صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۷ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

مستمسک «ناآرامکو» برای عملیات روانی علیه ایران/ بلوف کاخ سفید برای اقدام نظامی واقعیت دارد؟

آمریکا این روزها ناآرام است و حمله به مجتمع نفتی آرامکو بهانه‌ای شده است تا دولت ترامپ با استفاده از تهدید به اقدام نظامی، دور جدید عملیات روانی خود علیه دولت و ملت ایران را پیاده‌سازی کند.
کد خبر : 416099

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: ابعاد فضاحت سامانه‌های ضد موشکی و رادارهای ده‌ها میلیارد دلاری فروخته شده به عربستان که نتوانستند در برابر حمله 10 فروند پهپاد یمنی به دو مجتمع نفتی «بقيق» و «خريص» وابسته به شرکت آرامکو کوچک‌ترین واکنشی نشان دهند هر روز بیشتر می‌شود. 


یک منبع آگاه نظامی امروز به خبرنگار خبرگزاری آنا خبر داد که سامانه‌های پیشرفته و مدرن آمریکا برای تشخیص، ره‌گیری و مقابله با موشک‌های پیشرفته کروز است و تنها می‌توانند موشک‌ها و پهپادهایی را شناسایی و ردگیری کنند که قابلیت ارسال سیگنال مشخص داشته باشند؛ طبعاً پهپادهای یمنی که تنها قابلیت پیشرفته آن، دوربین ۳۶۰ درجه برای رصد و ذخیره تصاویر است، در حیطه ردیابی این سامانه‌ها قرار نمی‌گیرند و این یعنی وجود یک نقطه ضعف امنیتی بزرگ در سامانه‌های دفاعی آمریکا.



با علم به این موضوع، اظهارات روز گذشته مقامات آمریکایی که ادعا کردند  این کشور منشأ حملات پهپادی را شناسایی کرده و تعدادی موشک و پهپاد از داخل خاک ایران تأسیسات نفتی عربستان را هدف قرار داده‌ است، قابل تأمل و البته مضحک به نظر می‌آید. مقامات آمریکایی به شبکه خبری «سی‌بی‌اس» گفتند که حملات اخیر از نقاطی در شمال خلیج فارس انجام و در آن از بیش از 20 موشک و پهپاد استفاده شده بود. با توجه به این اظهارات باید از مقامات آمریکایی سؤال کرد سامانه‌های دفاعی شما که بابت آن صدها میلیارد دلار، سعودی‌ها را دوشیده‌اید، دقیقاً کجا نصب شده‌اند و کارایی آنها چیست؟  سامانه‌هایی پیشرفته که قادر نیستند نه یک، دو یا سه پهپاد، بلکه به تعبیر یمنی‌ها 10 و به ادعای آمریکایی‌ها 20 پهپاد و موشک را شناسایی و هدف قرار دهند. 


افشای باگ امنیتی بزرگ سامانه‌های دفاعی آمریکا


در گزارش شبکه سی‌بی‌اس البته به یک نقطه ضعف امنیتی بزرگ سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا پرداخته شد و آن این است که همگی این سامانه‌ها به سمت جنوب و یمن معطوف هستند و در قبال موشک‌هایی که از شمال شلیک می‌شوند، کارایی ندارند. این موضوع اگر صحت داشته باشد، در نوع خود یک افشاگری بزرگ امنیتی و حاکی از تک‌محور بودن (چرخش 180 درجه‌ای) سامانه‌های پدافندی و راداری فروخته شده به عربستان است؛ به این معنا که عربستان پول سامانه‌های راداری پیشرفته که همگی 360 درجه هستند را پرداخت کرده، ولی آمریکایی‌ها به آنها سامانه‌های قدیمی تحویل داده‌اند.



از سوی دیگر در گزارش روز گذشته با عنوان «پاسخ به ۲ ابهام در خصوص حمله به شاهرگ اقتصادی عربستان» ذکر شد که در بُعد اطلاعاتی محتمل‌ترین گزینه برای افشای اطلاعات دقیق محل سکوهای نفتی مجتمع «بقیق» شرکت آرامکو نیروهای استخدامی این شرکت از افراد محلی منطقه شیعه‌نشین الشرقیه است. در این زمینه همان‌گونه که یحیی سریع به صورت گذرا به آن پرداخت، عوامل داخلی عربستان به کمک انصارالله شتافتند و اطلاعات طبقه‌بندی شده را به دست آنها رساندند. مردم قطیف و شیعه‌نشینان شرق عربستان دل خوشی از حکومت آل سعود ندارند و بارها در اعتراض به جنایت‌های ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان در یمن، تظاهرات برپا کرده‌اند. خفقان حاکم بر آن منطقه، استفاده از زور و خشونت و دیکتاتوری آل سعود شیعیان منطقه را به خشم آورده است و آنها از هرگونه کمک به تضعیف و سرنگونی پادشاهی عربستان دریغ نمی‌کنند و آن‌گونه که از قرائن برمی‌آید، کمک به انصارالله را نوعی حمله به پادشاهی عربستان قلمداد کرده‌اند.


حفظ فشار علیه ایران؛ فصل مشترک اظهارات مقامات آمریکایی


اگر به اظهارات مقامات آمریکایی در چند روز اخیر نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد که رویکرد «حفظ فشار ایران» در همه صحبت‌های مقامات کاخ سفید از دونالد ترامپ گرفته تا سناتورهای آمریکایی کلیدواژه مشترک بوده است. به طور قطع می‌توان گفت که حمله بامداد شنبه انصار الله یمن به مجتمع نفتی شرکت آرامکو که به عنوان بزرگ‌ترین و قدرتمندترین حمله این جنبش به اهداف راهبردی در خاک عربستان سعودی شناخته می‌شود، تأثیر خود را بر اقتصاد این کشور و حجم تولیدات نفتی آن گذاشته است. همین تأثیرگذاری بود که باعث شد مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به جای موضع‌گیری درباره حمله یمنی‌ها، ایران و عراق را به دست داشتن در حمله متهم کند تا شاید بتواند بر شکست مفتضحانه سامانه‌های دفاعی آمریکا که آن را با قیمت ده‌ها میلیارد دلار به سعودی‌ها فروخته‌اند، سرپوش بگذارد.



ترامپ ادعای خود درباره حمله به آرامکو از سوی ایران را تکرار و حتی تهدید کرد که کشورش آماده اقدام نظامی است؛ ولی برای اینکه بار این اقدام نظامی را از روی دوش خود بردارد، آن را به این‌ موضوع منوط کرد که عامل حملات پهپادی از سوی عربستان تأیید شود. رئیس‌جمهور آمریکا روز گذشته و هم‌زمان با افزایش فشار روانی علیه ایران، در تازه‌ترین اظهارات خود گفت که «ترجیح می‌دهد» با حسن روحانی، همتای ایرانی خود دیدار انجام ندهد.


عملیات روانی آمریکا برای دیدار بدون هزینه با روحانی!


سرپوش گذاشتن بر فضاحت ناکارآمدی سامانه‌های دفاعی آمریکا، یکی از گزینه‌هایی است که باعث شده آمریکا به فرافکنی روی آورد، اما گزینه‌ای که برخی کارشناسان سیاسی بر آن تأکید دارند این است که آمریکا می‌خواهد فشار روانی خود بر ایران را افزایش دهد تا بدون پرداخت هزینه خاصی و با وانمود به اینکه ایران درخواست مذاکره داده است، زمینه‌های دیدار میان حسن روحانی با ترامپ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد فراهم شود. 



یکی از تاکتیک‌های عملیات روانی که ترامپ و دولت آمریکا در حال پیاده‌های آن علیه دولت و ملت ایران هستند، «استفاده از خبر واقعی برای طرح يک خبر ساختگی» (To  use  Two Factual  News  Items In  Order  To Legitimize A  False  News) است. در این تاکتیک دولت ترامپ تلاش می‌کند حلقه وصلی میان ارتباط بخشيدن به حمله به آرامکو و فشار بر ایران بیابد تا خروجی آن دیداری هرچند کوتاه و البته بدون هزینه با حسن روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد باشد. آنها در این راستا ممکن است در صورت ناکامی، به ابزارهای جعل خبر نیز روی آورند و حتی از هم‌اکنون تصاویری جعلی از این دیدار برای انحراف افکار عمومی ساخته باشند.


نمونه‌های این تاکتیک را در اخبار شبکه خبری بی‌بی‌سی علیه ایران بسیار شاهد بوده‌ایم که به عنوان نمونه در زمان بحران سوریه شایعه کرد دو هيئت سياسی از آمريكا و ايران هم‌زمان در سوريه با مقامات سوری ديدار و گفتگو كردند. طبعاً در چنین پيام‌هایی هدف اصلی القای ارتباط میان دو هيئت سياسی متخاصم در سوريه و در نهایت تضعيف دولت جمهوری اسلامی است.


در موضوع حمله به تأسیسات نفتی آرامکو نیز ترامپ درصدد است تا علاوه بر اعمال فشار علیه ایران، خود را بی‌تمایل به مذاکره نشان دهد تا احیاناً اگر دیداری جزئی یا گفتگویی در نیویورک انجام شد، به پای اقدامات خود برای فشار علیه ایران بنویسد و ایران را در موضع ضعف نشان دهد.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر