صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸

چرا شفافیت آرای نمایندگان در مجلس رأی نمی‌آورد؟

طرح جامع شفافیت آرای مراجع تصمیم‌گیری کشور با بیش از 200 امضا و قید دو فوریت در مجلس تهیه و قبل از تسلیم به هیئت رئیسه مجلس برای لاریجانی تشریح شد.
کد خبر : 417854

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، طرح جامع شفافیت آرای مراجع تصمیم‌گیری کشور با بیش از 200 امضا و قید دو فوریت در مجلس تهیه و قبل از تسلیم به هیئت رئیسه مجلس برای لاریجانی تشریح شد و به زودی دو فوریت آن در صحن علنی مجلس مطرح می‌شود. در حالی که پیش از این دو طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس شورای اسلامی رأی نیاورده است.


حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو فراکسیون ولایی مجلس و از طراحان شفافیت آرای نمایندگان در این باره به آنا می‌گوید: طرح شفافیت آرا که فوریت آن رأی نیاورد و به کمیسیون رفت، بیش از یک سال است در کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس مانده و بیرون نیامده است.


وی افزود: کاتب رئیس کمیسیون آیین‌نامه مجلس به خطا عنوان می‌کنند که هیچ طرحی در کمیسیون نمانده که این اظهار نظر اشتباه است.


نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی درباره طرح جدید فراکسیون امید با عنوان شفافیت تصریح کرد: نمایندگان اگر معتقد به شفافیت هستند پیش از این طرح در مجلس مطرح شده و می‌توانستند روی آن کار کنند، چنین حرکت‌هایی از سوی برخی فراکسیون‌ها برای این است که در افکار عمومی مطرح شوند و از غافله عقب نمانند.


در همین مورد حجت‌الاسلام والمسلمین ذوالنوری هم به عنوان یکی دیگر از نمایندگانی که طرح شفافیت آرا را مطرح کرده بود درباره طرح دیگری که با موضوع شفافیت در مجلس مطرح شده است‌، بیان می‌کند: اعضای فراکسیون امید در طرح شفافیت خود خواستار شفافیت آرای شورای نگهبان شده‌اند! این شورا زمانی می‌تواند رأی خود را شفاف کند که مباحث شفاف باشد.


وی افزود: مگر شورا می‌تواند رأی خود در مباحث مخفی و سرّی را علنی کند؟ وقتی شورای نگهبان در پرونده‌ای درباره مشکلات اقتصادی و اخلاقی افراد صحبت می‌کند، اصل این موضوع قابلیت علنی شدن ندارد که بخواهد رأی آن را شفاف و علنی کند!


نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در این طرح آمده حتی رأی شورای عالی امنیت ملی هم باید علنی باشد،‌ اینها موضوعات طبقه بندی است و قابلیت انتشار علنی ندارد، لذا چنین درخواست‌های بی‌ربط مطرح می‌شود.


به گزارش آنا، طرح شفافیت پیش از این نیز در مجلس مطرح شده و با وجود اینکه بیش از 200 نماینده آن را امضا کرده بودند، یک فوریت آن در مجلس شورای اسلامی رأی نیاورد.


فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی جدیداً طرحی را با عنوان شفافیت مطرح کرده است که براساس ماده واحده آن تمامی شوراها، مجامع و نهادهای مؤثر در فرآیند قانون‌گذاری و نهادهای تصمیم‌گیرنده که صلاحیت سیاست‌گذاری یا وضع قانون و مقررات دارند از جمله مجلس شورای اسلامی، هیئت وزیران، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی، شوراهای شهر، روستا، خبرگان رهبری و شورای نگهبان موظف به علنی سازی رأی اعضا و انتشار آن و همچنین علنی‌سازی مذاکرات در درگاه اینترنتی خود هستند.


شفافیت آرای نمایندگان و اطلاع از نظرات وکلای ملت در مسائل داخلی و خارجی حق مردم است و آنچه مسلم است تجربه تلخ دو طرح شفافیت که در گذشته نمایندگان به آن رأی ندادند نشان می‌دهد هرچند برخی در محافل عمومی و سخنرانی‌های خود از شفافیت حمایت می‌کنند، اما در عمل به آن رأی نمی‌دهند و این اصل از تعداد امضا کنندگان طرح و رأی دهندگان نهایی آن به خوبی استنباط می‌شود. علی‌ایحال به نظر می‌رسد تنها راه برون رفت از این چالش در مجلس، رأی علنی نمایندگان به طرح‌های شفافیت است.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر