صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۵ - ۰۲ مهر ۱۳۹۸
نماینده آیت الله سیستانی عنوان کرد؛

همه مردم نسبت به افراد کم‌بضاعت مسئول هستند/ لزوم ترویج فرهنگ نیکوکاری در کشور

نماینده آیت الله سیستانی در ایران با اشاره به لزوم گسترش فرهنگ نیکوکاری در کشور و سایر کشورهای اسلامی گفت: همه مردم نسبت به افراد کم‌بضاعت و کم‌برخوردار مسئول هستند.
کد خبر : 417164

به گزارش خبرنگار حوزه رفاهی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جواد شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی در ایران در دیدار با مهدی صولی دبیر اولین نشست بین‌المللی خیریه‌ها و نیکوکاران حامی ایتام و محرومان با اشاره به اهمیت رعایت نظم در انجام وظایف گفت: هر فردی در حیطه وظایف خود دارای مسئولیتی است که باید به وظایف خود به بهترین نحو ممکن عمل کند و ما نمی‌توانیم همه کوتاهی‌ها را از جانب دیگران بدانیم.


وی با بیان اینکه اگر سهم خود را در کوتاهی و اشتباهات بپذیریم، بخش زیادی از مشکلات حل می‌شود، اظهار کرد: گاهی عده‌ای در مسئولیت‌ها، وانمود می‌کنند که همه کوتاهی‌ها از جانب افراد قبلی بوده است و ما معتقدیم که این موضوع روش خوبی برای مدیریت و بر عهده گرفتن مسئولیت‌ها نیست.


شهرستانی با تأکید بر اینکه به گونه‌ای باید  فرهنگ سازی کرد که در جامعه اخلاق اجتماعی و سیاسی توسعه یابد افزود: افرادی که تریبون در دست دارند نباید به‌طور ناجوانمردانه دیگران را مورد هجمه قرار دهند.


نماینده آیت الله سیستانی با اشاره به ظرفیت‌های نخبگانی داخلی خاطرنشان کرد: باید قدردان نیروهای نخبه و توانای علمی در عرصه‌های مختلف باشیم، چراکه هر یک از نخبگان یک سرمایه مهم انسانی و اجتماعی محسوب می‌شوند.


وی مسئولیت پذیری همگانی را رکنی مهم در مواجهه با مشکلات کشور دانست و افزود: ما دارای مردمی مخلص و سختکوش و تلاش‌گر هستیم و اگر بتوانیم به گسترش فرهنگ مسئولیت پذیری همگانی کمک کنیم، می‌توان در برابر مشکلات کشور ایستادگی کرد و به موفقیت دست یافت.


شهرستانی با تأکید بر نقش مهم مشارکت همگانی در کار خیر و سهیم شدن تلاش‌های خرد و کوچک مردم در کنار سهم عمده خیرین افزود: باید مشارکت‌های عمومی مردم را در امور خیر و کمک به ضعیفان و افراد ناتوان افزایش دهیم.گاهی فردی با مبلغیکم یا زیاد به موسسه خیریه و نهادهای حمایتی کمک می‌کند و مقدار مبلغ در امور خیریه اهمیتی ندارد و هر کس با هر توان مالی یک نیکوکار است.


نماینده آیت الله سیستانی تصریح کرد: باید فعالیت‌های امور خیریه به گونه‌ای با مشارکت‌های مردمی گره بخورد که هر یک از افراد جامعه خود را در امور خیریه سهیم و شریک بداند و یک قدمی برای رفع مشکلات در حد توان خود بردارند؛ باید مردم احساس کنند که می‌‌توانند در امور خیریه سهمی مهم داشته باشند،گاهی نیز فردی با مهارت و تخصص و یا سخنانش قدم خیری برای کمک به ضعیفان برمی‌دارد که آن هم ارزشمند است.


وی گفت: همه مردم جامعه، افراد خیر هستند، تنها باید فرصتی برای حضور و قدم برداشتن در امور خیر برای آن ها فراهم کنیم و بگذاریم در فعالیت ها به هر نوعی سهیم باشند،البته نباید فراموش کرد که فعالیت های خیرخواهانه باید از روی اخلاص و تقوا و به دور از خودخواهی و غرور باشد.


سیستانی در ادامه با استقبال از برگزاری اولین نشست بین‌المللی خیریه‌ها و نیکوکاران حامی ایتام و محرومان گفت: در کارهای خیریه باید مشارکت، اطمینان و اعتماد همگان را جلب کرد. هنگام ساخت حرم عسگرین، به یاد دارم بانویی که دبیر آموزش و پرورش بود، خالصانه مقداری طلا به ساخت ضریح کمک کرد و می‌گفت که این دارایی‌اش را به دستانی امین می‌سپارد تا در ساخت ضریح، سهمی داشته باشد؛ این اقدامات انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بسیار با ارزش است.


نماینده آیت الله سیستانی خطاب به اعضای خیریه آبشار عاطفه‌ها تأکید کرد: تلاش کنید تا بیش از پیش مورد اعتماد مردم باشید. هم‌اکنون جامعه در وضعیت اقتصادی بدی قرار دارد و ممکن است نارضایتی‌هایی را از سوی مردم به همراه داشته باشد، لذا مسئولان باید در این شرایط شنوای مشکلات و دغدغه‌های مردم ضعیف باشند و آن‌ها را به چشم افرادی ضد نظام نببینند چرا که همین مردم در صحنه‌هایی مانند 22 بهمن، حضور می‌یابند و انقلابی‌تر از ما مسئولان هستند.


براساس این گزارش، مهدی صولی دبیر اولین نشست بین‌المللی خیریه‌ها و نیکوکاران حامی ایتام و محرومان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد خیریه بین‌المللی آبشار عاطفه‌ها و نیز گزارشی از روند برگزاری نشست افزود: در فعالیت‌های نوع دوستانه خیریه آبشار عاطفه‌ها، دامنه متنوعی از خیرین و مردم نیکوکار مشارکت می‌کنند. از افرادی که خودشان در گروه‌های اجتماعی کم برخوردار قرار دارند تا افراد متمکنی که به‌صورت منظم کمک می‌کنند. اما همگی در کنار یکدیگر جمع شده‌اند تا بلکه باری از اندوه و مشکلات دردمندان بکاهند.


وی با اشاره به ملاقات‌های که در نجف اشرف، استانبول، بیروت و دیگر کشورهای منطقه با فعالان اجتماعی، خیرین و مسئولان سازمان‌های خیریه داشته است، بر ضرورت همکاری میان خیریه‌ها برای تبادل تجربه و بهره‌گیری از فرصت این  نشست برای تقویت هم‌افزایی میان موسسات خیریه ایرانی و دیگر تجارب جهانی به‌ویژه همکاری با خیریه‌های تحت اشراف مرجعیت تأکید کرد.


قابل ذکر است، موسسه خیریه عاطفه‌ها با رویکرد کمک به افراد کم‌بضاعت اقداماتی را انجام داده است و در راستای ترویج فرهنگ نیکوکاری حتی با اکثر کشورهای همسایه همکاری‌هایی را داشته است و با 500 شعبه‌ای که در ایران دارد به‌دنبال این است تا بخشی از مشکلات معیشتی افراد بی‌بضاعت و کم‌برخوردار را برطرف کند.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

برچسب ها: نیکوکاری
ارسال نظر