صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز:

کسب تجربه کارآفرینی در دانشگاه حائز اهمیت است

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کسب تجربه کارآفرینی در در دانشگاه بسیار مهم است. کارآفرینی ویژگی‌های خاصی می‌طلبد اما کسب مهارت در این خصوص برای هر کسی حائز اهمیت است.
کد خبر : 418160

به گزارش خبرنگار علم فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا محمدحسین سجادی نیری در   نشست خبری-تحلیلی نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه کسب و کارهای دانشجویی  که بعد از ظهر امروز در دفتر مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد با اشاره به لزوم تجربه کاری دانشجویان حین تحصیل  گفت: دانشگاه نسل سوم باید به سوی کارآفرینی پیش برود تا مهارت‌های لازم را به دانشجویان و فارغ التحصیلان آموزش بدهد.


وی افزود: کسب تجربه کارآفرینی در در دانشگاه بسیار مهم است. هر دانشجو کارآفرین نمی‌شود. کارآفرینی ویژگی‌های خاصی می‌طلبد اما کسب مهارت در این خصوص برای هر کسی حائز اهمیت است.


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: دانشگاه نسل سوم باید محیطی برای دانشجو ایجاد کند تا با فضای استارتاپی و کارآفرینی آشنا شوند.


سجادی نیری مطرح کرد: کسب مهارت و یادگیری در خصوص مهارت‌های نرم، مفاهیم استارت‌آپی و کارآفرینی برای دانشجو در دانشگاه بسیار حیاتی است. استارت‌آپ مفهوم نوینی است که در فضای علم و فناوری جهان مطرح شده است. درواقع یک استارت‌آپ براساس حل یک مشکل خاص ایجاد می‌شود و درآمدزایی و فراگیری آن نشان از موفقیتش می‌دهد.


وی افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی کشور اشتغال زایی است و استارت‌آپ‌ها می‌توانند کمک شایانی در این خصوص کنند. بحث استارت ‌آپی در کشور به شکلی مطرح شده که راه اندازی هر کسب و کار نوپایی به معنای راه اندازی استارت‌آپ است. اما استارت‌آپ با کسب و کار نوپا تفاوت دارد.


سجادی نیری گفت: کارآفرینی اجتماعی و استارت ‌آپ‌های اجتماعی یکی از بحث‌های مطرح فعلی هستند که به رفع مشکلات اجتماعی، ارزش آفرینی، درآمدزایی  و وجه اقتصادی در جامعه ختم می‌شوند. بسیاری از کسب و کارها زمینه کسب تجربه کاری را برای دانشجویان فراهم می‌کنند.


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز بیان کرد: کسب مهارت‌هایی چون شبکه سازی در حین تحصیل برای داشجویان بسیار مهم است. وحود کسب و کارهای دانشجویی حتی اگر مقیاس پذیر نباشند، برنامه تجاری مبهم داشته باشند یا  مشکل خاصی از جامعه را حل نکنند، بسیار حائز اهمیت است.


وی افزود: وجود کسب و کارهای دانشجویی بار اشتعال زایی را از دوش دولت برمی‌دارد و حوزه خدمات اجتماعی را تقویت می‌کند. فضای استارت‌آپی روحیه خاصی طلب می‌کند، قوانین ویژه‌ای دارد بنابراین کسب تجربه در این فضا  می‌تواند بسیار مفید باشد.


سجادی نیری گفت: سه مأموریت اصلی دولت در کوتاه‌مدت تسهیل فضای کسب و کار و رفع موانع، تجمیع حمایت‌های ویژه شرکت‌های دانش بنیان،  و ارائه حمایت‌های هوشمندانه به شرکت‌های دانش بنیان است که می‌تواند زمینه ساز اتفاقات خوبی در اکوسیستم فناوری و نوآوری شود.


وی افزود: مأموریت اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل دادن به اکوسیستم توسعه نوآوری و فناوری کشور است. در زیست بوم عناصر و بازیگران حیاتی وجود دارند که  فعالیت آنها به احیای اکوسیستم فناوری و نوآوری کمک می‌کند.


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز بیان کرد: یکی از فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان بود. شرکت دانش بنیان او به شرکت گفته شود  که حداقل یک محصول هایتک دارد و این محصول با توسعه و تحقیق تولید شده و ۵۰ درصد از درآمد شرکت از فروش محصول یا ارائه خدمت حاصل می‌شود. یکی از فعالیت‌های ستاد  فناوری‌های نرم و هویت ساز  اجرا سازی قانون شناسایی شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه تکنولوژی پیشرفته و نوآورانه است.


سجادی نیری افزود: بسیاری از استارت‌آپ‌های خدماتی ارائه می‌کنند که با توجه به تعریف استارت‌آپ در زمره کسب و کارهای استارتاپی قرار نمی‌گیرند اما این برخی از شرکت‌ها برنامه تجاری مبهمی و مقیاس پذیری نیز دارند. این شرکت‌ها ها در دسته بندی شرکت‌های خلاق قرار می‌گیرند که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای آن‌ها خدماتی را مشابه با شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته است.


وی افزود: ۱۳۰ نوع حمایت برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده و حمایت نیز به شرکت‌های خلاق ارائه می‌شود. شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های خلاق از بازیگران اصلی اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور به شمار می‌روند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سعی می‌کند با تعامل با سازمان‌ها مشکلات و موانع بر سر راه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان رفع کند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/


انتهای پیام/

برچسب ها: استارتآپ
ارسال نظر