لزوم توجه به شئون و منزلت شغلی استادان دانشگاه در رسانههای اجتماعی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سپیدان، نشست هماندیشی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان با عنوان «استاد و رسانه» صبح امروز به همت کانون بسیج اساتید این واحد دانشگاهی برگزار شد.
در این نشست احمد مصلینژاد مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان که مدیریت جلسه را برعهده داشت، ابتدا درباره انواع رسانهها و لزوم حضور استادان دانشگاه در هریک از آنها توضیحاتی را ارئه کرد و سپس دیگر اعضای هیئت علمی با بیان نظر خود به بحث و گفتگو پرداختند.
فرشته مصطفوی از اعضای هیئت علمی واحد سپیدان با ارائه گزارشی از تحقیقات علمی خود درباره میزان مهارتهای رایانهای میان استادان دانشگاه از پایینبودن سطح سواد رایانهای و رسانهای برخی استادان انتقاد و آن را بهعنوان یکی از چالشهای مهم این حوزه معرفی کرد.
وی ادامه داد: استادان دانشگاه ابتدا باید مهارتهای لازم در این خصوص را کسب کنند تا پس از آن بتوانند وارد فضای مجازی و فضای رسانهای شوند و بدون تسلط بر این دانش حضور سطحی استادان در فضای دیجیتال میتواند موجب بروز مشکلات متعددی شود.
روزبه آقامجیدی از دیگر اعضای هیئت علمی واحد سپیدان، مصادیقی از مشکلات پیشآمده برای برخی استادان در رسانههای اجتماعی ذکر کرد و حضور استادان در برخی از این رسانهها را غیرمنطقی و توأم با ریسک بالا دانست.
سیامک علیپور دیگر عضو هیئت علمی واحد سپیدان نیز کمبودن قابلیت اعتماد رسانههای اجتماعی را یکی از چالشهای حضور استادان در این فضا معرفی کرد.
وی انتقال مطالب تخصصی و نتایج تحقیقات علمی به بیان ساده در رسانههای گروهی را دشوار دانست.
پویان برهمن از دیگر اعضای هیئت علمی واحد سپیدان خلأهای قانونی در فعالیتهای رسانههای اجتماعی را یکی از مسائل مهم این حوزه دانست و دشورای درک نتایج بسیاری از تحقیقات تخصصی توسط عموم مردم را از موانع نشر آنان معرفی کرد. دشواری تشخیص صحت و اعتبار محتوای دیجیتال نیز از دیگر چالشهایی بود که این عضو هیئت علمی آن را تشریح کرد.
زهره ریاضی نیز با بیان جایگاه استادان دانشگاه بهعنوان قابلاعتمادترین قشر جامعه برای عموم مردم بر تأثیرگذاری استادان از طریق رسانهها بر سمت و سوی حرکت جامعه تأکید کرد.
پس از تبادل نظر استادان حاضر در این نشست هماندیشی؛ احمد مصلینژاد مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان مطالب مطرحشده را جمعبندی و بیان کرد: هیچ تردیدی بر حضور مستمر استادان دانشگاه در رسانههای علمی نظیر مجلات علمی و کنفرانسهای تخصصی نیست. نقش پژوهشی اعضای هیئت علمی دانشگاه آنان را ملزم به نشر نتایج حاصل از تحقیقات میکند تا مورد توجه دیگر محققان قرار گرفته و موجب تبادلنظر در محافل علمی شود.
وی با بیان این نکته که موضوع تحقیقات استادان دانشگاه بهتر است که در راستای حل مسائل واقعی جامعه و صنعت باشد، گفت: به همین دلیل نشر نتایج اینگونه تحقیقات علاوه بر محافل علمی باید در محافل عمومی نیز مطرح شود.
مصلینژاد خاطرنشان کرد: حضور استادان دانشگاه در رسانههای اجتماعی بهعنوان یک فضای عمومی باید متناسب با شئون و جایگاه حقوقی یک عضو هیئت علمی دانشگاه باشد. همانگونه که یک قاضی نمیتواند بدون توجه به جایگاه حقوقی خود در جامعه حضور یابد، استادان دانشگاه نیز در روابط اجتماعی خود بهویژه در فضای مجازی باید به این موضوع توجه داشته باشند و نمیتوانند بدون درنظرگرفتن منزلت شغلی خود مانند عوامهر محتوایی را نشر دهند.
مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان گفت: لازم است که استادان دانشگاه سطح سواد رسانهای خود را افزایش دهند و بهطور کامل مسلط بر مهارتهایی مانند مخاطبشناسی و اعتمادسازی شوند. همچنین نسبت به مسائل حقوقی این حوزه آشنایی داشته باشند و توانمندی کار با نرمافزارها و ابزارهای کاربردی را بهبود بخشند.
وی برگزاری کارگاه آموزشی «سواد رسانهای ویژه استادان دانشگاه» را با توجه به احساس نیاز ایجاد شده، یکی از دغدغههای کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان دانست.
انتهای پیام/4103/
انتهای پیام/