صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۰ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۳
آیت‌الله آملی لاریجانی در دیدار با نخبگان علمی دانشگاه‌های لرستان:

اعلامیه جهانی حقوق بشر، عجیب و غریب است

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه انقلاب‌هایی که در کشورها به خصوص در ایران رخ داد، همان احیای حقوق بشر بوده است، گفت: کشورهای مدعی حقوق بشر خودشان ظالمانه‌ترین اقدامات علیه بشر را انجام می‌دهند.
کد خبر : 4179

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی صبح چهارشنبه در دیدار با نخبگان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در پاسخ به برخی پیشنهادات، گفت: پیشنهاد کمک به نخبگان از سوی نخبگان لرستان خوب است و پیگیری می کنم. انشا‌الله بخشی را در دستگاه قضا راه اندازی می‌کنیم تا مکانی برای حضور نخبگان داشته باشیم، به خانم دستجردی که مشاور بنده هستند هم می‌گویم با نخبگان زن تعامل داشته باشند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه در مورد حقوق بشر صحبت کرد و بیان کرد: ادیان دینی آمده اند راه بشر را هموار کنند و انقلاب‌هایی که در کشورها به خصوص در ایران رخ داد همان احیای حقوق بشر بوده است. این در حالی که کشورهای مدعی حقوق بشر خودشان ظالمانه ترین اقدامات علیه بشر را انجام می دهند.


آیت الله آملی لاریجانی گفت: اینجا چند بحث مطرح می شود آیا ما می‌توانیم انسان را بشناسیم برای آن حق قایل باشیم؟


وی افزود: یکی از ایرادات آنها به قوه قضاییه ایران این است که چرا جلوی همجنس گرایی را گرفته اید؟ شنیدم یکی از روشنفکران غربی بعد از جسارت به پیامبر گفته که حق داشتند توهین کنند! ما می‌گوییم تکلیف حق چیست که تا هر کجا حتی بالاترین معیارهای ضد اخلاقی پیش برود.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: آنها در حقوق بشر می‌گویند حق را می‌پذیریم تا جایی که اضرار به غیر نکند. سوال این است که آیا توهین به انبیا اضرار به غیر نیست؟ اگر به روح و روان و ارزش‌های انسانی ضرر برسانیم مشکلی ندارد؟ بسیاری از انسان‌ها ضررهای معنوی و غیر مادی برایشان مهم و نگران کننده است.
آیت الله آملی لاریجانی تصریح کرد: آیا انسان‌ها می‌توانند اختیاری سلب حیات خود کنند؟ اگر کسی به اختیار خودش خودکشی کند حق دارد؟
وی افزود: مثلاً نظام تربیت و آموزش و پرورش اجباری مطرح است، پدری بگوید نمی‌خواهم فرزندم مدرسه برود! در نظام لیبرالی چه می‌گویند؟ یکی از غربی‌ها می گفت این هزینه برای آموزش‌ها بیهوده است.
وی عنوان کرد: بدترین استفاده از حقوق بشر را خود آنها انجام دادند از جنگ ویتنام و آثار بمباران ها تا فلسطین و غزه و بعد هم لشکرکشی به عراق که بعد فهمیدند عراق سلاح کشتار جمعی ندارند. حالا داعش که خودشان خلق کردند و بی‌اعتنایی به رای مردم بحرین نشان دهنده نقض حقوق بشر هستند.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: علیه قوه قضاییه حرف‌هایی می‌زند و ایران را ناقض حقوق بشر می‌دانند. در عربستان خانم‌ها حق رای و رانندگی ندارند. بعد هم پادشاه فوت می‌کند اوباما می‌رود عربستان می‌گوید دوستان ما هستند و با اختاپوس رسانه‌ای پمپاژ می‌کنند که حامی حقوق بشر هستند، آمریکایی‌ها قبل انقلاب حامی فرعون ایران بودند و بعد هم خواستند کودتا بکنند.
رئیس قوه‌قضاییه اضافه کرد: در اعلامیه عجیب و غریب حقوق بشر آمده است که انسان کرامت ذاتی دارد و همین اساس آزادی است حالا سوال این است آیا بدون شناخت کرامت انسانی می توانیم به آن احترام بگذاریم؟ آیا غربی‌ها که هر چه خود قبول دارند را به دیگران تحمیل کنند؟


آیت‌الله آملی لاریجانی تأکید کرد: برخی فیلسوفان می‌گویند ما دنبال نظام فکری هستیم که درون آن مهم نباشد انسان چیست؟ البته این سخن نادرست است. اگر انسان ماده صرف است و فهم و احساساتش یک تابع است، پس کرامت ذاتی آن چیست؟ آیا انسانی که روح الهی درون آن دمیده شده با انسان حقوق بشری یکی است؟
وی گفت: مساله دوم این است که آیا دنیای غرب می‌تواند تصورات و تفکرات خود را به همه زمین تعمیق کنند؟ هر چند همه تصویب کردند اما آیا این تصور با دیدگاه لیبرالی خودشان می‌سازد؟ مثلا آزادی انسان در انتخاب همسر در حالی که در بسیاری از کشورها همجنس گرایی را همسری رسمی می‌دانند!


انتهای پیام/

ارسال نظر