صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۸

بازار جهانی نفت در آستانه یک شوک جدی/ مشتریان آسیایی نفت بلاتکلیف خواهند شد؟

عربستان با سطح تولید روزانه ۹.۸ میلیون بشکه نفت خام در ماه گذشته میلادی، عرضه ۵ درصد نفت جهان را در اختیار داشت و کاهش ۵۸ درصدی تولید آن بازار جهانی نفت را در آستانه ورود یک شوک جدی قرار داده است.
کد خبر : 415672

به گزارش  گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، عربستان با سطح تولید روزانه ۹.۸ میلیون بشکه نفت خام در ماه گذشته، عرضه ۵ درصد نفت جهان را در اختیار داشته و کاهش ۵۸ درصدی تولید آن بازار جهانی نفت را در آستانه ورود یک شوک جدی قرار داده است.


در این میان بیش از همه کشورهای آسیایی نگران هستند چرا که نزدیک به ۸۰ درصد از صادرات نفت خام عربستان به مقصد کشورهای آسیای شرقی انجام می‌شود.


اما وزارت انرژی آمریكا اعلام كرده در صورت لزوم با تزریق ذخایر استراتژیك این کشوز مانع از بروز اختلال در بازار جهانی نفت خواهد شد.


اما ارسال هر محموله نفتی از هیوستون آمریکا به مقصد سنگاپور در حال حاضر حدود ۵۴ روز به طول می‌انجامد ولی نفت‌کش‌ها فاصله عربستان تا سنگاپور را در حال حاضر طی حداکثر ۲۰ روز طی می‌کنند.


البته ذخایر استراتژیک عربستان نیز معادل ۱۸۸ میلیون بشکه در روز است که معادل ۳۷ روز تولید پالایشی مجموعه بقیق است.


اما نگرانی اصلی طولانی شدن مدت بازگشت سطح تولید عربستان به سطح عادی است. چرا که این کشور پیش از وقوع حملات روز شنبه ۵۰۰ هزار بشکه پایین‌تر از سهمیه روزانه اوپک تولید می‌کرد و در مجموع ظرفیت خالی تولید نفت عربستان بیش از هر کشور دیگری است و حدود ۲.۴ میلیون بشکه در روز برآورد شده است.


این در حالی است که ظرفیت خالی سایر تولیدکنندگان عضو اوپک تنها ۹۰۰ هزار بشکه در روز است و کارشناسان این ظرفیت را برای تولیدکنندگان خارج از اوپک در حد چندین هزار بشکه در روز ارزیابی می‌کنند.


در چنین شرایطی ایران نیز با ذخایر قابل توجه نفت ذخیره شده در تانکرهای مستقر در آب‌های آزاد آماده استفاده از فرصت به وجود آمده در بازار نفت است.


شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفت‌کش، کپلر، میزان ذخایر نفت روی آب ایران را حدود ۸۴ میلیون بشکه تخمین زده است.


اما تزریق فوری این حجم از نفت به بازار جهانی نیازمند چشم‌پوشی کوتاه‌مدت آمریکا از تحریم نفتی ایران است ولی از منظر سیاسی چنین اتفاقی پس از رخداد حملات اخیر حوثی‌های تحت حمایت ایران غیرممکن به نظر می‌رسد.


افزون بر این، بی‌نیازی آمریکا به واردات نفت و بدل شدن این کشور به بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان شاید بر میزان انگیزه این کشور برای حل فوری کمبود در بازار جهانی نفت و تلاش برای کاهش قیمت‌ها تأثیرگذار باشد.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر