صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۸ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸

فضاپیمای استارشیپ تا ۶ ماه دیگر به مدار زمین پرتاب می‌شود

فضاپیمای استارشیپ با ظرفیت حمل 150 تن محموله بر اساس برنامه‌های آتی سفر به مریخ، تا شش ماه دیگر به مدار زمین پرتاب می‌شود.
کد خبر : 418083

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فضاپیمای استارشیپ بر اساس برنامه‌های آتی سفر به مریخ تا شش ماه دیگر به مدار زمین پرتاب می‌شود.


مدیرعامل اسپیس اکس که در پایگاه این کمپانی در تگزاس برای مخاطبان صحبت می‌کرد، مراحل پیش روی پروژه سفر به مریخ را مشخص کرد. بر این اساس نمونه اولیه استارشیپ در ماه‌های آینده به‌صورت کنترل‌شده تا ارتفاع ۶۵ هزار پایی پرتاب خواهد شد و در صورت موفقیت در مرحله بعد فضاپیما راهی مدار زمین می‌شود.


استارشیپ توسط راکتی به نام «سوپرهوی» روانه فضا می‌شود که ۶۸ متر طول و ۹ متر قطر دارد. سوپر هوی پس از رساندن استارشیپ به مدار به زمین بازخواهد گشت. در این مرحله یک فضاپیمای دیگر از بخش عقبی به استارشیپ متصل شده و فرایند سوخت‌رسانی هوایی را انجام خواهد داد.


فضاپیمای اسپیس اکس با ۵۰ متر ارتفاع و ۹ متر قطر، ظرفیت حمل 150 تن محموله را خواهد داشت و در نسخه جدید استارشیپ از فولاد ضدزنگ گرید ۳۰۱ برای بدنه آن استفاده شد است که تا دمای ۸۴۰ درجه در برابر اکسیداسیون مقاوم است.


به گفته ماسک سوپرهوی بر اساس نوع مأموریت شامل ۲۴ تا ۳۷ موتور قدرتمند رپتور خواهد بود که از متان و اکسیژن به‌عنوان سوخت استفاده می‌کند. وی همچنین تائید کرد که اسپیس اکس ابتدا قصد داشته فضاپیما را از جنس فیبر کربن بسازد اما درنهایت از فلز برای ساخت آن استفاده‌شده است.


اسپیس اکس در حال حاضر سرگرم ساخت کپسول سرنشین دار «کرو دراگون» برای ناسا هم هست اما ظاهراً این برنامه مدت‌ها از جدول زمان‌بندی عقب‌افتاده. پیش‌ازاین مدیر ناسا از کمپانی فضایی خواسته بود تلاش بیشتری برای توسعه این کپسول انجام دهد اما ماسک طی سخنرانی مدعی شد که تنها ۵ درصد از کارکنان اسپیس اکس سرگرم توسعه فضاپیمای استارشیپ هستند و بخش اعظم منابع و نیروهای این کمپانی به پروژه کرو دراگون اختصاص‌یافته است.


انتهای پیام/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر