صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۵ - ۰۳ مهر ۱۳۹۸
مریم برادران:

دوست دارم پیامدها و مشکلات بعد از جنگ را بنویسم/ حسرت می‌خوردم كه مهدی باكری آن طور كه بايد شناخته نشده است!

یک نویسنده حوزه دفاع مقدس گفت: دوست دارم پیامدها و مشکلات بعد از جنگ را بنویسم.
کد خبر : 417366

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مریم برادران نویسنده حوزه دفاع مقدس و مؤلف اثر اولین کتاب «اینک شوکران» از مجموعه کتاب‌هایی با این نام که به روایت شهید منوچهر مدق جانباز شیمایی می‌پردازد، در برنامه سه‌شنبه «شب روایت» گفت: کتاب «دوره درهای بسته» به روایت خانم ناهیدی جز تجربه‌های اول من بود و دومین كتابی بود كه كار كردم که با محتوای برنامه تلویزیونی «روایت فتح» این كار را نوشتم ولی خب نقص‌هایی هم داشت و من هم تازه كار بودم. بعد از آن برای من یك اتفاق خیلی خوبی افتاد و آن هم معرفی خانم مدق از طرف همسر شهید همت بود، به این دلیل كه بعد از كتاب نیمه پنهان شهید همت از همسر ایشان، خواسته بودند كه یك مورد خاص به گروه روایت فتح معرفی كنند و ایشان هم همسر منوچهر مدق را معرفی كردند كه من با ایشان تماس گرفتم و در اولین سالگرد شهادت شهید بود.


وی ادامه داد: این كتاب روایت شهید منوچهر مدق است كه جانباز شیمیایی بودند و زندگی بسیار عاشقانه‌ای داشتند كه من هیج جا چنین زندگی را نه شنیده‌ام و نه دیده‌ام. بعد از چاپ این كتاب كسی که توده‌ای بود با من تماس گرفت و گفت من از این آدم‌ها متنفرم اما این كتاب اشك من را درآورد و من این آدم را دوست دارم.


یک نویسنده حوزه دفاع مقدس گفت: كتاب بعدی من كتاب شهید مهدی باكری از زبان همسرشان بود كه یك بار كتاب ایشان توسط فرد دیگری نوشته شده بود، اما خانواده ایشان نپسندیده بودند و بنده اجازه مصاحبه تكمیلی گرفتم و کتاب را کامل کردم همچنین زندگی همسر شهید را بعد از شهادت نیز تا حدودی روایت كردم، اما بعد از چاپ همسرشان بازخوردهای سختی گرفتند و من چقدر حسرت می‌خوردم كه مهدی باكری آن طور كه باید شناخته نشده است . كاری كه یك زمانی خیلی دوست دارم بنویسم مشكلات و پیامدهای بعد از جنگ هست.


وی افزود: بعد از كتاب شهید باكری تصمیم گرفتم كه زندگی یك فرزند شهید بنویسم و «حنانه» به من پیشنهاد شد، كه پدرش در جنگ شهید می‌شود و مادرش را به دلیل مشكلاتی كه وجود داشته از دست می‌دهد و مادرش نصیحت می‌كند كه اول همه خواهر و برادرها را سرو سامان بدهد بعد از دواج كند و همین هم شد. حنانه دختری بوده كه از بنیاد شهید به دلیل بیماری مادرش زیاد مطالبه داشته اما پاسخی نمی‌گرفته و در روز فوت مادرش مقداری پول برایشان ارسال می‌شود كه دیگر فایده‌ای نداشته است. حنانه با اینكه سنی نداشته فرزندان خانواده را بزرگ می‌كند و در حال حاضر یك خانم موفق است و یك فرزند هم دارد. بعد از آن كتاب «شهید فیاض بخش» است و آخرین كتاب هم كتاب «شهید رسول حیدری» اولین شهید بوسنی است.


این نویسنده در توضیح ویژگی‌های كتاب "ر" می‌گوید: از همه تجربیاتم برای نگارش كتاب "ر" استفاده كردم از جمله مقدمه‌نویسی كه یك فن هست اما در كارهای ما متاسفانه كم دیده می‌شود. در این كتاب دوست داشتم مخاطب كتاب خوان كار را بخواند نه اینكه صرفاٌ روزنامه‌وار خوانده شود .من در این كتاب رسولی را روایت كردم كه پیچیدگی‌ها و شخصیت خاص خودش را داشت و برای من بسیار دوست‌داشتنی بود.


مریم برادران در خصوص روایت‌های زنانه جنگ تصریح کرد: من خودم همیشه به این موضوع فكر می‌كنم كه همسرشان شهدا نیمه پنهان نیستند بلكه بیشتر از نیمه هستند و حمایت‌های او همه زندگی یك مرد است. محبت و لطافت زن می‌تواند زندگی را حفظ كند اما این دقیقاً همان نقطه‌ای است كه اگر آسیب ببینید زندگی رنگ و بوی خودش را از دست می‌دهد، این زنان در عین محكم بودن و نگه داشتن چارچوب زندگی ولی خودشان خیلی آسیب دیده‌اند و این اثر جنگ است كه یك زن را به نوعی از هستی ساقط كند و انگار جنگ برای این زنان هنوز هم ادامه دارد.


این نویسنده حوزه دفاع مقدس درباره ویژگی‌های روایت زنانه افزود: به طور طبیعی جنسیت در زاویه نگاه تأثیر می‌گذارد خیلی‌ها به من می‌گویند كه اشتباه تو این است كه درباره جنگ نمی‌نویسی، بله من در مورد پیامدهای جنگ می‌نویسم كه هیچ وقت دیده نمی‌شود.


مریم برادران در پاسخ به این سؤال كه روایت زنانه یك روایت واقع‌گرایانه‌تر است، گفت: بله دقیقاً همینطور است. عمق قضیه بیشتر از نظر من عاطفی و انسانی است كه خیلی وقت‌ها دیده نمی‌شود.


برادران درباره شكوه نبودن در روایت‌ها می‌گوید: نمی‌دانم می‌شود به فقدان شکوه گفت یا نه اما ما به خاطر مسائل ارزشی‌مان این نبودن را شكوه می‌بینیم اما گاهی پیچیدگی‌های زندگی و زندگی‌های واقعی هم داریم.


وی گفت: اینكه فرزند شهید نمی‌تواند با راهی که پدرش انتخاب كرده كنار بیاید.گاهی فكر می‌كنم خودم هم نمی‌توانم فاصله بین ایثار، اجازه انتخاب و ... را تشخیص دهم و من احساس می‌كنم گاهی با وجود این مشكلات این فقدان، شكوه نیست چرا كه پیامدش به فرزندانی می‌رسد که خودشان انتخاب نکرده‌اند.


مریم برادران همچنین در پاسخ به این سؤال كه روایت‌های زنانه‌ای که درحال حاضر در جهان دیده شده‌اند چقدر دقیق هستند، بیان کرد: شاید ژانر خیلی مهم نباشد بلكه یك واقعیت و روایت آن از زوایای مختلف چقدر عمق پیدا می‌كند این مهم است و قرار است ما این روایت‌ها را از زوایای مختلف برای آدم‌های مختلف از طبقات مختلف روایت كنیم تا همدلی و هم زبانی بین مردم بیشتر شود. آن چه كه در این روایت‌ها مغفول مانده لایه‌هایی از جنگ است كه ویژگی‌های انسانی را دارد ولی با اعتقادات افراد نیز گره خورده است این كه رزمنده در عملیات‌ها یك ترسی داشته ولی پای اعتقاداتش مانده این یك ویژگی انسانی است كه به آن نپرداخته‌ایم.


مریم برادران در پایان كتاب منوچهر مدق را از این نظر كه طیف زیادی از مخاطبان را دربر می‌گیرد و عمومی‌تر است ،برای مطالعه به مخاطبان پیشنهاد كرده، خودشان انتخاب نكرده‌اند.


«شب روایت» به تهیه‌کنندگی حسین شاه‌مرادی کاری از گروه ادب و هنر شبکه 4 سیما است و هر هفته سه‌شنبه‌ها ساعت 23 پخش می‌شود.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر