صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
حاشیه‌های ادامه‌دار بازدیدهای مشکوک؛

ربیعی: بازدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دانشگاه‌ها برای گرفتن بهانه و مجال از مخالفان بود!

سخنگوی دولت درباره پایان بازرسی‌ از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی علمی، گفت:  بازدید از دانشگاه‌های کشور در برجام قید نشده، اما بخشی از اقدامات داوطلبانه ایران، ذیل پروتکل‌الحاقی صورت گرفته تا بهانه و مجال شایعه‌سازی را از مخالفان بگیرد.
کد خبر : 416164

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، تیرماه سال گذشته بود که جامعه ایران به بازرسی‌ بیگانگان از برخی دانشگاه‌ها واکنش نشان داد، خبری که انتشارش ابتدا با تکذیب رؤسای دانشگاه‌ها مواجه شد. اما اهمیت موضوع به قدری بود که نمی‌توانست آنقدرها هم پشت دیوار حاشا دوام بیاورد.


مطالبات دانشگاهی،‌ مردمی و رسانه‌ای کم‌کم سبب شد یخ مسئولان آب شود و اطلاعاتی در این زمینه به افکار عمومی برسد. اخبار و اطلاعاتی که حضور بازرسان در دانشگاه‌های کشور را حتی در زمان غیاب رؤسای دانشگاه‌ها و در روزهای تعطیل تأیید می‌کرد.


همان زمان منصور غلامی در اظهار نظری اعلام کرد که از زمان مسئولیتم در وزارت علوم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بازدیدی از دانشگاه‌های کشور نداشته و این بحث مربوط به شورای‌عالی امنیت ملی است. اما این صحبت وزیر مورد پذیرش قشر دانشگاهی قرار نگرفت و وی را وادار کرد تا خبر بازدید بازرسان آژانس از دانشگاه‌ها بدون اطلاع وزارت علوم را تأیید و اعلام کند بازدیدها در سطح آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها بود.


علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی هم هرچند در ابتدا تلاش کرد پای خود را از ماجرا کنار بکشد، کم‌کم بازدید از دانشگاه‌های صنعتی شریف، علم و صنعت، صنعتی امیرکبیر و کاشان را تأیید کرد و گفت اینها جزو مراکز علمی و تحقیقاتی هستند که طبق پروتکل الحاقی تاکنون بازدید از آ‌نها صورت گرفته است.


خروج آمریکا از برجام و تصمیم ایران برای کاهش تعهدات برجامی در چند گام، سبب شد بار دیگر موضوع بازرسی‌های سرزده از دانشگاه‌ها و مراکز علمی با بهروز کمالوندی مطرح شود که وی پاسخ داد:  بازرسی‌ها از مراکز علمی و دانشگاه‌ها پایان می‌یابد.


به گفته سخنگوی سازمان انرژی اتمی، در قضیه بازرسی نمایندگان آژانس از دانشگاه‌ها بعضی مسائل وجود داشت که برطرف شد و هم‌اکنون موضوعی در رابطه با بازرسی نمایندگان آژانس از دانشگاه‌ها وجود ندارد.


علی ربیعی سخنگوی دولت هم درباره پایان بازرسی‌ از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی علمی، گفت:  بازدید از دانشگاه‌های کشور در برجام قید نشده، اما بخشی از اقدامات داوطلبانه ایران، ذیل پروتکل‌الحاقی صورت گرفته تا بهانه و مجال شایعه‌سازی را از مخالفان بگیرد.


سخنگوی دولت تصریح می‌کند: توقف این بازدیدها، ربطی به کاهش تعهدات هسته‌ای ایران ندارد و بنابه صلاحدید مقامات مسئول ایران  انجام شده است.


آنچه مسلم است پس از تلاش بسیار آمریکا و غرب برای شیوع ایران هراسی در جامعه بین‌الملل جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت با پذیرش داوطلبانه پروتکل الحاقی اعتماد جامعه جهانی را جلب کرده و توطئه دشمنان را خنثی کند که به اذعان کارشناسان در این امر موفق عمل کرده و امروز جمهوری اسلامی به عنوان کشوری صلح‌طلب و حافظ امنیت عمومی در دنیا شناخته می‌شود.


اکنون که آمریکا به صورت یکطرفه از برجام خارج شده و اروپا هم کوچکترین قدم در عمل به تعهدات خود برنداشته است، حقوق ملت ایران نباید در حاشیه مصلحت‌اندیشی‌ها قرار گرفته و به فراموشی سپرده شود. وقتی از توافقنامه برجام چیزی جز جسد بی‌جانی باقی نمانده، آیا لازم است الحاقات اعتمادسازانه آن همچنان ادامه داشته باشد؟ منتظر خواهیم ماند تا ببینیم مسئولان جمهوری اسلامی ایران در اعاده حق دانشگاه‌های کشور در آزادی تحقیقات علمی و صلح‌جویانه و پایان بازرسی‌های اختیاری آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای تا چه اندازه موفق خواهند بود.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر