صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۷ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
درِ گوشی‌های آنا از حواشی جلسه رؤسای دانشگاه‌ها با وزیر علوم؛

از نقد بسیج دانشجویی تا ناراحتی از اقدامات حجت‌الاسلام رئیسی!/ چرا رؤسای دانشگاه‌ها به اقدامات تشکل‌های دانشجویی اعتراض کردند؟

نشست رؤسای دانشگاه‌های سراسر کشور با انتقاد تند رؤسا به نهادهای انقلابی و تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه به حاشیه کشیده شد.
کد خبر : 415793

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست رؤسای دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی سراسر کشور در دانشگاه علامه طباطبایی در 24 شهریورماه 1396 با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.


در ابتدای جلسه حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: « از بودجه ۳۸۰ هزار میلیارد تومانی عمومی دولت، یک میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر هم از بودجه دانشگاه‌ها کسر شده و برای صرفه‌جویی کنار گذاشته شده است؛ همه این مبلغ حدود ۹ صدم درصد بودجه عمومی است اما همین بودجه ۹ صدم درصدی دانشگاه‌ها را با بحران مواجه می‌کند».


غلامی: منابع مالی برای دانشگاه‌ها کافی نیست


در ادامه منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این جلسه گفت: «جریان‌هایی که ناامیدی در دانشگاه‌ها ایجاد می‌کنند آسیب به قشر دانشجو وارد می‌کنند که بعضاً جبران‌ناپذیر است. امیدوار کردن دانشجویان به آینده باعث جرقه‌های نوآورانه در دانشجویان می‌شود. منابع مالی برای دانشگاه‌ها کافی نیست و انتظار داریم که دولت بودجه بیشتری اختصاص دهد و اعتبارات لازم فراهم شود».



پس از صحبت وزیر علوم، وی به همراه هیئت همراه از برنامه «همراه پژوهشگران» در دانشگاه علامه طباطبایی رونمایی کرد. همچنین از ساختمان جدید دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی و نخستین آزمایشگاه علوم شناختی این دانشگاه افتتاح کرد.



در حین افتتاح پروژه‌ها میزگرد تخصصی «بررسی مسائل جاری آموزش عالی در آغاز سال تحصیلی» با حضور مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم و محسن پالیزبان رئیس مرکز حراست وزارت علوم برگزار شد.


جلسه نوبخت با رؤسای دانشگاه‌ها بدون خبرنگاران!


سپس محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه‌ای محرمانه با رؤسای دانشگاه‌ها و بدون حضور خبرنگاران به ارائه نکاتی در خصوص بودجه دانشگاه‌ها پرداخت. حواشی این جلسه با توجه به اینکه حضور خبرنگاران ممنوع بود از چشم رسانه‌ها پنهان ماند!



پس از آن نوبت به ادامه میزگرد تخصصی «بررسی مسائل جاری آموزش عالی در آغاز سال تحصیلی» رسید و حواشی اصلی در این جلسه رخ داد. رؤسایی که تمایل به صحبت داشتند اسم نوشته بودند که میکروفون به دست بگیرند و مطالب انتقادی و پیشنهادی خود را بیان کنند.


برخی از رؤسای دانشگاه‌ها به برنامه‌های پرحاشیه مجوز می‌دهند!


مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همیشه به صورت زبانی می‌گویند که از کارهای فرهنگی و انقلابی در دانشگاه‌ها حمایت می‌کنند اما حرف‌هایی که توسط برخی از رؤسای دانشگاه‌ها در این نشست گفته شد چیز دیگری بود! معلوم شد که برخی از رؤسای دانشگاه‌های زیر نظر وزارت علوم به برنامه‌های پرحاشیه و مخالف ارزش‌های انقلابی در دانشگاه به راحتی مجوز می‌دهند و رئیس دانشگاه از جناح سیاسی اصلاح طلب حمایت می‌کند! در صورتی که حمایت از هر جناح سیاسی توسط مسئولان دانشگاه‌ها کار درستی نیست.



رئیس یک دانشگاه: چرا بسیج دانشجویی باید ما را به خاطر حمایت از تشکل اصلاح طلب و حمایت از شخص کرباسچی به دادگاه بکشاند؟!



رئیس یک دانشگاه: با بسیج دانشجویی مشکل داریم!


به نظر می‌رسد که مسئولان وزارت علوم به صورت گزینشی به رؤسای دانشگاه‌ها فرصت صحبت کردن می‌دادند! شنیده‌ها از داخل جلسه رؤسا حاکی از آن بود که رئیس یکی از دانشگاه‌های کشور گفت: چرا بسیج دانشجویی باید ما را به خاطر حمایت از تشکل اصلاحطلب و حمایت از شخص کرباسچی به دادگاه بکشاند؟!



بر اساس اخبار حاصله یکی دیگر از رؤسا به مسئولان وزارت علوم در جلسه گفت خواهش میکنم کاری کنید که مسئولان بسیج دانشجویی را رؤسای دانشگاهها انتخاب کنند! با تشکل‌های دانشجویی نمی‌توانیم ارتباط خوبی داشته باشیم.



رئیس یکی از دانشگاه‌هایی که حکم انفصال از خدمت داشت به موضوع بورسیه‌ها پرداخت و تصریح کرد که با حجت‌الاسلام رئیسی و مسئولان دیوان عدالت اداری صحبت کنید اینقدر رؤسای دانشگاه‌ها را به پای دادگاه نکشانند!



یکی دیگر از رؤسای دانشگاه‌ها: با قوه قضائیه و رئیسی مشکل داریم!
رئیس یکی از دانشگاه‌هایی که حکم انفصال از خدمت داشت به موضوع بورسیه‌ها پرداخت و تصریح کرد که با حجت‌الاسلام رئیسی و مسئولان دیوان عدالت اداری صحبت کنید اینقدر رؤسای دانشگاه‌ها را به پای دادگاه نکشانند! این در حالی است که تخلف برخی از رؤسای دانشگاه‌ها در ماجرای بورسیه‌ها محرز شده و حتی از دیوان عدالت اداری حکم انفصال از خدمت گرفته‌اند و مجموعه وزارت علوم به دنبال حل مشکل این رؤسای دانشگاه است.


پس از برگزاری میزگرد مسائل جاری آموزش عالی و صحبت‌های پرحاشیه برخی از رؤسای دانشگاه‌ها، نوبت به میزگرد تخصصی «تبیین قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی و آیین‌نامه اجرایی آن» با حضور حسین سیمایی صراف معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و شریفی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم برگزار شد و جلسه نشست رؤسای دانشگاه‌های کشور به پایان رسید.


به نظر می‌رسد مطرح شدن چنین مواردی از سوی رؤسایی که مسئولیت تربیت آیندگان کشور را دارند جای بررسی دارد. اکنون وزارت علوم، تحقیقات و وفناوری باید پاسخ بدهد که چرا مجموعه دانشگاه درصدد محدود کردن تشکل‌ها و فعالیت‌های آن هستند؟ باید منتظر ماند و دید که مسئولین امر چه پاسخی به این مسئله خواهند داشت.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر