صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۲ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸

زائران اربعین شادترند یا دیگران؟/ نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره اربعینی‌ها

نتایج یک پژوهش علمی نشان می‌دهد که با ۹۵ درصد اطمینان، میزان شادکامی افرادی که در پیاده‌روی اربعین شرکت کرده‌اند، بیشتر از افرادی است که هرگز در پیاده‌روی اربعین شرکت نکرده‌اند.
کد خبر : 415515

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، یکی از سنت‌های قدیمی شیعیان، مراسم پیاده‌روی اربعین است. این پیاده‌روی در چند سال اخیر، میان مردم کشور ایران مورد توجه و استقبال چشمگیری قرار گرفته، به طوری که شمار شرکت‌کنندگان ایرانی در گردهمایی اربعین در سال‌های ۸۹ تا ۹۵ از 40 هزار نفر به 2 میلیون و 200 هزار نفر رسیده است، که نشان‌دهنده افزایش ۵۵ برابری زائران در مدت ۶ سال است که هر ساله افزایشی بیش از ۱۳۰ درصدی یافته‌ است و در سال ۹۶ بیش از ۳ میلیون زائر ایرانی در این مراسم شرکت کردند.


پژوهش‌های بسیاری نشان داده‌ است که اعتقادات دینی و انجام مناسک مذهبی، بر سلامت جسمانی، روانی و شادکامی افراد تأثیر‌گذار است. شادکامی عبارت است از مقدار ارزش مثبتی که یک شخص برای خود قائل است و زمانی ایجاد می‌شود که انسان، از خود و محیط اطراف خود احساس رضایت داشته باشد.


شادکامی به عنوان یک عاطفه مثبت می‌تواند روابط بین فردی را تسهیل کرده و ایثار، نوع‌دوستی و مهارت‌های گفت‌وگو را ارتقاء دهد و پیامدهای مثبت گسترده‌ای بر شناخت سطح فعالیت اجتماعی و سلامتی داشته باشد.


همچنین شادکامی به نوعی تفکر منجر می‌شود که افراد را قادر می‌سازد، مشکلات را با خلاقیت و نوآوری حل نمایند. با توجه به اینکه افزایش نشاط و شادکامی همواره یکی از دغدغه‌های اساسی انسان‌ها بوده است و شیوه‌های مختلفی برای تجربه آن پیشنهاد شده است و با در نظر گرفتن اهمیت پیاده‌روی اربعین و وجود خلأ تحقیقاتی جدی در زمینه بررسی ابعاد روان‌شناختی آن، «کانون روان‌شناسی اربعین» با حضور اساتید حوزه و دانشگاه و جمعی از دانشجویان دانشگاه خوارزمی کرج آزمون «روان‌شناسی اربعین» را با هدف تعیین تفاوت شادکامی در افرادی که در پیاده روی اربعین شرکت کرده‌اند، با افرادی که شرکت نکرده‌اند، انجام داد.


این پژوهش، با توجه به هدف بنیادی و روش آن، توصیفی از نوع علی، مقایسه‌ای است. جامعه آماری پژوهش، شامل افرادی است که از شهر کرج در پیاده‌روی اربعین سال ۱۳۹۶ شرکت کردند و نیز شامل افرادی است که در شهر کرج، هرگز تجربه پیاده‌روی اربعین را نداشته‌اند. نمونه پژوهش شامل ۱۲۰ نفر بود (۶۰ نفر از شرکت‌کنندگان در پیاده‌روی اربعین و ۶۰ نفر از غیر شرکت‌کنندگان) که به شیوه هدفمند انتخاب شدند؛ ابزار مورد استفاده در این پژوهش، به منظور سنجش شادکامی، پرسشنامه شادکامی اکسفورد بود.


داده‌های به دست آمده از پژوهش با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ پردازش و با استفاده از آزمون آماری T مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند؛ نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که با ۹۵ درصد اطمینان، میزان شادکامی افرادی که در پیاده‌روی اربعین شرکت کرده‌اند، بیشتر از افرادی است که هرگز در پیاده‌روی اربعین شرکت نکرده‌اند؛ بنا بر نتایج به دست آمده، انجام مراسم مذهبی از قبیل پیاده‌روی اربعین و به‌طور کلی تقید افراد به مذهب می‌تواند در میزان شادکامی آن‌ها تأثیرات مثبتی داشته باشد؛ بنابراین گسترش فرهنگ پیاده‌روی اربعین با توجه به تأثیرات گسترده و عمیق آن و همچنین انجام پژوهش‌های دقیق علمی در این زمینه توصیه می‌شود.


منبع: فارس


انتهای پیام/4072/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر