شناخت وضعیت جسمی دانشجویان هدف اصلی طرح پایش سلامت است
به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجتبی صدیقی در کارگاه آموزشی دستیاری مراکز تندرستی و مشاوره ورزشی در خصوص طرح سراسری پایش سلامت جسمانی دانشجویان جدید الورود که در دانشگاه امیر کبیر برگزار شد، اظهار کرد: طی ۶ سال اخیر کارهای زیادی در خصوص ورزش دانشگاهی صورت گرفته است از جمله در حوزه روانی و آسیبهای اجتماعی که در قالب طرح پایش و طرح سیمای زندگی دانشجویی در حال برگزاری است.
وی افزود: در طرح سیمای زندگی دانشجویی تاکنون نتایج بسیار خوبی از آسیبهای اجتماعی در جمع دانشجویان به دست آمده است و اکنون میدانیم مشکلات روانی افسردگی و نگرانی به آینده در بین دانشجویان از جمله آسیبهای اجتماعی مهم در کل کشور است و این آسیب شناسی در طرح پایش صورت گرفت. براساس این مسئله، طرحهای مداخلهای مانند پیشگیری از ایدز، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و دانشگاهی عاری از دخانیات براساس نتایج این طرح برگزار شده است.
رییس سازمان امور دانشجویان عنوان کرد: باید در حوزه جسم و تندرستی کارهای زیادی صورت بگیرد. اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان متصدی طرح پایش سلامت و تندرستی دانشجویان است. تاکنون در 71 دانشگاه مرکز پایش سلامت و تندرستی راه اندازی شده است و امیدواریم تا سال آینده در تمام دانشگاهها، مرکز پایش تندرستی راه اندازی شود. ئزارت علوم نیز کمک مالی برای تجهیز این مراکز خواهد کرد.
صدیقی با تاکید بر اینکه دانشجو باید از وضعیت جسمی خود مطلع باشد، اظهار کرد: اگر دانشجویان دچار ضعفهایی مانند ضعفهای قامتی، اسکلتی و ... باشند باید آن را رفع کنند. وظیفه اصلی در طرح پایش، شناخت وضعیت جسمی دانشجویان، دانستن ضعفها و تلاش برای رفع آن است.
وی در خصوص گام دوم طرح پایش دانشجویان بیان کرد: توسعه فضاهای ورزشی در دانشگاهها گام دوم ما است. در حال حاضر این فضا دو متر مربع بوده که ما امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه آن را به دو و نیم مترمربع برسانیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: تاکنون 27 چمن مصنوعی در دانشگاه ها افتتاح شده است. دانشگاههایی که قصد راهاندازی چمنهای مصنوعی دارند، هرچه زودتر باید لیست خود را به اداره کل تربیت بدنی سازمان ارائه دهند.
صدیقی با تاکید بر اینکه باید اتاق سلامت سراهای دانشجویی تجهیز شوند و هیچ خوابگاه ملکی نداشته باشیم که فاقد اتاق تندرستی باشد، اظهار کرد: خوابگاههای ملکی نیز باید مجهز به تجهیزات ورزشی باشند اکنون دانشجویان و جوانان کشور ما دچار ترس تحرکی هستند از همین رو بیشتر زمان خود را در فضای مجازی می گذرانند. ما باید شور و نشاط را در دانشگاهها توسط ورزش توسعه دهیم تا نسل سالمتری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در طرح پایش تندرستی اطلاعات 40 هزار دانشجو ثبت شده است، گفت: امیدواریم این اطلاعات بیشتر شود. در آخرین طرح سیمای زندگی دانشجویی که در سال۹۶_۹۷ برگزار شد، ۹۳ هزار دانشجو شرکت کردند.
انتهای پیام/۴۰۸۴
انتهای پیام/