صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۵ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
امام جماعت مسجد مناسیس ایالت ویرجینیا:

سیا برای تحلیل اربعین نیرو اعزام می‌کند

امام جماعت مسجد مناسیس ایالت ویرجینیا گفت: افزایش سالانه مراجعان به مراسم اربعین، غربی‌ها را سردرگم کرده است؛ گفته می‌شود تعداد قابل‌توجهی از ماموران سازمان سیا به مراسم اربعین می‌روند تا شناخت کافی از این مراسم و دلیل گرایش مردم به آن داشته باشند.
کد خبر : 416792

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته در مورد مسلمانان و مساجد آمریکا در سال 2011 میلادی، تخمین زده می‌شود که حدود دو میلیون شیعه در سراسر آمریکا حضورداشته باشند. بیشترین جمعیت شیعیان آمریکا در ایالت کالیفرنیا متمرکز است و بعد از کالیفرنیا، میشیگان، ایلی‌نویز، واشنگتن، نیویورک و تگزاس به ترتیب در رده‌های بعد قرار دارند.


بر اساس همین مطالعات، حدود 230 مسجد و مرکز اسلامی وابسته به شیعیان در سراسر آمریکا وجود دارد. مساجد و مراکز شیعی در سراسر آمریکا در دهه اول ماه محرم و بزرگداشت سوگواری تاسوعا و عاشورای سالار شهیدان ابا عبدالله‌الحسین و اهل‌بیت و اصحاب آن حضرت حداقل میزبان 700 هزار نفر از شیعیان داغدار هستند. یکی از این مساجد، مسجد «مناسیس» است که در شهر «مناسس» ایالت ویرجینیا واقع‌شده است. ابوالفضل ناهیدیان، مؤسس مرکز اسلامی و مسجد مناسیس در ایالت ویرجینیا است که از سال 1960 میلادی در آمریکا زندگی می‌کند. تحصیلاتش ابتدا مهندسی مکانیک بوده و بعدها در حوضه آی‌تی ادامه تحصیل داده است.


در ایام سوگواری امام حسین (ع) هستیم. آیا مراسم دهه اول محرم در مسجد «مناسیس» برگزار می‌شود؟ مراسمی که در آمریکا برگزار می‌شود چه تفاوت‌هایی با مراسم عزاداری کشورهایی مانند ایران، عراق و لبنان دارد؟


ناهیدیان: بله، مراسم دهه اول محرم سال‌هاست به‌صورت منظم در مسجد ما نیز برگزار می‌شود. ما در اینجا زمانی که از امام حسین (ع) صحبت می‌کنیم، به مخاطبان می‌گوییم آنچه هدف امام حسین (ع) از قیام عاشورا بود، امروز باید هدف شما هم باشد. ما صرفاً مجلس سینه‌زنی و روضه‌خوانی برپا نمی‌کنیم و غذایی بخوریم و برویم. به عزاداران می‌گوییم خواسته امام حسین (ع)، خواسته حضرت مهدی (عج) است و حضرت مهدی امروز، حسین دیروز است و این را به‌صورت شعار روی دیوارها نوشته‌ایم. درواقع ما از مراسم محرم این‌گونه استفاده می‌کنیم که تذکری برای آماده‌سازی عزاداران برای یاری حضرت مهدی باشد. البته اقداماتی هم هست که ما در مسجد خودمان برای مناسبت‌های مختلف انجام می‌دهیم که تا حدودی نوآوری خودمان بوده و آن این است که از طریق پرده‌ای که در سالن نصب می‌شود و با ایجاد نمایش‌هایی توسط سایه اقدام به بیان وقایع مختلف می‌کنیم که برای مخاطب آمریکایی جذاب است. مراسم در مسجد ما و بسیاری دیگر از هیئت‌ها در آمریکا به این صورت است که مراسم، شب‌ها در قالب سخنرانی، سینه‌زنی و روضه‌خوانی برگزار می‌شود. ظهر عاشورا برنامه را طوری تنظیم می‌کنیم که مراسم تداخلی با اذان ظهر نداشته باشد و بعد بحث ناهار و اطعام است. در اینجا رسم است که علاوه بر غذایی که مسجد تهیه می‌کند، هرکس که غذایی تهیه می‌کند، به مسجد می‌آورد و توزیع می‌شود.


مراسم به زبان انگلیسی است؟


ناهیدیان: بله، مراسم کاملاً به زبان انگلیسی است و حتی اشعار سینه‌زنی و روضه‌خوانی‌هایمان هم به انگلیسی است.


آیا غیرمسلمانان و اهل سنت هم در دهه محرم به مسجد شما مراجعه می‌کنند تا درباره مراسم سؤال کنند؟


ناهیدیان: ما در مسجدمان بخشی داریم که مربوط به‌تقریب بین ادیان و مذاهب است. در خصوص ادیان دیگر هم باید بگویم مراجعات زیادی داریم. ما همه در یک‌چیز باهم مشترک هستیم و آن‌هم آمدن منجی برای هدایت و مدیریت جهان در آخرالزمان است و مسیحیان دعایی دارند که روزانه آن را می‌خوانند و مرتبط با همین مسئله است. اینجا اهل سنت هم برای امام حسین (ع) گریه می‌کنند و غیرمسلمانان هم در روز عاشورا که اطعام صورت می‌گیرد، می‌آیند و در مراسم شرکت می‌کنند.


طی مراسمی که برگزار می‌شود، چه شخصیتی از شخصیت‌های عاشورا برای حاضران در مراسم، جذاب‌تر است؟


ناهیدیان: ما می‌گوییم که در کمپ امام حسین (ع) از همه دین و سن و سالی می‌آیند، مسیحی هست، سنی هست، شیعه هست، پیر و جوان در مجلس حاضر هستند و هرکس نسبت به شرایطی که دارد، به شخصیت‌هایی که در واقعه عاشورا بودند، گرایش پیدا می‌کند.


فکر می‌کنید اگر هیئت‌هایی که در ایران هستند می‌توانستند به‌نوعی با هیئت‌های دیگر در خارج از ایران ارتباط داشته باشند و اگر شبکه‌ای از هیئت‌ها در سراسر جهان ایجاد شود، چقدر می‌تواند مفید باشد؟


می‌تواند بسیار مفید باشد؛ به‌این‌ترتیب که ایران باید به همه دنیا و به همه گرفتاران جهان اعلام کند که ایران آزادی و توانش در مقاومت را مدیون حسین (ع) است و این شبکه‌سازی می‌تواند این کلام را منتقل کند. البته یک‌چیزی را هم در داخل پرانتز عرض کنم؛ اینکه ما موظفیم نسبت به برگزاری مراسم عزاداری شهادت امام حسین (ع) در ایران محافظت داشته باشیم. من شنیدم که حرف‌هایی در ایران در مورد عزاداری زده می‌شود که گفته می‌شود آنچه را خرج مراسم امام حسین (ع) می‌کنید، خرج فقرا کنید. این حرف‌هایی است که پشت آن برنامه‌ریزی دشمن است و به‌تازگی این اتفاق در برخی مراسم‌های عزاداری آمریکا هم در حال شکل‌گیری است.


یعنی در آمریکا هم‌چنین حرف‌هایی زده می‌شود؟


ناهیدیان: بله. افزایش سالانه شرکت‌کنندگان مراسم اربعین، غربی‌ها را سردرگم کرده است، به‌طوری‌که گفته می‌شود تعداد قابل‌توجهی از مأموران سازمان سیا به مراسم اربعین می‌روند تا شناخت کافی از این مراسم و دلیل گرایش مردم به آن داشته باشند. برداشت آمریکایی‌ها از مراسم اربعین تنها یک مراسم عزاداری ساده نیست، بلکه آن‌ها این مراسم را بزرگ‌ترین تجمع ضد امپریالیستی می‌بینند. همین مسئله باعث می‌شود آن‌ها هم ساکت ننشینند و برای بر هم زدن مراسم عزاداری امام حسین (ع) کار کنند. باید بگویم متأسفانه در آمریکا هم شاهد این قول هستیم که گفته می‌شود هزینه مراسم عزای امام حسین (ع) را به فقرا بدهید.


امروز و با توجه به تحولات جهان چه درسی از قیام عاشورا می‌توان گرفت؟


ناهیدیان: همان‌طور که امام خمینی (ره) فرمودند، در هرکجای دنیا مشکلی پیش بیاید، می‌بینیم دست آمریکا در آن حضور دارد. یزید امروز آمریکا است. اگر اساسنامه ارتش آل‌سعود را مطالعه کنید که در دسامبر 1915 امضاشده، می‌گوید که آل‌سعود و وارثان آن بدون هماهنگی آمریکا اقدام به کاری نخواهند کرد. ایجاد این داعش و خونریزی‌هایی که صورت می‌گیرد، همه زیر سر آمریکا، انگلیس و اسرائیل است. البته باید بگویم اسرائیلی وجود ندارد و اسرائیل را درواقع آمریکا ایجاد کرده است که قداره‌کشی کرده و منطقه را بی‌ثبات کند.


منبع: روزنامه فرهیختگان


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

برچسب ها: اربعین 98
ارسال نظر