷۲۵ هزار سالمند تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند که ۱۹۵ هزار سالمند از خدمات توانبخشی بهره‌‌مند هستند.


مدیرکل دفتر توانبخشی مراقبتی بهزیستی کشور ادامه می‌دهد، ۲۱۶ هزار سالمند تحت پوشش سازمان بهزیستی از طرح‌های توانمندسازی سالمندان بهره می‌گیرند که بیش از ۴۰ هزار سالمند از خدمات توانبخشی کلینیکی و سرپایی استفاده می‌کنند هم‌چنین ۳۶ هزار سالمند از تجهیزات و وسایل کمک توانبخشی استفاده کرده و ۴۶ هزار سالمند دیگر تحت پوشش برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه قرار دارند که این برنامه بیشتر در روستاها اجرا می‌شود.


وی می‌افزاید، ۶۵۸ مرکز توانبخشی برای سالمندان وجود دارد که ۳۰۴ مرکز آن شبانه روزی، ۱۰۵ مرکز ارائه خدمات در منزل، ۱۰۳ مرکز مراقبت در منزل و ۱۴۷ مرکز هم روزانه هستند که ۸۱ درصد از سالمندان می‌توانند مستقل زندگی کنند؛ هم‌چنین ۱۸ درصد سالمندان تحت پوشش معلول هستند که ۱۳ درصد آنان در فعالیت روزمره‌شان مشکل دارند.


سالمندان که به سن 60 سالگی می‌رسند به دلیل وضعیت جسمی خود دچار افسردگی می‌شوند و برای از بین رفتن این افسردگی باید افرادی را که توانایی انجام کار دارند به فعالیتی مشغول کرد.


یک میلیون و ۶۴۳ هزار و ۳۰۱ سالمند بالای ۶۰ سال تحت پوشش کمیته امداد هستند


مجتبی احمدلو در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، می‌گوید، از جمعیت ۴ میلیون و ۲۷۸ هزار نفری که به‌صورت مددجوی عادی تحت پوشش کمیته امداد هستند  یک میلیون و ۶۴۳ هزار و ۳۰۱ نفر سالمند بالای ۶۰ سال سن دارند که  ۲۲ درصد سالمندان کشور تحت پوشش کمیته امداد هستند.


 مدیرکل حمایت‌های اجتماعی کمیته امداد با بیان این‌که محدوده سنی سالمندان تحت پوشش به سه قسمت ۶۰ تا ۷۴ و ۷۵ تا ۹۰ و ۹۰ سال به بالا را تشکیل می‌دهند، ادامه داد که ۹۷۶ هزار و ۳۵۵ سالمند جزء جمعیت روستایی هستند که ۶۰ درصد سالمندان تحت پوشش کمیته جمعیت روستایی را تشکیل می‌دهند.


وی اضافه می‌کند، یک میلیون و ۲۳ هزار و ۶۲۳ نفر در محدوده سنی ۶۰ تا ۷۴ سال هستند که ۶۲ درصد را تشکیل می‌دهند و ۳۴ درصد سالمندان در رنج سنی ۷۵ تا ۹۰ سال هستند که ۵۶۶ هزار و ۷۷۱ نفر هستند، ضمن این‌که سالمندان ۹۰ سال به بالا که نیاز به مراقبت دارند حدود ۵۹ هزار و ۹۰۷ نفر هستند که ۳ درصد جمعیت هدف را تشکیل می‌دهند.


احمدلو درباره خدمات ارائه‌شده به سالمندان گفت: برای همه سالمندان خدمات کمک معیشت مشترک است و هم‌چنین کمیته امداد بابت هزینه‌های درمانی، مراقبت‌های توانبخشی، هزینه‌های بهداشتی، سبد غذایی، خدمات مسکن، اشتغال و خودکفایی خدماتی به سالمندان ارائه می‌دهد.


ایجاد اشتغال برای مستقل کردن سالمندان


در این بین سازمان بهزیستی اقداماتی در خصوص استقلال سالمندان انجام داده است تا خود سالمند بتواند مستقل باشد و تا حد ممکن در کنار خانواده بمانند.


توانمندسازی سالمندان علاوه بر این‌که ایجاد اشتغال را در بین آن‌ها به وجود می‌آورد زندگی در کنار خانواده را هم به دنبال دارد که این موضوع یکی از اهداف سازمان بهزیستی است.


سالمندی دوره‌ای از زندگی است که باید به آن توجه شود گاهی با ایجاد اشتغال و گاهی با احتیاط به نحوه برخورد با آن‌ها می‌تواند راه‌حل‌هایی باری به وجود نیامدن تنش در این دوره از زندگی شد.


انتهای پیام/4046/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر