استفاده از پیامرسان مالی غیرسوئیفت نقطه عطفی در تجارت خارجی ایران است/ لزوم گسترش پیمانهای پولی دوجانبه
راضیه رحمتی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: اقدام دولت در جهت استفاده از ارز ملی بهجای دلار در مبادلات تجاری بینالمللی از اهمیت ویژهای برخوردار است. اینکه خبرهایی از آنکارا میرسد که دولت در حال استفاده از پیامرسانهای مالی بومی و استفاده از ریال و لیر برای مبادلات تجاری بین دو کشور ترکیه و ایران است خبر مسرت بخشی است.
وی افزود: استفاده از پیامرسانهای مالی ایران و روسیه برای انجام مبادلات تجاری بهجای سامانه سوئیفت نقطه عطفی در تجارت بینالمللی ایران است.
قائممقام دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان بیان کرد: در حال حاضر چند سال است که نخبگان و دانشجویان به استفاده از پیمانهای پولی دوجانبه و چندجانبه و استفاده از پول ملی کشورها برای تجارت بهجای دلار تأکید میکنند. چراکه دلار به اهرم فشار برای آمریکا بدل شده است و هر جا بخواهد کشوری را وادار به کرنش کند او را تهدید به تحریم بانکی میکند.
رحمتی ادامه داد: با تحریم بانکی یعنی رگهای اتصال یک کشور با کشور دیگر را میبندند و ارتباط آن کشور با سایرین را قطع میکنند. چراکه تمام مبادلات تجاری کشورها از طریق دلار در سامانه سوئیفت ثبت میشود و درنتیجه کشور تحت تحریم نمیتواند از این سامانه و تجارت بر مبنای دلار که در دست آمریکاست استفاده کند.
وی عنوان کرد: استفاده از پولهای ملی و پیامرسانهای مالی موازی سوئیفت بین کشورها باعث میشود که یک ارز مشخص مانند دلار بر بازار یک کشور تا این حد تأثیرگذار نباشد. بنابراین این پیمانهای مالی در بیاعتبار ساختن دلار و کاهش اثر آن بر بازار ایران نقش ویژهای دارند.
قائممقام دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان خاطرنشان کرد: تنها کسانی که از بسته شدن چنین پیمانهایی زیان میبینند دلالان دلار هستند که از بالا و پایین کردن دلار سود هنگفت برده و از بیاعتبار شدن دلار نگران خواهند بود. البته مهم است که چنین اخباری در حد مذاکرات روی میز نباشد و شاهد کارکرد عملی پیمانهای پولی بین ایران و روسیه و همچنین ایران و ترکیه باشیم.
رحمتی تصریح کرد: این نکته حائز اهمیت است که آیا اصرار دو کشور دیگر باعث حرکت دولت به سمت پیمانهای پولی دوجانبه شده یا دولتیها خود موافق و همراه هستند. اگر دولت در حقیقت موافق این روند مالی است باید برای بستن چنین پیمانی با دیگر شرکای تجاری ایران، یعنی چین، هند، کره جنوبی و... وارد مذاکره شود.
وی در پایان گفت: در حالت کلی این اقدام دولت شایسته تقدیر است و یقیناً در بهبود وضعیت اقتصادی کشور مؤثر خواهد بود. دنبال کردن سیاستهای صحیح پولی مانند پیمانهای پولی دوجانبه، بهجای سیاستهای عجیب و دور از انتظار در شرایط کنونی مانند حذف صفر از پول ملی، راهبردی منطقی در حل مشکلات اقتصادی است.
انتهای پیام/4108/4115/
انتهای پیام/