گرایی باید یاد بگیرد کشتی تنها اجرای فن نیست/ نباید انتظار تکرار نتایج لندن را داشته باشیم
محمد دلیریان در گفتگو با خبرنگار حوزه کشتی گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات جهانی گفت: به نظرم عملکرد تیم خوب بود، البته ابتدا باید ببینیم هدف کشتی فرنگی در مسابقات جهانی چه بوده است. اگر هدف سهمیه المپیک بود که تیم موفق عمل کرد چرا که توانست چهار سهمیه المپیک توکیو را به دست بیاورد، از نظر تیمی هم با توجه به اینکه سال گذشته تیم کشتی فرنگی عنوان یازدهمی را کسب کرده بود، امسال توانست در جایگاه چهارم قرار بگیرد که این خودش نشان میدهد کشتی رو به جلو است و به همین خاطر میتوانیم بگوییم عملکرد قابل قبولی داشتند.
با جوانگرایی تیم کشتی فرنگی مخالف بودم
وی در مورد کمتجربه بودن کشتیگیران جوان گفت: تیم کشتی فرنگی تلفیقی از کشتیگیران باتجربه و جوان بود، اما کشتیگیران جوانی هم که در این میدان روی تشک رفتند به معنی این نبودند که تجربه نداشتند. بیشتر آنها در مسابقات جهانی ردههای جوانان و نوجوانان حضور داشتند. به عنوان مثال رامین طاهری در رده جهانی جوانان به میدان رفته بود و در رده سنی بزرگسالان در آسیا هم کشتی گرفته بود. البته من با جوانگرایی در این مقطع مخالف بودم و به نظرم باید از المپیک تا المپیک دیگر جوانگرایی انجام شود. اما در برخی اوزان این اتفاق ناگزیر به وجود آمد.
نباید کشتیگیرانی که نتیجه نگرفتند رها شوند
پیشکسوت کشتی فرنگی در مورد عملکرد کشتیگیرانی که از کسب سهمیه و مدال بازماندند، اظهار کرد: علیرضا نجاتی با توجه به اینکه یک جوان 21 ساله است، خیلی خوب کار کرد و توانست در نخستین حضورش در رقابتهای جهانی در رده بزرگسالان به مدال برنز برسد. اما به نظر من باقی کشتیگیران مانند میثم دلخانی، رامین طاهری، امین کاویانینژاد، پوریا ناصرپور اگرچه نتیجه نگرفتند، اما نباید فراموش شوند؛ چرا که این کشتیگیران نسل آینده کشتی فرنگی هستند و نباید با یکی دو باخت فراموش شوند.
عبدولی مدال طلا را به رقبایش تقدیم میکند
دلیریان در مورد عملکرد کشتیگیران باتجربه تیم مانند گرایی و عبدولی عنوان کرد: من قبل از اعزام تیم به مسابقات جهانی به محمد بنا گفتم، تیم او دو سهمیه و سه مدال میگیرد که تقریباً پیشبینی من درست از آب درآمد.کشتیگیران باتجربه ما مانند سعید عبدولی اگرچه موفق به کسب مدال شد اما همه انتظار مدال طلا از او داشتند. عبدولی در دو سال گذشته در مسابقات جهانی، خیلی راحت مدال طلا را تقدیم رقبا کرد. در صورتی که از نظر آمادگی از همه حریفان خود یک سر و گردن بالاتر است. در سال 2018 در حالی که یک سال از میدان دور بود توانست به عنوان سومی برسد و مدال برنز را کسب کند. در حالی که از نظر اعتماد به نفس و آمادگی از همه حریفان بالاتر بود، اما به خاطر یک غفلت مدال طلا را از دست میدهد. در مسابقات جهانی امسال هم دوباره همان شرایط تکرار شد.
گرایی باید یاد بگیرد کشتی فقط اجرای فن نیست
وی در مورد عملکرد محمدعلی گرایی گفت: گرایی باید یاد بگیرد که همه کشتی اجرای فن نیست. اداره کردن و دفاع کردن هم جزئی از کشتی محسوب میشود. اینکه او همیشه فن اجرا میکند و امتیاز از دست میدهد و دوباره تلاش میکند تا به امتیاز برسد کار درستی نیست. او باید مدیریت کشتی را به خوبی یاد بگیرد و تنها به اجرای فن توجه نکند. یک کشتی قابل قبول به مدیریت، دفاع کردن و اجرای فن نیاز دارد.
قاسمی سهمیه گرفت اشباع شد و دیگر انگیزه نداشت
دلیریان در مورد عملکرد امیر قاسمی منجزی در سنگین وزن خاطرنشان کرد: قاسمی پس از اینکه سهمیه المپیک را گرفت، گویا مأموریتش تمام شد و انگیزهای برای کسب مدال نداشت. او شروع طوفانی داشت و انتظار میرفت در این مسابقه بتواند به مدال برسد، اما متأسفانه اشباع شد و انگار حدش همین قدر بود.
زود اعزام شدن تیم در یکی دو وزن تأثیرگذار میشد
پیشکسوت کشتی فرنگی در مورد صحبتهای بنا مبنی بر اینکه اگر دو روز زودتر به مسابقات اعزام میشدند، به عنوان قهرمانی جهان هم میرسند، اظهار کرد: من خیلی به این موضوع اعتقاد ندارم. شاید اگر زودتر اعزام میشدیم و در کمپ کشتیگیران اتحادیه جهانی چند روز جلوتر حضور داشتیم و کشتیگیران با شرایط آشنا میشدند در یکی دو وزن تأثیر آن را میدیدیم.
ساروی نباید در وزن 97 کیلوگرم به میدان میرفت
دلیریان در بخش دیگر صحبتهایش به عملکرد ساروی اشاره کرد و گفت: به نظرم یکی از اشتباهات کادر فنی انتخاب ساروی برای وزن 97 کیلوگرم بود. او یک ماه قبل مسابقات در وزن 87 کیلوگرم کشتی میگرفت اما با تصمیم کادر فنی، وزن او تغییر کرد. تمام کشتیگیرانی که در این وزن هستند، وزنشان بالای 100 کیلوگرم است و او با حریفانی کشتی گرفت که وزنشان از او بالاتر بود اما با این حال دلاورانه کشتی گرفت. به نظرم حضور او در این وزن باعث شد ما هم سهمیه و هم مدال دو وزن 87 و 97 کیلوگرم را از دست بدهیم. در واقع من و محمد بنا همیشه در این خصوص با هم اختلاف سلیقه داریم. من همیشه معتقد به برگزاری انتخابی هستم چرا که به نظرم انتخابی باعث میشود مربیان و کشتیگیران انگیزه بگیرند. اگر بنا در انتصابیاش چندین مورد درست عمل میکند، اما بالاخره در چند وزن هم اشتباه میکند.در چنین مواقعی انتخابی به ما کمک میکند. از نظر من اگر ساروی در وزن 97 کشتی نمیگرفت شرایط بهتر بود و میتوانست در وزن 87 کیلوگرم به مدال برسد.
نباید انتظار تکرار نتایج المپیک لندن را از کشتیگیران داشته باشیم
پیشکسوت کشتی فرنگی در پایان در مورد عملکرد کشتیگیران در المپیک توکیو و سهمیههایی که کسب شد، عنوان کرد: به نظرم چندین تغییرات در وزن کشتیگیران به وجود بیاید در المپیک نتیجه خوبی خواهیم گرفت. البته نباید انتظار داشته باشیم که تیم مانند المپیک لندن نتیجه بگیرد. تغییر قوانین کشتی کار را سخت کرده است، در حالی که در المپیک لندن کلاً زمان کشتی چهار دقیقه بود و سبک و سیاق و قوانینی که الان وجود دارد در آن موقع نبوده است. ما هنوز خودمان را نتوانستم با شرایط و قوانین جدید تطبیق دهیم و خیلی از کشتیگیران ما سنتی کار میکنند و غیر از گرایی، کسی اجرای فنون را خیلی زیاد انجام نمیدهد. با توجه به این شرایط اصلاً نباید انتظار داشت که نتایج المپیک لندن دوباره تکرار شود. از طرفی دیگر شرایط اقتصادی، اجتماعی و رسانهای هم تغییر کرده است. متأسفانه کشتیگیران با مشکلات مالی زیادی روبهرو هستند. از طرفی رسانههای ما هم همگی تنها به فوتبال میپردازند و صدا و سیما تنها گاهی اوقات مسابقات کشتی را نشان میدهد. در این شرایط نباید انتظار داشته باشیم که کشتی مانند المپیک لندن نتیجه بگیرد.
انتهای پیام/4048/4057/
انتهای پیام/